Ben je wel eens in Noorwegen geweest? Dan heb je ze misschien wel eens gegeten: Skolebrod of Skolleboller. Zoete broodjes gevuld met custard. Je kunt ze vinden bij de bakker en ze zijn erg lekker als zoet ontbijtje of snack tussendoor. Op de Paastafel zouden ze ook helemaal niet misstaan trouwens. Ze lijken erg op de Deense ‘spandauer’ maar die zijn gemaakt met een croissantdeeg, terwijl het Skolebrod wordt gemaakt met een gistdeeg. De toevoeging van kardemom aan het deeg maakt deze custardbroodjes heel bijzonder en een echte aanrader voor kardemom-liefhebbers (zoals ikzelf ;-))
Skolleboller
Ook al spreek je geen Noors, je kunt uit Skolebrod of Skolleboller misschien wel afleiden dat het woord ‘school’ in de naam van deze custardbroodjes zit. Deze zoete broodjes worden namelijk vaak meegegeven aan kinderen als snack tijdens de schooluren. Maar wees gerust, ook voor volwassenen zijn deze broodjes onweerstaanbaar lekker! Serveer ze tijdens een zondags ontbijt of als onderdeel van de Paastafel bijvoorbeeld. Het is wel even een klusje om ze te maken omdat het deeg tussendoor moet rijzen, maar het is erg leuk om te doen en bovendien wordt je beloond met iets heel lekkers. Doen dus!
Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten
2 Reacties
Atie
11 november 2019 at 10:57Wat een mooie nieuwe opmaak van je recepten Sandra!
Het ziet er duidelijker en overzichtelijker uit.
De broodjes zien er ook lekker uit!
Sandra
11 november 2019 at 10:58Dankjewel mam!