• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Rabarbertaart met custard

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: apr 2020 door Sandra

    Jammer hè, dat het rabarber seizoen niet zo lang duurt. Ik ben gek op de wat zurige, frisse smaak van rabarber. Zeker in combinatie met custard vind ik rabarber echt onweerstaanbaar lekker. Toen ik laatst een paar mooie stelen van deze prachtige roze stengels kocht, wist ik dan ook meteen: hier wil ik een rabarbertaart met custard van maken. Met de overgebleven stelen maakte ik likeur!

    Naar recept
    Rabarbertaart met custard, gedecoreerd met deeg in de vorm van hartjes. Er is een punt van de taart gesneden, die op een bordje ligt met een zilveren vorkje erbij.

    Rabarber - Groente of Fruit?

    Veel mensen denken dat rabarber fruit is, het wordt immers vaak verwerkt in zoete recepten zoals crumble, compote en taart. Maar het tegendeel is waar! Rabarber is een groente. Je kunt rabarber als bijgerecht eten maar zelf vind ik het toch het lekkerste om de groente te verwerken tot iets zoets. In dit geval deze taart met rabarber en custard!

    Vanillesaus

    Tip: om de rabarbertaart met custard nog lekkerder te maken, kun je er deze vanillesaus bij serveren.

    Recept

    Rabarbertaart met custard, gedecoreerd met deeg in de vorm van hartjes. Er is een punt van de taart gesneden, die op een bordje ligt met een zilveren vorkje erbij.

    Rabarbertaart met custard

    Rabarber en custard zijn voor elkaar gemaakt! Daarom combineert je deze twee ingrediënten in deze zalige rabarber custardtaart.
    4.91 van 10 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
    Bereidingstijd: 55 minuten minuten
    Totale tijd: 1 uur uur 15 minuten minuten
    Servings: 8 stukken
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • bakvorm 20x20 cm
    • mengkom
    • koksmes

    Ingrediënten

    • 150 gr bloem (+ extra om te bestuiven)
    • 65 gr boter (+ extra om in te vetten)
    • 35 gr fijne kristalsuiker
    • 1 ei
    • 1 el custardpoeder
    • 1 snufje zout
    • 1 el paneermeel
    • 2 stelen rabarber
    • 100 gr fijne kristalsuiker
    • 3 eieren
    • 100 ml slagroom
    • 1 el custardpoeder
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Laat de boter en eieren op kamertemperatuur komen en begin met het maken van het deeg. Zeef de bloem boven een kom en voeg de suiker en het zout toe.
    • Snijd de boter in blokjes en doe deze in de kom. Kneed vlug tot een kruimelig deeg. Klop het ei los met het custardpoeder en voeg toe aan het deeg. Kneed het deeg tot een samenhangende bal en wikkel deze in plasticfolie. Laat een uurtje rusten in de koelkast (langer mag ook)
    • Vet de bakvorm goed in met boter en verwarm de oven voor op 170 graden. Bestrooi je aanrecht met wat bloem en rol het deeg met de deegroller uit tot het formaat van de bakvorm. Bekleed de bodem en de randen van de bakvorm met het deeg en prik het deeg in. Zet koud weg tot gebruik. Heb je deeg over? Rol het uit en steek er met een koekjesvorm bijvoorbeeld hartjes uit, leuk om de taart straks mee te decoreren!
    • Verwarm de oven voor op 170 graden.
    • Verdeel het paneermeel over de bodem van de bakvorm, dit vangt het vocht dat uit de rabarber komt, op.
    • Was de stelen rabarber en snijd de boven- en onderkant eraf. Verdeel de rabarber over de taartvorm.
    • Meng de suiker met het custardpoeder.
    • Klop 2 van de eieren los in een kom. Klop de slagroom en de suiker/custard door de eieren. Giet de vulling in de taart, verdeel de hartjes deeg erover (als je deeg overhad, en bestrijk deze met het laatste, losgeklopte ei) en bak de rabarber custardtaart 40 minuten. Laat afkoelen en serveer.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 263kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwitten: 5g | Vetten: 13g | Zout: 134mg | Vezels: 1g | Suiker: 17g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Siem

      juni 14, 2022 at 3:04 pm

      5 sterren
      Ontzettend lekker en makkelijk recept. Ook leuk om te proberen wanneer je niet gek bent op rabarber: dan kan het zomaar zijn dat dit taartje wèl lust 😊

      Beantwoorden
      • Sandra

        juni 17, 2022 at 2:27 pm

        Dat ben ik zeker met je eens Siem, het 'zurige' wat je misschien niet lekker vindt aan rabarber, wordt in deze taart ruimschoots gecompenseerd, haha! Fijn dat het recept zo goed in de smaak is gevallen!

