Pizza: daar mag je me altijd voor wakker maken! Het is echt mijn favoriete eten en hoewel ik mijn favorieten heb (pizza quattro formaggi!) vind ik het ook leuk om af en toe een nieuwe combinatie uit te proberen. Dat deed ik dan ook toen ik uit eten in New York ging, bij een heel goed Italiaans restaurant. Daar stond een pizza met champignons, taleggio en truffelolie op de kaart. Klinkt goed toch?
Pizza met truffel
Hoewel ik geen fan ben van truffel, begin ik er langzaam toch steeds een beetje beter aan te wennen. Voor de zekerheid bestelde ik mijn pizza in het restaurant zonder truffelolie, maar toen ik ‘m thuis ging namaken deed ik er toch een paar druppels op. En ja, dat was toch eigenlijk wel een heel goede toevoeging! Maar je kunt natuurlijk ook gewone olijfolie gebruiken als je niet van truffelolie houdt.
Taleggio of andere lekkere kaas
Op deze pizza met champignons gebruikte ik taleggio, een Italiaanse roodbacteriekaas. Dit kaasje heeft een vrij uitgesproken smaak en hij past ook heel goed op een kaasplankje. Houdt je niet zo van roodbacteriekaas of kun je geen taleggio vinden? Je kunt hem ook vervangen door bijvoorbeeld brie, port salut, blauwe kaas of zelfs ‘gewone’ Goudse kaas. Allemaal lekker!
Kant en klaar vs zelfgemaakt
Deze keer gebruikte ik een kant- en klare pizzabodem. Heb je meer tijd? Dan kun je natuurlijk ook het pizzadeeg zelf maken.
Tip: zin in vlees? Je kunt deze pizza extra beleggen met bijvoorbeeld wat uitgebakken spekjes of plakjes prosciutto.

Pizza met champignons en truffelolie
Ingrediënten
- 2 kant en klare pizzabodems met tomatensaus en kaas
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 sjalotje
- 1 teen knoflook
- paar takjes tijm
- 200 gram taleggio, blauwe kaas of geraspte kaas naar smaak
- peper en zout
- 1 handje veldsla of rucola (optioneel)
- truffelolie naar smaak (optioneel)
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Was de kastanjechampignons en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de sjalot en de knoflook fijn en bak deze met de champignons en de tijm een paar minuten in een beetje olijfolie tot de paddenstoelen flink in volume zijn afgenomen. Breng op smaak met peper en wat zout en beleg de pizza ermee.
- Snijd de taleggio in dunne plakken en verdeel ze over de pizza. Breng op smaak met peper en bak de pizza af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bestrooi de pizza’s met een handje veldsla of rucola en besprenkel met truffelolie naar smaak.
Notities
Voedingswaarden per persoon (indicatie)
Bewaar dit recept op Pinterest:

3 Reacties
Eef
10 januari 2017 at 11:51Lekker! Perfecte combinatie met allerlei lekkere ingrediënten op een pizza, yum :)
Anne-Marie
9 januari 2017 at 19:41Goede combi!!
Demi | StudioKOOK
9 januari 2017 at 08:09Dit ziet er echt heerlijk uit!