Volg culi-sandra.nl op:
Rozen bubble tea

Rozen bubble tea recept

Bubble Tea ziet er zo leuk uit! En het is nog lekker ook. Een tijdje terug maakte ik al een versie met gember, maar mijn tapiocaparels (de ‘bubbles’) waren nog niet op, dus ik besloot nog een ander recept voor bubble tea te maken. Dat werd deze bubble tea met rozen. Prachtig kleurtje toch? Daarmee heb ik trouwens wel een beetje vals gespeeld door één druppel rode kleurstof per glas door de bubble tea te mengen. Zonder de kleurstof werd het mengsel maar een heel klein beetje roze. Ook prima, maar voor de foto vond ik het wel mooi om de rozen bubble tea écht roze te maken! 

Tapiocaparels voor Bubble Tea

Voor het maken van bubble tea heb je tapiocaparels nodig. Die kun je o.a. kopen bij de grotere Aziatische supermarkten. Daar verkopen ze tapiocaparels in een mix van allerlei kleuren. De parels zijn overigens smaakloos, dus je voegt ze echt puur toe voor het effect! Online kun je ook tapiocaparels in andere kleuren kopen die wél een (kunstmatig) smaakje hebben. Denk aan aardbei of mango. Deze koop je trouwens wel vaak in grote hoeveelheden tegelijk.

Recept Rozen Bubble Tea

Voor 2 personen

  • 1 kop tapioca-parels
  • 2 zakjes thee (ik gebruikte rozenbottelthee, maar je kunt ook rozenthee of een andere roze fruitthee gebruiken)
  • 400 ml melk (gewone of amandelmelk)
  • 2 el rozensiroop (dit kun je kant en klaar kopen of zelf maken, zie het recept hieronder)
  • Optioneel: 2 druppels rode kleurstof

Zo maak je de rozensiroop

Als het ‘t seizoen voor rozenbottels is, kun je rozensiroop maken van rozenbotelblaadjes. Check dit recept voor rozensiroop.

Buiten het seizoen kun je als volgt rozensiroop maken:

  • Breng 125 ml water met 65 gr suiker aan de kook. Laat vijf minuten zachtjes doorkoken en laat de suikersiroop volledig afkoelen.
  • Roer daarna een halve tot een hele theelepel rozenwater door de siroop (hoe meer je gebruikt, hoe heftiger de smaak is).

Zo maak je de rozen Bubble Tea 

  • Zet eerst de thee: maak thee van 400 ml water en twee zakjes rozenthee. Laat de thee goed afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Bereid de tapioca-parels volgens de aanwijzingen op de verpakking: breng 10 koppen water aan de kook, voeg de kop tapioca-parels toe en roer voorzichtig door. Breng het water op een middelhoog vuur weer aan de kook en dek af met een deksel. Laat de parels 3 minuten doorkoken. Zet het vuur uit en laat de parels nog drie minuten in het hete water zitten. Giet ze daarna af en doe ze een half minuutje in een kom met koud water zodat ze af kunnen koelen. Verdeel de tapioca-parels daarna over twee grote glazen of Mason Jars.
  • Meng de rozenthee met de melk, de rozensiroop en de rode kleurstof, roer dit goed door elkaar.
  • Giet het mengsel over de tapioca-parels en serveer de rozen bubble tea direct.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments. Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

Geen reacties

Laat een reactie achter