Menu
vegetarisch / Hoofdgerechten

Pizza met champignons en truffelolie

Pizza met champignons

Pizza: daar mag je me altijd voor wakker maken! Het is echt mijn favoriete eten en hoewel ik mijn favorieten heb (pizza quattro formaggi!) vind ik het ook leuk om af en toe een nieuwe combinatie uit te proberen. Dat deed ik dan ook toen ik uit eten in New York ging, bij een heel goed Italiaans restaurant. Daar stond een pizza met champignons, taleggio en truffelolie op de kaart. Klinkt goed toch?

Pizza met truffel

Hoewel ik geen fan ben van truffel, begin ik er langzaam toch steeds een beetje beter aan te wennen. Voor de zekerheid bestelde ik mijn pizza in het restaurant zonder truffelolie, maar toen ik ‘m thuis ging namaken deed ik er toch een paar druppels op. En ja, dat was toch eigenlijk wel een heel goede toevoeging! Maar je kunt natuurlijk ook gewone olijfolie gebruiken als je niet van truffelolie houdt.

Taleggio of andere lekkere kaas

Op deze pizza met champignons gebruikte ik taleggio, een Italiaanse roodbacteriekaas. Dit kaasje heeft een vrij uitgesproken smaak en hij past ook heel goed op een kaasplankje. Houdt je niet zo van roodbacteriekaas of kun je geen taleggio vinden? Je kunt hem ook vervangen door bijvoorbeeld brie, port salut, blauwe kaas of zelfs ‘gewone’ Goudse kaas. Allemaal lekker!

Kant en klaar vs zelfgemaakt

Deze keer gebruikte ik een kant- en klare pizzabodem. Heb je meer tijd? Dan kun je natuurlijk ook het pizzadeeg zelf maken.

Tip: zin in vlees? Je kunt deze pizza extra beleggen met bijvoorbeeld wat uitgebakken spekjes of plakjes prosciutto.

Pizza met champignons en truffelolie

4 from 3 stemmen
Gang: DinerKeuken: ItaliaansNiveau: Makkelijk
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

12

minutes
Calorieën

828

kcal

Makkelijk recept voor pizza met champignons, taleggio en truffelolie.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 2 2 kant en klare pizzabodems met tomatensaus en kaas

  • 250 gram 250 kastanjechampignons

  • 1 1 sjalotje

  • 1 teen 1 knoflook

  • paar takjes tijm

  • 200 gram 200 taleggio, blauwe kaas of geraspte kaas naar smaak

  • peper en zout

  • 1 handje 1 veldsla of rucola (optioneel)

  • truffelolie naar smaak (optioneel)

Bereiding pizza met champignons

  • Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de kastanjechampignons en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de sjalot en de knoflook fijn en bak deze met de champignons en de tijm een paar minuten in een beetje olijfolie tot de paddenstoelen flink in volume zijn afgenomen. Breng op smaak met peper en wat zout en beleg de pizza ermee.
  • Snijd de taleggio in dunne plakken en verdeel ze over de pizza. Breng op smaak met peper en bak de pizza af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bestrooi de pizza’s met een handje veldsla of rucola en besprenkel met truffelolie naar smaak.

Opmerkingen

  • Geraspte kaas over? Wist je dat je dit prima kan invriezen? Eenmaal open bederft het namelijk snel.

Bewaar dit recept op Pinterest:

Recept pizza met champignons

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

3 Reacties

  • Eef
    10 januari 2017 at 11:51

    Lekker! Perfecte combinatie met allerlei lekkere ingrediënten op een pizza, yum :)

    Reply
  • Anne-Marie
    9 januari 2017 at 19:41

    Goede combi!!

    Reply
  • Demi | StudioKOOK
    9 januari 2017 at 08:09

    Dit ziet er echt heerlijk uit!

    Reply

Laat een reactie achter