Volg culi-sandra.nl op:
Wentelteefjes mete kaneel appeltjes

Wentelteefjes met kaneel-appels

Wentelteefjes is echt zo’n gerecht dat ik vaak vergeet. Ik weet niet waarom, ik heb er ook nooit zo’n trek in. Als ik zin heb ik een verwen-ontbijtje dan maak ik meestal pannenkoeken (daarvan vind je dan ook inmiddels een behoorlijke collectie recepten op mijn blog). Maar die wentelteefjes, die vergeet ik dus vaak. In mijn beleving waren ze ook nooit bijzonder lekker. Tot ik laatst van mijn schoonouders terugkwam  met een flinke zak appels (leuk, zo’n appelboom, maar de vruchten zijn allemaal tegelijk rijp en daar is niet tegenaan te eten!) Ik had ook nog een restje brood dat niet zo vers meer was, en toen kwam ik op het idee om weer eens wentelteefjes te maken. Met flink veel kaneel natuurlijk, en een topping van karamel-appels. Klinkt goed toch? Nou, dat was het ook! Trouwens, ik maak mijn wentelteefjes met bruin brood zoals je ziet. Wit brood eet ik eigenlijk nooit. Ik vind het niet zo lekker en het is natuurlijk ook minder goed voor je dan volkoren brood. Wil je de wentelteefjes wel liever met wit brood maken? Dat kan natuurlijk prima!

Recept wentelteefjes met kaneel en karamel-appels

Voor 2 personen

  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 4 boterhammen (liefst niet al te vers meer)
  • 2 appels
  • 4 tl suiker
  • 4 tl kaneel
  • flinke klont boter

Zo maak je de wentelteefjes met kaneel & appel

  • Klop de eieren in een diep bord los met de melk en 2 tl kaneel.
  • Haal de boterhammen aan beide kanten door het ei-mengsel. Is er nog ei-mengsel over? Giet dat dan over de boterhammen heen. Laat de boterhammen even staan zolang je met de appels aan de slag gaat.
  • Snijd de appels in blokjes en doe ze samen met een klont boter, de suiker en 2 tl kaneel in een pannetje. Laat op een zacht vuurtje bakken en ga nu aan de slag met de wentelteefjes.
  • Verhit een klont boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes per twee aan beide kanten bruin, dit duurt ongeveer vijf minuten.
  • Halveer de wentelteefjes, schik ze op een bord en serveer met de kaneel-appels.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

1 reactie

  • Reply Lianne

    Ik zag het een tijdje terug voorbij komen op Instagram, maar wat ziet dit er goed uit zeg! Echt een verwen ontbijtje. :)

    11 oktober 2017 at 16:45
  • Laat een reactie achter