Paksoi met oestersaus: simpeler wordt het bijna niet! Het is alweer een paar jaar terug dat ik mee was tijdens een 'foodietour' in Den Haag. Een hele leuke tour, waarbij we onder andere een stop maakten bij Amazing Oriental, een bekende Aziatische supermarktketen met meerdere vestigingen in Nederland. .

Choy Sum
Daar proefden we een simpel, maar lekker bijgerecht van Choy sum (bloeiende Chinese kool) die op smaak gebracht was met knoflook, oestersaus en gebakken uitjes. Het is al die jaren in mijn hoofd blijven hangen en nu besloot ik dit roerbakgerecht eens zelf thuis te maken, maar dan met paksoi want dat is wat beter verkrijgbaar
Paksoi roerbak - snel bijgerecht
Dit snelle roerbakgerecht staat binnen een mum van tijd op tafel. Het is erg lekker om deze paksoi roerbak te serveren met rijst en garnalen. Die garnalen zou je trouwens prima mee kunnen wokken met de paksoi, dan nemen ook de garnalen de lekkere smaak op van de knoflook en de oestersaus.
Recept
Paksoi roerbak met oestersaus
Ingrediënten
- 1 paksoi
- 3 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 1,5 el oestersaus
- 1,5 el ketjap manis
- 1 el sesamzaad
- 2 el gebakken uitjes
- Eventueel voor erbij: rijst en garnalen (die kun je ook mee-roerbakken met de paksoi)
Zo maak je het
- Snijd de knoflook en rode peper fijn. Was de paksoi goed en snijd de onderkant eraf. De stengels kun je intact laten of in reepjes snijden.
- Roerbak de knoflook, peper en paksoi ongeveer vijf minuten in wat olie, de oestersaus en de ketjap manis.
- Rooster ondertussen in een droge koekenpan de sesamzaadjes. Schud ze regelmatig om zodat ze niet verbranden.
- Bestrooi de paksoi roerbak met de sesamzaadjes en de gebakken uitjes.
Laat een reactie achter