• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Zelf ontbijtkoek maken

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: feb 2020 door Sandra

    Wist je dat zelf ontbijtkoek maken helemaal niet moeilijk is? Het is net zoveel werk als het maken van een cake en je hebt er geen boter voor nodig, dus het mixen van het beslag gaat ook nog eens sneller! Kortom: voortaan lekker zelf maken die ontbijtkoek, in plaats van het kant en klaar te kopen.

    Naar recept
    Ontbijtkoek: een zelfgebakken ontbijtkoek met parelsuiker in bakpapier gewikkeld. Er zijn twee plakken afgesneden, waarvan er één is besmeerd met boter.

    Ik deel mijn recept voor ontbijtkoek met je. Lekker om een plakje van te nemen bij het ontbijt, maar het is ook een lekker tussendoortje.

    Ontbijtkoek maken volgens het recept van Pien

    Ik zal meteen maar bekennen: dit recept voor ontbijtkoek heb ik niet zelf bedacht. Ik deed namelijk weer mee aan de Foodblogswap, waarbij je wordt gelinkt aan een andere blogger. Je mag dan een recept van zijn/haar blog namaken en er je eigen twist aan geven. Deze keer werd ik gekoppeld aan Piens Keuken, het blog van de goedlachse Pien. Er staat veel lekkers op haar blog maar mijn oog viel al snel op haar recept voor ontbijtkoek.

    Parelsuiker

    Pien maakt in haar versie gebruik van honing om de ontbijtkoek te zoeten, zelf verving ik dit voor gewone suiker maar je kunt natuurlijk ook honing gebruiken als je dat wilt. Ook bestrooide ik de ontbijtkoek met parelsuiker want dat vind ik er altijd zo mooi uitzien. Parelsuiker kun je online kopen of bij speciaalzaken, maar je kunt het ook weglaten.

    Recept

    Ontbijtkoek: een zelfgebakken ontbijtkoek met parelsuiker in bakpapier gewikkeld. Er zijn twee plakken afgesneden, waarvan er één is besmeerd met boter.

    Zelf ontbijtkoek maken

    Zelf ontbijtkoek maken is helemaal niet moeilijk, bekijk dit makkelijke recept maar eens.
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 50 minuten minuten
    Totale tijd: 1 uur uur 5 minuten minuten
    Servings: 12 plakken
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • cakeblik (ca 25 cm)
    • mengkom
    • mixer

    Ingrediënten

    • 200 ml halfvolle melk
    • 1 ei
    • 100 gr suiker
    • 2 el appelstroop
    • 2 el koekkruiden
    • 250 gr volkorenmeel
    • 2 tl bakpoeder
    • 1 snufje zout
    • 100 gr parelsuiker (optioneel)
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Tip dit gaat het makkelijkste als je het vel bakpapier verfrommelt en natmaakt. Daarna even goed uitschudden en dan kun je de cakevorm heel makkelijk bekleden!
    • Doe de melk, het ei, de suiker, de appelstroop en de koekkruiden in een kom en meng met behulp van de mixer door elkaar.
    • Voeg nu onder voortdurend mixen beetje bij beetje het volkorenmeel toe. Voeg ook het zout en het bakpoeder toe en mix nog even goed door.
    • Giet het beslag in de cakevorm, bestrooi met de parelsuiker en bak de ontbijtkoek in 50 minuten gaar.

    Notities

    Verpak de ontbijtkoek goed en bewaar hem donker en droog, dan is hij zeker een paar dagen houdbaar.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 116kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwitten: 4g | Vetten: 1g | Zout: 60mg | Vezels: 2g | Suiker: 9g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More ontbijt

    • Een potje zelfgemaakte bramenjam, met enkele verse bramen ernaast.
      Zelf bramenjam maken
    • Zelfgemaakte aardbeienjam in een pot met een gebloemd doekje als deksel. Er omheen liggen verse aardbeien.
      Aardbeienjam maken
    • Zelf jam maken: een potje zelfgemaakte kersenjam. Er zit een handgemaakt label op de pot en er liggen verse kersen omheen.
      Kersenjam maken
    • Pruimenjam recept, de jam zit in een glazen potje en is omringd met steranijs, de smaakmaker in dit recept.
      Pruimenjam maken

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Arriëtta

      april 16, 2022 at 11:57 am

      5 sterren
      Dit recept is voor herhaling vatbaar. Iedereen in mijn gezin vond hem heerlijk. Zelfs mijn man die heel kritisch is vroeg me om hem vaker te bakken. Ik heb nog een beetje parelsuiker door het beslag gedaan, heerlijk!!!

      Beantwoorden
      • Sandra

        april 16, 2022 at 1:32 pm

        Ohhh dat is wel een héél mooi compliment zeg, dankjewel!

        Beantwoorden
    2. Atie

      maart 01, 2020 at 3:19 pm

      Dat ziet er lekker uit en ik eet iedere morgen ontbijtkoek bij de koffie, dus ik ga het snel een keer maken!

      Beantwoorden
    5 from 3 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.