ontbijt

Wentelteefjes met kaneel-appels

Wentelteefjes mete kaneel appeltjes

Wentelteefjes is echt zo’n gerecht dat ik vaak vergeet. Ik weet niet waarom, ik heb er ook nooit zo’n trek in. Als ik zin heb ik een verwen-ontbijtje dan maak ik meestal pannenkoeken (daarvan vind je dan ook inmiddels een behoorlijke collectie recepten op mijn blog). Maar die wentelteefjes, die vergeet ik dus vaak. In mijn beleving waren ze ook nooit bijzonder lekker. Tot ik laatst van mijn schoonouders terugkwam  met een flinke zak appels (leuk, zo’n appelboom, maar de vruchten zijn allemaal tegelijk rijp en daar is niet tegenaan te eten!) Ik had ook nog een restje brood dat niet zo vers meer was, en toen kwam ik op het idee om weer eens wentelteefjes te maken. Met flink veel kaneel natuurlijk, en een topping van karamel-appels. Klinkt goed toch? Nou, dat was het ook! Trouwens, ik maak mijn wentelteefjes met bruin brood zoals je ziet.

Welk brood voor wentelteefjes?

Wit brood eet ik eigenlijk nooit, maar voor wentelteefjes is wit brood wel heel geschikt. Echter zoals je op de foto kunt zien, maak ik ze ook gerust met volkoren brood. Je zou zelfs rozijnenbrood of brioche kunnen gebruiken (zoet brood). Van overgebleven croissants kun je overigens broodpudding maken, ook super lekker!

Recept wentelteefjes met kaneel en karamel-appels

Voor 2 personen

 • 2 eieren
 • 200 ml melk
 • 4 boterhammen (liefst niet al te vers meer)
 • 2 appels
 • 4 tl suiker
 • 4 tl kaneel
 • flinke klont boter

Zo maak je de wentelteefjes met kaneel & appel

 • Klop de eieren in een diep bord los met de melk en 2 tl kaneel.
 • Haal de boterhammen aan beide kanten door het ei-mengsel. Is er nog ei-mengsel over? Giet dat dan over de boterhammen heen. Laat de boterhammen even staan zolang je met de appels aan de slag gaat.
 • Snijd de appels in blokjes en doe ze samen met een klont boter, de suiker en 2 tl kaneel in een pannetje. Laat op een zacht vuurtje bakken en ga nu aan de slag met de wentelteefjes.
 • Verhit een klont boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes per twee aan beide kanten bruin, dit duurt ongeveer vijf minuten.
 • Halveer de wentelteefjes, schik ze op een bord en serveer met de kaneel-appels.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

 • Reply Lianne

  Ik zag het een tijdje terug voorbij komen op Instagram, maar wat ziet dit er goed uit zeg! Echt een verwen ontbijtje. :)

  11 oktober 2017 at 16:45
 • Reactie achterlaten