Wentelteefjes is echt zo’n gerecht dat ik vaak vergeet. Ik weet niet waarom, want het is super lekker! Als ik zin heb ik een verwen-ontbijtje dan maak ik meestal pannenkoeken (daarvan vind je dan ook inmiddels een behoorlijke collectie recepten op mijn blog).
Maar die wentelteefjes, die vergeet ik dus vaak. In mijn beleving waren ze ook nooit bijzonder lekker, maar de laatste tijd heb ik ze weer helemaal herontdekt. Het leuke is dat je wentelteefjes in elk seizoen kunt maken. In de winter maak je wentelteefjes met appel en kaneel, in de zomer met aardbeien!
Welk brood voor wentelteefjes?

Voor wentelteefjes is wit brood heel geschikt. Echter kan het ook prima met volkoren brood. Je zou zelfs rozijnenbrood of brioche kunnen gebruiken (zoet brood). Van overgebleven brood kun je overigens ook broodpudding maken, ook super lekker!
Wentelteefjes met appel of aardbei
Tot ik laatst van mijn schoonouders terugkwam met een flinke zak appels (leuk, zo’n appelboom, maar de vruchten zijn allemaal tegelijk rijp en daar is niet tegenaan te eten!) Ik had ook nog een restje brood dat niet zo vers meer was, en toen kwam ik op het idee om wentelteefjes met appel te maken.
Met flink veel kaneel natuurlijk. Maar met wentelteefjes kun je oneindig variëren, zo maakte ik toen de aardbeien weer in het seizoen kwamen, wentelteefjes met aardbeien. Ook heel erg lekker.

Wentelteefjes met appel of aardbei
Ingrediënten
- 2 eieren
- 150 ml melk
- 4 boterhammen (liefst niet al te vers meer)
- 2 appels of flinke hand aardbeien
- 4 tl suiker
- 4 tl kaneel
Zo maak je het
- Klop de eieren in een diep bord los met de melk en 2 tl kaneel.
- Haal de boterhammen aan beide kanten door het ei-mengsel. Is er nog ei-mengsel over? Giet dat dan over de boterhammen heen. Laat de boterhammen even staan zolang je met het fruit aan de slag gaat.
- Gebruik je aardbeien? Snijd die dan nu in stukjes. Gebruik je appels? Snijd de appels dan nu in blokjes en doe ze samen met een klont boter, de suiker en de rest van de kaneel in een pannetje. Laat op een zacht vuurtje bakken en ga nu aan de slag met de wentelteefjes.
- Verhit een klont boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes per twee aan beide kanten bruin, dit duurt ongeveer vijf minuten.
- Halveer de wentelteefjes, schik ze op een bord en serveer met de kaneel-appels of de verse aardbeien en extra suiker.
Voedingswaarden per persoon (indicatie)


3 Reacties
Atie
27 april 2021 at 16:23Wat is dit lekker met de appel erbij! Wij maken het altijd alleen met suiker en kaneel.
Maar dit smaakt nog veel beter!!
Sandra
27 april 2021 at 16:46Lekkere combinatie hè!
Lianne
11 oktober 2017 at 16:45Ik zag het een tijdje terug voorbij komen op Instagram, maar wat ziet dit er goed uit zeg! Echt een verwen ontbijtje. :)