• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Perentaartje met gorgonzola en pecannoten

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: apr 2018 door Sandra

    Perentaartje met gorgonzola en pecannoten: een super simpel voorgerechtje om te serveren tijdens een etentje. Je hebt het zó gemaakt, ook voor een wat grotere groep personen. En lekker dat het is!

    Naar recept
    Perentaartje met gorgonzola en tijm

    Bladerdeeg met peer en blauwe kaas

    Normaal gesproken ben ik eigenlijk niet zo van het gebruik van fruit in hartige gerechten. Maar ook ik kan niet ontkennen dat peer & blauwe kaas voor elkaar zijn gemaakt.

    Wat een goede combinatie is dat! Ik garneer dit hartige perentaartje met gorgonzola verder met een beetje honing en mijn favoriete kruid: tijm.

    Als je van deze smaakcombinatie houdt, vind je trouwens dit bladerdeeg met vijgen en blauwe kaas vast ook heel lekker! Hetzelfde concept, maar toch weer een heel andere smaak.

    Blauwe kaas vervangen

    Geen fan van gorgonzola of blauwe kaas in het algemeen? Geen probleem! Je kunt de blauwe kaas prima vervangen door een andere kaas: brie of port salut bijvoorbeeld.

    Oh en een tip: heb je tijm over? Je kunt de takjes prima invriezen voor later gebruik!

    Recept

    Perentaartje met gorgonzola en tijm op een gebaksbordje. Er ligt een bosje tijm naast ter garnering.

    Perentaartje met gorgonzola en pecannoten

    Dit perentaartje met blauwe kaas en noten is een simpel, maar feestelijk voorgerecht.
    4.15 van 21 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 20 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • bakpapier

    Ingrediënten

    • 4 plakjes bladerdeeg
    • 2 peren
    • 50 gr gorgonzola dolce
    • 2 takjes tijm
    • 4 tl honing
    • 50 gr pecannoten (ongezouten)
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakjes bladerdeeg ietsje ontdooien.
    • Als je het leuk vindt om de taartjes als een rondje te serveren, steek je nu met een grote ring of bijvoorbeeld een kommetje, vier rondjes uit het bladerdeeg. Je kunt de taartjes natuurlijk ook als vierkant serveren.
    • Schil de peren en snijd er dunne plakjes van (verwijder eventuele stukjes pit). Rangschik de plakjes peer over de plakjes bladerdeeg.
    • Snijd de gorgonzola in stukjes en verdeel deze over de perentaartjes. Besprenkel elk taartje met een klein beetje honing.
    • Ris de blaadjes van de takjes tijm en bestrooi de perentaartjes ermee. Hak de pecannoten grof en verdeel de noten over de taartjes.
    • Bak de perentaartjes met gorgonzola in ongeveer 10 minuten mooi goudbruin, op een met bakpapier beklede bakplaat. Serveer meteen.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 479kcal | Koolhydraten: 44g | Eiwitten: 8g | Vetten: 32g | Zout: 269mg | Vezels: 4g | Suiker: 18g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More voorgerechten

    • Luxe voorgerecht - pasteitjes met ragout van garnalen en rivierkreeft, op een bordje.
      Luxe voorgerecht: pasteitjes met garnalen ragout
    • Temaki sushi met zalm, avocado en wortel. De handrolls liggen met drie naast elkaar op een bordje en zijn besprenkeld met nori en sesamzaadjes.
      Temaki sushi met zalm en avocado
    • Een schaal gegrilde mozzarella met aubergine, fijngesneden tomaat en basilicum.
      Gegrilde aubergine met mozzarella
    • Een bord vegetarische carpaccio van rode biet met truffelmayonaise, sla en parmezaanse kaas.
      Vegetarische carpaccio

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Marianne van Schaik

      december 01, 2024 at 6:33 pm

      Peer en gorgonzola een heerlijke combinatie maar waar ik al bang voor was: de bodem was niet goed gaar. 10 min. is ook erg weinig voor bladerdeeg. Daarentegen is het voor de peer erg lang. Die wordt wat te zacht. Er mag ook meer gorgonzola in. Ik ga het nog eens maken en ga dan het bakje eerst blind bakken en dan nog even de peer en de kaas.

      Beantwoorden
    2. Maaike

      januari 24, 2024 at 2:25 pm

      5 sterren
      Maaike

      Ik vergat de 5 sterren te geven..
      Nogmaals, een mooi, heerlijk, en eenvoudig te maken voorgerechtje!

      Beantwoorden
      • Sandra

        januari 26, 2024 at 3:10 pm

        Ahhh, wat onwijs lief van je, dankjewel Maaike!

        Beantwoorden
    3. Maaike

      januari 24, 2024 at 2:21 pm

      Een oog- en tongstrelend voorgerechtje, heerlijk!
      En zo makkelijk te maken....

      Beantwoorden
    4.15 from 21 votes (20 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.