drankjes

Bubble tea recepten – met rozen of met gember

Rozen bubble tea

Bubble Tea ziet er zo leuk uit! En het is nog lekker ook. Met tapiocaparels maak je makkelijk zelf bubble tea te maken. Ik maakte twee varianten: eentje met gember en een traditionele bubble tea met rozen. Prachtig kleurtje toch? Daarmee heb ik trouwens wel een beetje vals gespeeld door één druppel rode kleurstof per glas door de bubble tea te mengen. Zonder de kleurstof werd het mengsel maar een heel klein beetje roze. Ook prima, maar voor de foto vond ik het wel mooi om de rozen bubble tea écht roze te maken! 

Tapiocaparels

Voor het maken van bubble tea heb je tapiocaparels nodig. Die kun je o.a. kopen bij de grotere Aziatische supermarkten. Daar verkopen ze tapiocaparels in een mix van allerlei kleuren. De parels zijn overigens smaakloos, dus je voegt ze echt puur toe voor het effect! Online kun je ook tapiocaparels in andere kleuren kopen die wél een (kunstmatig) smaakje hebben. Denk aan aardbei of mango. Deze koop je trouwens wel vaak in grote hoeveelheden tegelijk.

Rietjes voor Bubble Tea

Nog een klein probleempje: die tapioca-parels gaan dus enorm opzwellen als je ze kookt. Ze worden zo groot dat je ze niet door een normaal rietje in je mond krijgt. Het is dus wel handig om extra grote rietjes aan te schaffen als je deze Bubble Tea wilt serveren. Gelukkig worden er speciale Bubble Tea-rietjes gemaakt, who knew! Er zijn verschillende webshops waar je de rietjes online kunt bestellen.

Bubble tea recepten – met rozen of met gember

0 from 0 votes
Course: DrankjesCuisine: AziatischDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

3

minutes
Calorieën

375

kcal
Afkoelen

2

uur

Zelf Bubble Tea maken is erg eenvoudig. Een tripje naar de toko voor tapioca-parels en siroop is voldoende!

Ingrediënten

  • 1 kop 1 kop tapioca-parels

  • 2 zakjes thee (rozenbottelthee, rozenthee of een andere roze fruitthee) Voor de gember Bubble tea: neem gemberthee

  • 400 ml amandelmelk

  • 200 el rozensiroop (koop dit kant en klaar of maak het zelf) of gembersiroop om gember Bubble tea te maken

  • 2 druppels rode kleurstof (optioneel, alleen voor de rozen-variant)

Bereiding

  • Zet eerst de thee: maak thee van 400 ml water en twee zakjes thee. Laat de thee goed afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Bereid de tapioca-parels volgens de aanwijzingen op de verpakking: breng 10 koppen water aan de kook, voeg de kop tapioca-parels toe en roer voorzichtig door. Breng het water op een middelhoog vuur weer aan de kook en dek af met een deksel. Laat de parels 3 minuten doorkoken. Zet het vuur uit en laat de parels nog drie minuten in het hete water zitten. Giet ze daarna af en doe ze een half minuutje in een kom met koud water zodat ze af kunnen koelen. Verdeel de tapioca-parels daarna over twee grote glazen of Mason Jars.
  • Meng de thee met de melk, de siroop en de rode kleurstof, roer dit goed door elkaar.
  • Giet het mengsel over de tapioca-parels en serveer de bubble tea direct.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten