• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Toffees van gecondenseerde melk

    Bijgewerkt: aug 2023 · Geplaatst: mrt 2023 door Sandra

    Toffees van gecondenseerde melk: dat is makkelijk & lekker! Dit is waarschijnlijk het áller makkelijkste toffee recept wat er bestaat: je hebt er namelijk maar twee ingrediënten voor nodig!

    Naar recept
    toffees van gecondenseerde melk

    Toffees maken met gecondenseerde melk

    Met een blikje gecondenseerde melk en wat boter kun je namelijk heel makkelijk zelf toffee maken. Het enige wat je hoeft te doen is de boter te laten smelten, en vervolgens de gecondenseerde melk erbij te doen.

    Vervolgens moet je wat geduld hebben en maar blijven roeren. Er zal dan vanzelf een dikke, goudkleurige karamelmassa ontstaan.

    toffees maken

    Deze laat je iets afkoelen en vervolgens rol & snijd je de toffee in de vorm die je wilt. Volledig af laten koelen en aanvallen maar! (zoals je op de foto kunt zien vond onze oudste het maar lastig om te wachten tot ik de foto's had gemaakt!)

    Variaties op dit toffee recept

    toffee recept

    Deze toffees van gecondenseerde melk zijn zo naturel al lekker, maar je kunt er ook goed mee variëren:

    • Bestuif ze met wat kaneel
    • Bestrooi met grof zeezout
    • Dip ze deels in melk- of pure chocolade

    Tip: als je zelf snoep maken leuk vindt, maak ga dan ook zeker eens zelf marshmallow maken. Makkelijk en super lekker!

    Recept

    Toffees van gecondenseerde melk op een houten serveerplank. De snoepjes zijn bestrooid met kaneel.

    Toffees van gecondenseerde melk

    Voor ca 20 stuks
    4.50 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 20 minuten minuten
    Servings: 20 stukjes
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • kookpan
    • bakpapier

    Ingrediënten

    • 25 gr boter
    • 1 blik gecondenseerde melk
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Zet een pan met een dikke bodem klaar en smelt de boter op middelhoog vuur.
    • Voeg de gecondenseerde melk toe en blijf vanaf nu vrijwel continue roeren. Dit kun je het beste doen met een rubberen spatel die ook goed de bodem en de randen van de pan mee kan nemen.
    • Op een gegeven moment (na ruim vijf minuten) zul je zien dat het mengsel een lichte karamelkleur krijgt en dat de bodem van de pan lichtjes begint aan te branden. Zet het vuur op dat moment iets lager.
    • Blijf roeren en je zult merken dat het mengsel dikker wordt en dat het steeds meer een samenhangende massa wordt, die ook niet meer zo plakkerig is. Als dit het geval is, en de karamel is mooi goudkleurig, zet je het vuur uit en stort je de karamel op een vel bakpapier.
    • Laat het nu enkele minuutjes iets afkoelen, want het is erg heet! Verdeel de massa in vieren en rol er lange staven van.
    • Druk de staven iets plat en draai aan beide uiteinden in een tegengestelde richting, zodat je mooie golven in de toffee krijgt. Snijd de toffees vervolgens in stukjes. (je kunt er natuurlijk ook gewoon rechte stukjes van snijden).
    • Laat de toffee volledig afkoelen en aanvallen maar!

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 92kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwitten: 2g | Vetten: 3g | Zout: 41mg | Suiker: 14g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Josje

      januari 24, 2025 at 7:29 pm

      4 sterren
      Gemaakt! Heel leuk om te doen. Ik heb er kleine croissant vormpjes van gemaakt, als het de juiste temperatuur heeft is het net klei :-)
      Uiteindelijk werd het wel hard en heel taai, niet goed voor je tanden :-)

      Beantwoorden
      • Sandra

        januari 27, 2025 at 9:15 pm

        Wat leuk Josje, ben benieuwd hoe dat eruit zag! En dat klopt, ze kunnen vrij hard worden. Het is belangrijk om het mengsel niet al te lang te laten doorkoken en ik zou ze gewoon lekker snel opeten, haha!

        Beantwoorden
    4.50 from 2 votes (1 rating without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.