        Beantwoorden
    2. Simone

      juni 05, 2021 at 6:42 pm

      5 sterren
      Eerlijk, eindelijk recept dat lijkt op de rabarbertaart met custard die mijn moeder vroeger maakte. Die was met rabarber en bakgember. Een lekkere combinatie. Ik gebruikte ronde springvorm en sneed de rabarber (uit eigen tuin) in smalle reepjes. We aten hem warm met bolletje vanille ijs. Mmm

      Beantwoorden
      • Sandra

        juni 10, 2021 at 7:54 am

        Wauw, wat een enorm compliment Simone! Wat een goed idee om er gember in te doen, dat lijkt me echt een heel goede combinatie met de rabarber. Je brengt me op ideeën... ;-)

        Liefs, Sandra

        Beantwoorden
    3. Christa van Amstel

      mei 01, 2021 at 9:05 am

      5 sterren
      Gisteren dit taartje gemaakt. Heel makkelijk en echt enorm lekker! Heb soja cuisine gebruikt ipv slagroom ivm koemelkeiwitallergie, maar dat werkt ook prima! :)

      Beantwoorden
      • Sandra

        mei 01, 2021 at 2:03 pm

        Jaa, de rabarber is er weer! Fijn om te horen dat je hem lekker vond Christa, en bedankt voor de tip, dat is goed om te weten :-)

        Beantwoorden
    4. Sabine

      mei 29, 2020 at 7:46 pm

      Wat een feest dat ik jouw site ontdekt heb. Echt een heeeeeeeeeerlijk taartje!!! Zo snel op!!! Echt makkelijk en lekker!!! En vanille saus erbij was ook top!!!

      Beantwoorden
      • Sandra

        juni 02, 2020 at 5:55 pm

        Wat superleuk om te horen Sabine! Blij dat je ervan genoten hebt :-)

        Beantwoorden
    5. Atie

      mei 05, 2020 at 8:10 am

      De rabarbertaart was lekker Sandra! Wij hebben het gegeten met de overgebleven slagroom, was ook lekker.

      Beantwoorden
      • Sandra

        mei 05, 2020 at 8:14 am

        Goed om te horen mam! Slagroom lijkt me er ook erg lekker bij!

        Beantwoorden
    6. Marjan

      april 28, 2020 at 11:40 am

      Bedankt!! Dan ga ik hem maken, want hij ziet er lekker uit! :) dit weekend ook al een andere rabarbertaart uitgeprobeerd..

      Beantwoorden
      • Sandra

        april 28, 2020 at 1:07 pm

        Leuk Marjan, ik hoop dat je hem lekker vindt, hoor graag hoe hoe is gelukt!

        Beantwoorden
    7. Atie

      april 20, 2020 at 8:00 am

      Wat een goed idee om rabarber eens op een andere manier te eten Sandra!
      Het ziet er feestelijk uit zo!

      Beantwoorden
      • Marjan

        april 27, 2020 at 5:48 am

        Vraagje: er staat, dat je met de overgebleven eiwitten wat kan doen, maar in het recept lees ik dat de eieren er in zijn geheel in gaan. Hoe zit dit?

        Beantwoorden
        • Sandra

          april 28, 2020 at 5:36 am

          Hoi Marjan, goed opgemerkt! Suf van me, ik moet de taart nog eens maken om het 100% zeker te weten maar volgens mij kun je prima de hele eieren gebruiken, ik zal de tip weghalen. Dankjewel voor je oplettendheid!

          Beantwoorden
    4.91 from 10 votes (7 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.