Menu
vegetarisch / Hoofdgerechten

Vegetarische plaattaart met asperges, doperwten en geitenkaas

Vegetarische plaattaart

Vegetarische plaattaart komt hier regelmatig op tafel. Ik probeer steeds minder vaak vlees te eten bij het avondeten en over het algemeen lukt dat goed. Het aantal vegetarische recepten op mijn blog wordt dan ook steeds groter. En dat vlees, dat mis ik op zo’n avond helemaal niet. Zeker als je een heerlijk gerecht op tafel zet zoals deze vegetarische plaattaart met asperges en geitenkaas! Deze hartige taart is niet alleen lekker, met al die verschillende kleuren groen is het ook nog eens een plaatje van een gerecht.

Voorjaars-plaattaart met geitenkaas

Deze vegetarische plaattaart smaakt wat mij betreft het allerbeste in het voorjaar of de zomer. Groene asperges, citroen, doperwtjes, ricotta, basilicum… Allemaal lekker frisse smaken die samen heerlijk smaken op deze plaattaart.

Serveer er een salade bij

Zeker als je de taart voor drie personen serveert, zou ik aanraden er nog een salade bij te maken. Je kunt bij deze vegetarische plaattaart bijvoorbeeld een lekkere tomatensalade serveren voor wat extra kleur op je bord.

Tip om tijd te besparen:

Tip: heb je niet veel tijd? Blancheer/kook de groenten dan vooraf. Je kunt deze prima even in de koelkast bewaren. Zelfs een dag van tevoren!

Vegetarische plaattaart met asperges, doperwten en geitenkaas

5 from 3 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: VegetarischNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

20

minutes
Calorie├źn

725

kcal

Deze vegetarische plaattaart is heerlijk belegd met een frisse laag citroenricotta, groene asperges, doperwten en geitenkaas.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingredi├źnten

  • 1 pak 1 kant en klaar deeg voor plaattaart

  • 100 gr 100 doperwten

  • 100 gr 100 groene asperges

  • 250 gr 250 ricotta

  • 1 1 ei

  • 100 gr 100 geraspte kaas (gewone of parmezaan)

  • 0,5 0,5 citroen (alleen de rasp)

  • 100 gr 100 zachte geitenkaas

  • 1 handje 1 munt- of basilicumblaadjes

Bereiding aspergetaart met geitenkaas

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een pan met ruim water en zout aan de kook.
  • Snijd een stukje van de groene asperges af en doe de asperges en de doperwten in het kokende water. Blancheer ze twee minuten en laat ze daarna goed uitlekken in een vergiet.
  • Klop de ricotta los met het ei, de geraspte kaas en de citroenschil. Breng flink op smaak met peper en zout en besmeer het plaattaart-deeg ermee.
  • Verdeel de asperges en de doperwten over de ricotta-laag. Verkruimel de geitenkaas erover en bak de vegetarische plaattaart 15-20 minuten af tot hij gaar is.
  • Snijd de blaadjes basilicum of munt fijn en bestrooi de plaattaart ermee.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter