Hmmm deze salade met vijgen en burrata is lekker én echt een plaatje, vind je niet? In het weekend heb ik de slechte gewoonte om de lunch vaak over te slaan, waardoor ik ‘s middags ga lopen snaaien. Daarom probeer ik de laatste tijd toch te lunchen in het weekend. En aangezien je dan de tijd hebt, kun je ook best wel even uitpakken… Met deze overheerlijke salade met rauwe ham, burrata en vijgen bijvoorbeeld.
Salade met vijgen en Burrata
Burrata is met room gevulde mozzarella, echt wáánzinnig lekker.

Een tijdje geleden bestelde ik een gigantische burrata van 700 gram. Een bizarre hoeveelheid, maar ik kreeg het voor elkaar om ‘m binnen drie dagen helemaal op te eten. Erg hè? Ik belegde er een heerlijke pizza mee, een broodje met pesto en tomaat, en toen had ik nog steeds een stuk burrata over.
Daarnaast lag er nog een restje rucola en rauwe ham in de koelkast, en ik vond ook nog een vijg in de fruitmand. Tadaa, deze heerlijke burrata salade met vijgen en rauwe ham was geboren!
Zoet & zout

Een combinatie van zoet en zout is vaak heel erg lekker in een gerecht. In deze salade met vijgen en burrata krijg je dat voor elkaar door de combinatie van zoute rauwe ham & zoete vijgen. Zo lekker!
Wil je de salade liever vegetarisch maken? Dan kun je de rauwe ham natuurlijk ook weglaten en eventueel wat extra van de overige ingrediënten gebruiken.

Salade met rauwe ham, burrata en vijgen
Ingrediënten
- 75 gr gemengde sla
- 2 el olijfolie extra vierge
- 2 tl balsamicoazijn
- 2 tl honing
- 6 plakjes rauwe ham
- 2 lekkere tomaten
- 1 bol burrata of buffelmozzarella
- 2 vijgen
- 2 el pijnboompitten
- verse basilicum
Zo maak je het
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te verkleuren.
- Meng de salade met de olijfolie, azijn en honing en spreid uit over een bord.
- Snijd de rauwe ham in stukjes en verdeel deze over de salade. Snijd de tomaten in partjes en verdeel over de salade. Scheur de burrata of mozzarella in stukjes en verdeel over de salade. Snijd de vijg in partjes en verdeel over de salade.
- Breng de salade op smaak met peper en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en verse basilicum.
Notities
Voedingswaarden

2 Reacties
Eef
29 september 2016 at 11:38Wat een kleurrijke foto! Ziet er weer heerlijk uit, yum.
Anne-Marie
28 september 2016 at 09:43Met een combinatie van zoveel lekkere ingrediënten kan er eigenlijk niets fout gaan. Heerlijke salade!