Vegetarische plaattaart komt hier regelmatig op tafel. Ik probeer steeds minder vaak vlees te eten bij het avondeten en over het algemeen lukt dat goed. Het aantal vegetarische recepten op mijn blog wordt dan ook steeds groter. En dat vlees, dat mis ik op zo’n avond helemaal niet. Zeker als je een heerlijk gerecht op tafel zet zoals deze vegetarische plaattaart met asperges en geitenkaas! Deze hartige taart is niet alleen lekker, met al die verschillende kleuren groen is het ook nog eens een plaatje van een gerecht.
Voorjaars-recept
Deze plaattaart smaakt wat mij betreft het allerbeste in het voorjaar of de zomer. Groene asperges, citroen, doperwtjes, basilicum… Allemaal lekker frisse smaken. Je kunt bij deze vegetarische plaattaart een lekkere tomatensalade serveren voor wat extra kleur op je bord. Zeker als je de taart voor drie personen serveert, zou ik aanraden er nog een salade bij te maken.
Tip: heb je niet veel tijd? Blancheer/kook de groenten dan vooraf. Je kunt deze prima even in de koelkast bewaren.
Nog geen reacties