Vegetarische plaattaart komt hier regelmatig op tafel. Ik probeer steeds minder vaak vlees te eten bij het avondeten en over het algemeen lukt dat goed. Het aantal vegetarische recepten op mijn blog wordt dan ook steeds groter. En dat vlees, dat mis ik op zo’n avond helemaal niet. Zeker als je een heerlijk gerecht op tafel zet zoals deze vegetarische plaattaart met asperges en geitenkaas! Deze hartige taart is niet alleen lekker, met al die verschillende kleuren groen is het ook nog eens een plaatje van een gerecht.
Voorjaars-plaattaart met geitenkaas
Deze vegetarische plaattaart smaakt wat mij betreft het allerbeste in het voorjaar of de zomer. Groene asperges, citroen, doperwtjes, ricotta, basilicum… Allemaal lekker frisse smaken die samen heerlijk smaken op deze plaattaart.
Serveer er een salade bij
Zeker als je de taart voor drie personen serveert, zou ik aanraden er nog een salade bij te maken. Je kunt bij deze vegetarische plaattaart bijvoorbeeld een lekkere tomatensalade serveren voor wat extra kleur op je bord.
Tip om tijd te besparen:
Tip: heb je niet veel tijd? Blancheer/kook de groenten dan vooraf. Je kunt deze prima even in de koelkast bewaren. Zelfs een dag van tevoren!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties