Deze salade met kikkererwten ontstond eigenlijk bij toeval. Ik had nog een restje kikkererwten over van een lekkere curry. In de koelkast lagen ook nog wat rode bietjes. Ik besloot deze twee te combineren met feta, en dat bleek een prima combinatie!

Werklunch
Er gaat niets boven een snelle, voedzame én lekkere lunch toch? Om die op het werk klaar te maken, valt niet altijd mee. Maar deze salade kun je heel goed van te voren thuis klaarmaken en meenemen naar je werk. Ik zou dan wel de rode biet even apart houden, anders wordt de hele salade rood. Neem het liefste ook de dressing mee in een apart bakje, dan blijft de sla lekker fris.
Bekijk hier al mijn werklunch recepten voor meer inspiratie!
Variatietips voor deze kikkererwten salade
- Vervang de feta eens door geitenkaas, dat is ook erg lekker weet ik uit ervaring!
- Je kunt wat honing toevoegen aan de dressing voor een lekker zoetje
Recept
Recept salade met kikkererwten, rode biet en feta
Ingrediënten
- 75 gr sla
- 130 gr kikkererwten (klein blikje)
- 1 rode biet (gekookt)
- 100 gr feta of geitenkaas
- 2 el olijfolie
- 2 tl balsamico-azijn
- gedroogde oregano, peper en zout
Zo maak je het
- Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
- Snijd ondertussen de rode biet in stukjes en verbrokkel de feta of geitenkaas.
- Verdeel de sla over een bord en verdeel de kikkererwten, rode biet en de kaas over de salade.
- Maak een dressing van de olijfolie, azijn, oregano, peper en zout en sprenkel deze over de salade.
Cynthia Voormeij
Vandaag gegeten ( en gemaakt….) : heerlijke frisse met een goeie kick door de w.w.azijn en 2 kootjes knoflook erin en op het laatst wat geroosterde gemengde zaden! Toppie! De vinaigrette en zaden doe ik er op t laatst in ( en bewaar het restant) . Lekker hoor!
Sandra
Wat superleuk om te horen Cynthia, ik hoop dat je hem vaker gaat maken!
Atie
Goed idee Sandra, kan ik eens wat anders maken met rode bieten!