soep voorgerechten

Paddenstoelensoep met prei en spekjes

Paddenstoelensoep

Vroeger moest ik echt niks van paddenstoelen hebben. Die slijmerige champignons… Bah! Inmiddels weet ik gelukkig beter ;-) Paddenstoelen zijn zo lekker! En ze zijn ook nog een heel goed voor je. Ze bevatten allerlei nuttige voedingsstoffen en zijn arm aan calorieën. Een prima ingrediënt dus om lekker vaak mee te koken. Maak er eens deze lekkere, licht-gebonden paddenstoelensoep met spekjes en prei mee.

Champignonsoep als voorgerecht of lunch

Zo’n champignonsoep is lekker veelzijdig, je kunt deze paddenstoelensoep prima serveren als voorgerecht, maar ook als lichte lunch. Of maak er een hoofdmaaltijd van, met brood en lekkere smeersels erbij!

Voor dit recept gebruik je in principe kastanjechampignons, maar je kunt uiteraard ook gewone champignons gebruiken. Of kies andere paddenstoelen naar keuze.

Paddenstoelensoep met prei en spekjes

5 from 1 vote
Course: VoorgerechtCuisine: SoepDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

145

kcal

Makkelijk recept voor een lekkere, lichtgebonden paddenstoelensoep. Deze champignonsoep maak je extra op smaak met spekjes en tijm.

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 1 prei

  • 250 gr kastanjechampignons of paddenstoelen naar keuze

  • 40 gr boter

  • 50 gr bloem

  • 750 ml kippenbouillon

  • 1 tl tijm

Bereiding

  • Snijd de ui fijn en de prei in halve ringen. Snijd de champignons in plakjes.
  • Bak de spekjes uit in een droge koekenpan en voeg de ui, prei, champignons en tijm toe. Bak ongeveer 5 minuten mee.
  • Smelt ondertussen de boter in een soeppan en voeg onder constant roeren de bloem toe. Bak dit kort onder constant roeren en voeg dan langzaam de bouillon toe.
  • Verwarm de bouillon en roer het spek/groentenmengsel door de soep. Warm nog even goed door, proef en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

Opmerkingen

  • Liever vegetarisch? Laat dan de spekjes weg.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten