vegetarisch

Pizza met champignons, taleggio en truffelolie

Pizza met champignons, taleggio en truffelolie

Pizza: daar mag je me altijd voor wakker maken! Het is echt mijn favoriete eten en hoewel ik mijn favorieten heb (pizza quattro formaggi!) vind ik het ook leuk om af en toe een nieuwe combinatie uit te proberen. Dat deed ik dan ook toen ik uit eten in New York ging, bij een heel goed Italiaans restaurant. Daar stond een pizza met champignons, taleggio en truffelolie op de kaart. Klinkt goed toch? Hoewel ik geen enorme fan ben van truffel, begin ik er langzaam toch steeds een beetje beter aan te wennen. Voor de zekerheid bestelde ik mijn pizza in het restaurant zonder truffelolie, maar toen ik ‘m thuis ging namaken deed ik er toch een paar druppels op. En ja, dat was toch eigenlijk wel een heel goede toevoeging! Maar je kunt natuurlijk ook gewone olijfolie gebruiken als je niet van truffelolie houdt.

Op deze pizza met champignons gebruikte ik taleggio, een Italiaanse roodbacteriekaas. Dit kaasje heeft een vrij uitgesproken smaak en hij past ook heel goed op een kaasplankje. Houdt je niet zo van roodbacteriekaas of kun je geen taleggio vinden? Je kunt hem ook vervangen door bijvoorbeeld brie, port salut of zelfs ‘gewone’ Goudse kaas.

Deze keer gebruikte ik een kant- en klare pizzabodem van Tante Fanny. Ik krijg niet betaald voor het schrijven van dit artikel trouwens, ik ben gewoon fan en gebruik deze bodems altijd als ik doordeweeks pizza wil eten. Heb je meer tijd? Dan kun je natuurlijk ook het pizzadeeg zelf maken.

Tip: zin in vlees? Je kunt deze pizza extra beleggen met bijvoorbeeld wat uitgebakken spekjes of plakjes prosciutto.

Recept pizza met champignons, taleggio en truffelolie

Voor 2 personen

  • 1 pizzabodem van Tante Fanny
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 200 gram taleggio
  • peper
  • handje rucola
  • truffelolie

Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rol het pizzadeeg uit en besmeer de bodem met de bijgeleverde tomatensaus.

Was de kastanjechampignons, snijd ze in kwarten en bak ze een paar minuten in een beetje olijfolie tot ze flink in volume zijn afgenomen. Beleg de pizza ermee.

Snijd de taleggio in dunne plakken en verdeel ze over de pizza. Breng op smaak met peper en bak de pizza af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bestrooi de pizza met een handje rucola en besprenkel met truffelolie naar smaak.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

3 Comments

  • Reply Eef

    Lekker! Perfecte combinatie met allerlei lekkere ingrediënten op een pizza, yum :)

    10 januari 2017 at 11:51
  • Reply Anne-Marie

    Goede combi!!

    9 januari 2017 at 19:41
  • Reply Demi | StudioKOOK

    Dit ziet er echt heerlijk uit!

    9 januari 2017 at 08:09
  • Reactie achterlaten