• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Wentelteefjes met appel of aardbei

    Bijgewerkt: sep 2023 · Geplaatst: mei 2020 door Sandra

    Wentelteefjes is echt zo'n gerecht dat ik vaak vergeet. Ik weet niet waarom, want het is super lekker! Als ik zin heb ik een verwen-ontbijtje dan maak ik meestal pannenkoeken (daarvan vind je dan ook inmiddels een behoorlijke collectie recepten op mijn blog).

    Naar recept
    Een bord wentelteefjes met kaneel appeltjes als topping.

    Maar die wentelteefjes, die vergeet ik dus vaak. In mijn beleving waren ze ook nooit bijzonder lekker, maar de laatste tijd heb ik ze weer helemaal herontdekt. Het leuke is dat je wentelteefjes in elk seizoen kunt maken. In de winter maak je wentelteefjes met appel en kaneel, in de zomer met aardbeien! 

    Welk brood voor wentelteefjes?

    Wentelteefjes met aardbei

    Voor wentelteefjes is wit brood heel geschikt. Echter kan het ook prima met volkoren brood. Je zou zelfs rozijnenbrood of brioche kunnen gebruiken (zoet brood). Van overgebleven brood kun je overigens ook broodpudding maken, ook super lekker!

    Wentelteefjes met appel of aardbei

    Tot ik laatst van mijn schoonouders terugkwam met een flinke zak appels (leuk, zo'n appelboom, maar de vruchten zijn allemaal tegelijk rijp en daar is niet tegenaan te eten!) Ik had ook nog een restje brood dat niet zo vers meer was, en toen kwam ik op het idee om wentelteefjes met appel te maken.

    Met flink veel kaneel natuurlijk. Maar met wentelteefjes kun je oneindig variëren, zo maakte ik toen de aardbeien weer in het seizoen kwamen, wentelteefjes met aardbeien. Ook heel erg lekker. En wat te denken van deze wentelteefjes van suikerbrood? Ook een geweldige combinatie!

    Recept

    Een bord wentelteefjes met kaneel appeltjes als topping.

    Wentelteefjes met appel of aardbei

    Wentelteefjes zijn in alle seizoenen lekker. Maak in het najaar wentelteefjes met appel en in het voorjaar wentelteefjes met aardbeien.
    5 van 4 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 15 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koekenpan

    Ingrediënten

    • 2 eieren
    • 150 ml melk
    • 4 boterhammen (liefst niet al te vers meer)
    • 2 appels of flinke hand aardbeien
    • 4 tl suiker
    • 4 tl kaneel
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Klop de eieren in een diep bord los met de melk en 2 tl kaneel.
    • Haal de boterhammen aan beide kanten door het ei-mengsel. Is er nog ei-mengsel over? Giet dat dan over de boterhammen heen. Laat de boterhammen even staan zolang je met het fruit aan de slag gaat.
    • Gebruik je aardbeien? Snijd die dan nu in stukjes. Gebruik je appels? Snijd de appels dan nu in blokjes en doe ze samen met een klont boter, de suiker en de rest van de kaneel in een pannetje. Laat op een zacht vuurtje bakken en ga nu aan de slag met de wentelteefjes.
    • Verhit een klont boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes per twee aan beide kanten bruin, dit duurt ongeveer vijf minuten.
    • Halveer de wentelteefjes, schik ze op een bord en serveer met de kaneel-appels of de verse aardbeien en extra suiker.
      Wentelteefjes met aardbei, de sneetjes gebakken witbrood liggen in een stervorm op een bord en zijn bestrooid met stukjes aardbeien en suiker.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 439kcal | Koolhydraten: 77g | Eiwitten: 15g | Vetten: 10g | Zout: 359mg | Vezels: 8g | Suiker: 46g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More ontbijt

    • Een potje zelfgemaakte bramenjam, met enkele verse bramen ernaast.
      Zelf bramenjam maken
    • Zelfgemaakte aardbeienjam in een pot met een gebloemd doekje als deksel. Er omheen liggen verse aardbeien.
      Aardbeienjam maken
    • Zelf jam maken: een potje zelfgemaakte kersenjam. Er zit een handgemaakt label op de pot en er liggen verse kersen omheen.
      Kersenjam maken
    • Pruimenjam recept, de jam zit in een glazen potje en is omringd met steranijs, de smaakmaker in dit recept.
      Pruimenjam maken

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Atie

      april 27, 2021 at 4:23 pm

      5 sterren
      Wat is dit lekker met de appel erbij! Wij maken het altijd alleen met suiker en kaneel.
      Maar dit smaakt nog veel beter!!

      Beantwoorden
      • Sandra

        april 27, 2021 at 4:46 pm

        Lekkere combinatie hè!

        Beantwoorden
    2. Lianne

      oktober 11, 2017 at 4:45 pm

      Ik zag het een tijdje terug voorbij komen op Instagram, maar wat ziet dit er goed uit zeg! Echt een verwen ontbijtje. :)

      Beantwoorden
    5 from 4 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.