• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Pizza met champignons en truffelolie

    Bijgewerkt: jun 2023 · Geplaatst: jan 2017 door Sandra

    Pizza: daar mag je me altijd voor wakker maken! Het is echt mijn favoriete eten en hoewel ik mijn favorieten heb (pizza quattro formaggi!) vind ik het ook leuk om af en toe een nieuwe combinatie uit te proberen.

    Naar recept

    Dat deed ik dan ook toen ik uit eten in New York ging, bij een heel goed Italiaans restaurant. Daar stond een pizza met champignons, taleggio en truffelolie op de kaart. Klinkt goed toch?

    Pizza met truffel

    Hoewel ik geen fan ben van truffel, begin ik er langzaam toch steeds een beetje beter aan te wennen. Voor de zekerheid bestelde ik mijn pizza in het restaurant zonder truffelolie, maar toen ik 'm thuis ging namaken deed ik er toch een paar druppels op.

    En ja, dat was toch eigenlijk wel een heel goede toevoeging! Maar je kunt natuurlijk ook gewone olijfolie gebruiken als je niet van truffelolie houdt.

    Taleggio of andere lekkere kaas

    Op deze pizza met champignons gebruikte ik taleggio, een Italiaanse roodbacteriekaas. Dit kaasje heeft een vrij uitgesproken smaak en hij past ook heel goed op een kaasplankje.

    Houdt je niet zo van roodbacteriekaas of kun je geen taleggio vinden? Je kunt hem ook vervangen door bijvoorbeeld brie, port salut, blauwe kaas of zelfs 'gewone' Goudse kaas. Allemaal lekker!

    Kant en klaar vs zelfgemaakt

    Deze keer gebruikte ik een kant- en klare pizzabodem. Heb je meer tijd? Dan kun je natuurlijk ook het pizzadeeg zelf maken.

    Tip: zin in vlees? Je kunt deze pizza extra beleggen met bijvoorbeeld wat uitgebakken spekjes of plakjes prosciutto.

    Recept

    Pizza met champignons, en taleggiokaas. De pizza is gegarneerd met wat verse veldsla.

    Pizza met champignons en truffelolie

    Makkelijk recept voor pizza met champignons, taleggio en truffelolie.
    4.34 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 12 minuten minuten
    Totale tijd: 27 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • koekenpan

    Ingrediënten

    • 2 kant en klare pizzabodems met tomatensaus en kaas
    • 250 gram kastanjechampignons
    • 1 sjalotje
    • 1 teen knoflook
    • paar takjes tijm
    • 150 gram taleggio, blauwe kaas of geraspte kaas naar smaak
    • peper en zout
    • 1 handje veldsla of rucola (optioneel)
    • truffelolie naar smaak (optioneel)
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Was de kastanjechampignons en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de sjalot en de knoflook fijn en bak deze met de champignons en de tijm een paar minuten in een beetje olijfolie tot de paddenstoelen flink in volume zijn afgenomen. Breng op smaak met peper en wat zout en beleg de pizza ermee.
    • Snijd de taleggio in dunne plakken en verdeel ze over de pizza. Breng op smaak met peper en bak de pizza af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Bestrooi de pizza's met een handje veldsla of rucola en besprenkel met truffelolie naar smaak.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 1332kcal | Koolhydraten: 198g | Eiwitten: 54g | Vetten: 37g | Zout: 2992mg | Vezels: 8g | Suiker: 9g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More vegetarisch

    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een bord pasta met boursin, halloumi en broccoli. Het bord staat op een roze, geruit servet.
      Pasta met Boursin en halloumi
    • Twee helften van een gevulde pompoen, versierd met balsamicoglazuur.
      Gevulde pompoen uit de oven
    • Halloumi met honing en linzen in een kom. Het gerecht is gegarneerd met tomaat en basilicum.
      Halloumi met honing en linzen

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Eef

      januari 10, 2017 at 11:51 am

      Lekker! Perfecte combinatie met allerlei lekkere ingrediënten op een pizza, yum :)

      Beantwoorden
    2. Anne-Marie

      januari 09, 2017 at 7:41 pm

      Goede combi!!

      Beantwoorden
    3. Demi | StudioKOOK

      januari 09, 2017 at 8:09 am

      Dit ziet er echt heerlijk uit!

      Beantwoorden
    4.34 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.