Menu
voorgerechten / soep

Paddenstoelensoep met prei en spekjes

Paddenstoelensoep

Paddenstoelensoep of champignonsoep, heerlijk! Vroeger moest ik echt niks van paddenstoelen hebben. Die slijmerige champignons… Bah! Inmiddels weet ik gelukkig beter ;-) Paddenstoelen zijn zo lekker! En ze zijn ook nog een heel goed voor je. Ze bevatten allerlei nuttige voedingsstoffen en zijn arm aan calorieën. Een prima ingrediënt dus om lekker vaak mee te koken. Maak er eens deze lekkere, licht-gebonden paddenstoelensoep met spekjes en prei mee.

Champignonsoep als voorgerecht of lunch

Zo’n champignonsoep is lekker veelzijdig, je kunt deze paddenstoelensoep prima serveren als voorgerecht, maar ook als lichte lunch. Of maak er een hoofdmaaltijd van, met brood en lekkere smeersels erbij!

Voor dit recept gebruik je in principe kastanjechampignons, maar je kunt uiteraard ook gewone champignons gebruiken. Of kies andere paddenstoelen naar keuze.

Als je fan bent van champignons, raad ik je aan om ook eens dit artikel met meer dan 15 recepten met paddenstoelen te bekijken.

Paddenstoelensoep met prei en spekjes

4 from 11 stemmen
Gang: VoorgerechtKeuken: SoepNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

145

kcal

Makkelijk recept voor een lekkere, lichtgebonden paddenstoelensoep. Deze champignonsoep maak je extra op smaak met spekjes en tijm.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 1 ui

  • 1 1 prei

  • 250 gr 250 kastanjechampignons of paddenstoelen naar keuze

  • 40 gr 40 boter

  • 50 gr 50 bloem

  • 750 ml 750 kippenbouillon

  • 1 tl 1 tijm

  • 100 gr 100 spekjes (optioneel)

Bereiding

  • Snijd de ui fijn en de prei in halve ringen. Snijd de champignons in plakjes.
  • Bak de spekjes uit in een droge koekenpan en voeg de ui, prei, champignons en tijm toe. Bak ongeveer 5 minuten mee.
  • Smelt ondertussen de boter in een soeppan en voeg onder constant roeren de bloem toe. Bak dit kort onder constant roeren en voeg dan langzaam de bouillon toe.
  • Verwarm de bouillon en roer het spek/groentenmengsel door de soep. Warm nog even goed door, proef en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

Opmerkingen

  • Liever vegetarisch? Laat dan de spekjes weg.
Recept paddenstoelensoep

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter