Menu
lunch

Salade met vijgen en burrata

salade met vijgen en burrata

Hmmm deze salade met vijgen en burrata is lekker én echt een plaatje, vind je niet? In het weekend heb ik de slechte gewoonte om de lunch vaak over te slaan, waardoor ik ‘s middags ga lopen snaaien. Daarom probeer ik de laatste tijd toch te lunchen in het weekend. En aangezien je dan de tijd hebt, kun je ook best wel even uitpakken… Met deze overheerlijke salade met rauwe ham, burrata en vijgen bijvoorbeeld.

Salade met vijgen en Burrata

Burrata is met room gevulde mozzarella, echt wáánzinnig lekker.

burrata salade

Een tijdje geleden bestelde ik een gigantische burrata van 700 gram. Een bizarre hoeveelheid, maar ik kreeg het voor elkaar om ‘m binnen drie dagen helemaal op te eten. Erg hè? Ik belegde er een heerlijke pizza mee, een broodje met pesto en tomaat, en toen had ik nog steeds een stuk burrata over.

Daarnaast lag er nog een restje rucola en rauwe ham in de koelkast, en ik vond ook nog een vijg in de fruitmand. Tadaa, deze heerlijke burrata salade met vijgen en rauwe ham was geboren!

Zoet & zout

salade met rauwe ham en vijgen

Een combinatie van zoet en zout is vaak heel erg lekker in een gerecht. In deze salade met vijgen en burrata krijg je dat voor elkaar door de combinatie van zoute rauwe ham & zoete vijgen. Zo lekker! 

Wil je de salade liever vegetarisch maken? Dan kun je de rauwe ham natuurlijk ook weglaten en eventueel wat extra van de overige ingrediënten gebruiken.

salade met vijgen en burrata

Salade met rauwe ham, burrata en vijgen

Een lekkere lunchsalade met rauwe ham, burrata, vijg en tomaat.
5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 75 gr gemengde sla
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl balsamicoazijn
  • 2 tl honing
  • 6 plakjes rauwe ham
  • 2 lekkere tomaten
  • 1 bol burrata of buffelmozzarella
  • 2 vijgen
  • 2 el pijnboompitten
  • verse basilicum

Zo maak je het

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te verkleuren.
  • Meng de salade met de olijfolie, azijn en honing en spreid uit over een bord.
  • Snijd de rauwe ham in stukjes en verdeel deze over de salade. Snijd de tomaten in partjes en verdeel over de salade. Scheur de burrata of mozzarella in stukjes en verdeel over de salade. Snijd de vijg in partjes en verdeel over de salade.
  • Breng de salade op smaak met peper en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en verse basilicum.

Notities

u003cliu003eIs het niet het seizoen voor verse vijgen? Je kunt ze ook vervangen door frambozen of aardbeien.u003c/liu003e

Voedingswaarden

Calories: 417kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
salade met vijgen en burrata

2 Reacties

  • Eef
    29 september 2016 at 11:38

    Wat een kleurrijke foto! Ziet er weer heerlijk uit, yum.

    Reply
  • Anne-Marie
    28 september 2016 at 09:43

    Met een combinatie van zoveel lekkere ingrediënten kan er eigenlijk niets fout gaan. Heerlijke salade!

    Reply

Laat een reactie achter

Beoordeling recept