ontbijt

Wentelteefjes met appel of aardbei

Wentelteefjes mete kaneel appeltjes

Wentelteefjes is echt zo’n gerecht dat ik vaak vergeet. Ik weet niet waarom, want het is super lekker! Als ik zin heb ik een verwen-ontbijtje dan maak ik meestal pannenkoeken (daarvan vind je dan ook inmiddels een behoorlijke collectie recepten op mijn blog). Maar die wentelteefjes, die vergeet ik dus vaak. In mijn beleving waren ze ook nooit bijzonder lekker, maar de laatste tijd heb ik ze weer helemaal herontdekt. Het leuke is dat je wentelteefjes in elk seizoen kunt maken. In de winter maak je wentelteefjes met appel en kaneel, in de zomer met aardbeien! 

Welk brood voor wentelteefjes?

Wentelteefjes met aardbei

Voor wentelteefjes is wit brood heel geschikt. Echter kan het ook prima met volkoren brood. Je zou zelfs rozijnenbrood of brioche kunnen gebruiken (zoet brood). Van overgebleven brood kun je overigens ook broodpudding maken, ook super lekker!

Wentelteefjes met appel of aardbei

Tot ik laatst van mijn schoonouders terugkwam met een flinke zak appels (leuk, zo’n appelboom, maar de vruchten zijn allemaal tegelijk rijp en daar is niet tegenaan te eten!) Ik had ook nog een restje brood dat niet zo vers meer was, en toen kwam ik op het idee om wentelteefjes met appel te maken. Met flink veel kaneel natuurlijk. Maar met wentelteefjes kun je oneindig variëren, zo maakte ik toen de aardbeien weer in het seizoen kwamen, wentelteefjes met aardbeien. Ook heel erg lekker.

Wentelteefjes met appel of aardbei

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: NederlandsDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

331

kcal

Wentelteefjes zijn in alle seizoenen lekker. Maak in het najaar wentelteefjes met appel en in het voorjaar wentelteefjes met aardbeien.

Ingrediënten

 • 2 eieren

 • 150 ml melk

 • 4 boterhammen (liefst niet al te vers meer)

 • 2 appels of flinke hand aardbeien

 • 4 tl suiker

 • 4 tl kaneel

Bereiding

 • Klop de eieren in een diep bord los met de melk en 2 tl kaneel.
 • Haal de boterhammen aan beide kanten door het ei-mengsel. Is er nog ei-mengsel over? Giet dat dan over de boterhammen heen. Laat de boterhammen even staan zolang je met het fruit aan de slag gaat.
 • Gebruik je aardbeien? Snijd die dan nu in stukjes. Gebruik je appels? Snijd de appels dan nu in blokjes en doe ze samen met een klont boter, de suiker en de rest van de kaneel in een pannetje. Laat op een zacht vuurtje bakken en ga nu aan de slag met de wentelteefjes.
 • Verhit een klont boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes per twee aan beide kanten bruin, dit duurt ongeveer vijf minuten.
 • Halveer de wentelteefjes, schik ze op een bord en serveer met de kaneel-appels of de verse aardbeien en extra suiker.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

 • Reply Lianne

  Ik zag het een tijdje terug voorbij komen op Instagram, maar wat ziet dit er goed uit zeg! Echt een verwen ontbijtje. :)

  11 oktober 2017 at 16:45
 • Reactie achterlaten