Pizza: daar mag je me altijd voor wakker maken! Het is echt mijn favoriete eten en hoewel ik mijn favorieten heb (pizza quattro formaggi!) vind ik het ook leuk om af en toe een nieuwe combinatie uit te proberen. Dat deed ik dan ook toen ik uit eten in New York ging, bij een heel goed Italiaans restaurant. Daar stond een pizza met champignons, taleggio en truffelolie op de kaart. Klinkt goed toch?
Pizza met truffel
Hoewel ik geen fan ben van truffel, begin ik er langzaam toch steeds een beetje beter aan te wennen. Voor de zekerheid bestelde ik mijn pizza in het restaurant zonder truffelolie, maar toen ik ‘m thuis ging namaken deed ik er toch een paar druppels op. En ja, dat was toch eigenlijk wel een heel goede toevoeging! Maar je kunt natuurlijk ook gewone olijfolie gebruiken als je niet van truffelolie houdt.
Taleggio of andere lekkere kaas
Op deze pizza met champignons gebruikte ik taleggio, een Italiaanse roodbacteriekaas. Dit kaasje heeft een vrij uitgesproken smaak en hij past ook heel goed op een kaasplankje. Houdt je niet zo van roodbacteriekaas of kun je geen taleggio vinden? Je kunt hem ook vervangen door bijvoorbeeld brie, port salut, blauwe kaas of zelfs ‘gewone’ Goudse kaas. Allemaal lekker!
Kant en klaar vs zelfgemaakt
Deze keer gebruikte ik een kant- en klare pizzabodem. Heb je meer tijd? Dan kun je natuurlijk ook het pizzadeeg zelf maken.
Tip: zin in vlees? Je kunt deze pizza extra beleggen met bijvoorbeeld wat uitgebakken spekjes of plakjes prosciutto.
Bewaar dit recept op Pinterest:

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
3 Reacties
Eef
10 januari 2017 at 11:51Lekker! Perfecte combinatie met allerlei lekkere ingrediënten op een pizza, yum :)
Anne-Marie
9 januari 2017 at 19:41Goede combi!!
Demi | StudioKOOK
9 januari 2017 at 08:09Dit ziet er echt heerlijk uit!