Ben je wel eens in Noorwegen geweest? Dan heb je ze misschien wel eens gegeten: Skolebrod of Skolleboller. Zoete broodjes gevuld met custard. Je kunt ze vinden bij de bakker en ze zijn erg lekker als zoet ontbijtje of snack tussendoor. Op de Paastafel zouden ze ook helemaal niet misstaan trouwens.
Custardbroodjes met kardemom
Deze custardbroodjes lijken erg op de Deense ‘spandauer’ maar die zijn gemaakt met een croissantdeeg, terwijl het Skolebrod wordt gemaakt met een gistdeeg. De toevoeging van kardemom aan het deeg maakt deze custardbroodjes heel bijzonder en een echte aanrader voor kardemom-liefhebbers (zoals ikzelf ;-))
Skolleboller
Ook al spreek je geen Noors, je kunt uit Skolebrod of Skolleboller misschien wel afleiden dat het woord ‘school’ in de naam van deze custardbroodjes zit. Deze zoete broodjes worden namelijk vaak meegegeven aan kinderen als snack tijdens de schooluren.
Skolebrod bij het Paasontbijt
Maar wees gerust, ook voor volwassenen zijn deze broodjes onweerstaanbaar lekker! Serveer ze tijdens een zondags ontbijt of als onderdeel van de Paastafel bijvoorbeeld. Het is wel even een klusje om ze te maken omdat het deeg tussendoor moet rijzen, maar het is erg leuk om te doen en bovendien wordt je beloond met iets heel lekkers. Doen dus!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
2 Reacties
Atie
11 november 2019 at 10:57Wat een mooie nieuwe opmaak van je recepten Sandra!
Het ziet er duidelijker en overzichtelijker uit.
De broodjes zien er ook lekker uit!
Sandra
11 november 2019 at 10:58Dankjewel mam!