Paddenstoelensoep of champignonsoep, heerlijk! Vroeger moest ik echt niks van paddenstoelen hebben. Die slijmerige champignons… Bah! Inmiddels weet ik gelukkig beter ;-) Paddenstoelen zijn zo lekker! En ze zijn ook nog een heel goed voor je. Ze bevatten allerlei nuttige voedingsstoffen en zijn arm aan calorieën. Een prima ingrediënt dus om lekker vaak mee te koken. Maak er eens deze lekkere, licht-gebonden paddenstoelensoep met spekjes en prei mee.
Champignonsoep als voorgerecht of lunch
Zo’n champignonsoep is lekker veelzijdig, je kunt deze paddenstoelensoep prima serveren als voorgerecht, maar ook als lichte lunch. Of maak er een hoofdmaaltijd van, met brood en lekkere smeersels erbij!
Voor dit recept gebruik je in principe kastanjechampignons, maar je kunt uiteraard ook gewone champignons gebruiken. Of kies andere paddenstoelen naar keuze.
Als je fan bent van champignons, raad ik je aan om ook eens dit artikel met meer dan 15 recepten met paddenstoelen te bekijken.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties