Perentaartje met gorgonzola en pecannoten: een super simpel voorgerechtje om te serveren tijdens een etentje. Je hebt het zó gemaakt, ook voor een wat grotere groep personen. En lekker dat het is!

Bladerdeeg met peer en blauwe kaas
Normaal gesproken ben ik eigenlijk niet zo van het gebruik van fruit in hartige gerechten. Maar ook ik kan niet ontkennen dat peer & blauwe kaas voor elkaar zijn gemaakt.
Wat een goede combinatie is dat! Ik garneer dit hartige perentaartje met gorgonzola verder met een beetje honing en mijn favoriete kruid: tijm.
Als je van deze smaakcombinatie houdt, vind je trouwens dit bladerdeeg met vijgen en blauwe kaas vast ook heel lekker! Hetzelfde concept, maar toch weer een heel andere smaak.
Blauwe kaas vervangen
Geen fan van gorgonzola of blauwe kaas in het algemeen? Geen probleem! Je kunt de blauwe kaas prima vervangen door een andere kaas: brie of port salut bijvoorbeeld.
Oh en een tip: heb je tijm over? Je kunt de takjes prima invriezen voor later gebruik!
Recept

Perentaartje met gorgonzola en pecannoten
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 2 peren
- 50 gr gorgonzola dolce
- 2 takjes tijm
- 4 tl honing
- 50 gr pecannoten (ongezouten)
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakjes bladerdeeg ietsje ontdooien.
- Als je het leuk vindt om de taartjes als een rondje te serveren, steek je nu met een grote ring of bijvoorbeeld een kommetje, vier rondjes uit het bladerdeeg. Je kunt de taartjes natuurlijk ook als vierkant serveren.
- Schil de peren en snijd er dunne plakjes van (verwijder eventuele stukjes pit). Rangschik de plakjes peer over de plakjes bladerdeeg.
- Snijd de gorgonzola in stukjes en verdeel deze over de perentaartjes. Besprenkel elk taartje met een klein beetje honing.
- Ris de blaadjes van de takjes tijm en bestrooi de perentaartjes ermee. Hak de pecannoten grof en verdeel de noten over de taartjes.
- Bak de perentaartjes met gorgonzola in ongeveer 10 minuten mooi goudbruin, op een met bakpapier beklede bakplaat. Serveer meteen.






Marianne van Schaik
Peer en gorgonzola een heerlijke combinatie maar waar ik al bang voor was: de bodem was niet goed gaar. 10 min. is ook erg weinig voor bladerdeeg. Daarentegen is het voor de peer erg lang. Die wordt wat te zacht. Er mag ook meer gorgonzola in. Ik ga het nog eens maken en ga dan het bakje eerst blind bakken en dan nog even de peer en de kaas.
Maaike
Maaike
Ik vergat de 5 sterren te geven..
Nogmaals, een mooi, heerlijk, en eenvoudig te maken voorgerechtje!
Sandra
Ahhh, wat onwijs lief van je, dankjewel Maaike!
Maaike
Een oog- en tongstrelend voorgerechtje, heerlijk!
En zo makkelijk te maken....