vegetarisch

Vegetarische plaattaart met asperges, doperwten en geitenkaas

Vegetarische plaattaart

Vegetarische plaattaart komt hier regelmatig op tafel. Ik probeer steeds minder vaak vlees te eten bij het avondeten en over het algemeen lukt dat goed. Het aantal vegetarische recepten op mijn blog wordt dan ook steeds groter. En dat vlees, dat mis ik op zo’n avond helemaal niet. Zeker als je een heerlijk gerecht op tafel zet zoals deze vegetarische plaattaart met asperges en geitenkaas! Deze hartige taart is niet alleen lekker, met al die verschillende kleuren groen is het ook nog eens een plaatje van een gerecht.

Voorjaars-recept

Deze plaattaart smaakt wat mij betreft het allerbeste in het voorjaar of de zomer. Groene asperges, citroen, doperwtjes, basilicum… Allemaal lekker frisse smaken. Je kunt bij deze vegetarische plaattaart een lekkere tomatensalade serveren voor wat extra kleur op je bord. Zeker als je de taart voor drie personen serveert, zou ik aanraden er nog een salade bij te maken.

Tip: heb je niet veel tijd? Blancheer/kook de groenten dan vooraf. Je kunt deze prima even in de koelkast bewaren.

Vegetarische plaattaart met asperges, doperwten en geitenkaas

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: VegetarischDifficulty: Eenvoudig
Voor

2-3

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

20

minutes
Calorieën

725

kcal

Deze vegetarische plaattaart is heerlijk belegd met een frisse laag citroenricotta, groene asperges, doperwten en geitenkaas.

Ingrediënten

  • 1 pak kant en klaar deeg voor plaattaart

  • 100 gr doperwten

  • 100 gr groene asperges

  • 250 gr ricotta

  • 1 ei

  • 100 gr geraspte kaas (gewone of parmezaan)

  • 0,5 citroen (alleen de rasp)

  • 100 gr zachte geitenkaas

  • 1 handje munt- of basilicumblaadjes

Bereiding aspergetaart met geitenkaas

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een pan met ruim water en zout aan de kook.
  • Snijd een stukje van de groene asperges af en doe de asperges en de doperwten in het kokende water. Blancheer ze twee minuten en laat ze daarna goed uitlekken in een vergiet.
  • Klop de ricotta los met het ei, de geraspte kaas en de citroenschil. Breng flink op smaak met peper en zout en besmeer het plaattaart-deeg ermee.
  • Verdeel de asperges en de doperwten over de ricotta-laag. Verkruimel de geitenkaas erover en bak de vegetarische plaattaart 15-20 minuten af tot hij gaar is.
  • Snijd de blaadjes basilicum of munt fijn en bestrooi de plaattaart ermee.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten