• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Pure chocolade met fudge en zeezout

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: feb 2022 door Sandra

    Deze pure chocolade met fudge en zeezout maakte ik ooit voor een high tea die ik samen met vriendinnen organiseerde. Simpel en heerlijk!

    Naar recept
    Pure chocolade met fudge en zeezout

    Dit is alweer jaren geleden, maar we hebben onszelf destijds omgedoopt . tot de Vier Veelvraten want wat er allemaal op tafel kwam... Sindsdien noemen we onszelf nog steeds zo, haha! 

    Zoet hapje voor high tea

    Het idee was dat iedereen een zoet en een hartig gerechtje zou maken. Zelf maakte ik deze pure chocolade met fudge en zeezout, en rosbiefrolletjes met pesto. Beiden vielen goed in de smaak.

    Variaties op deze pure chocolade met fudge

    Op dit recept zijn uiteraard talloze variaties mogelijk. Maak een keuze uit witte, melk, pure of ruby chocolade en bestrooi met een topping die jij lekker vind. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

    • Witte chocolade met mini M&M's en discodip
    • Melkchocolade met fijngesneden gedroogde abrikoos en kokos.

    Op zoek naar meer inspiratie voor zoete en hartige hapjes? Bekijk eens mijn artikel met high tea recepten.

    Recept

    Pure chocolade met fudge en zeezout op een houten serveerplank. Erbij liggen stukken chocolade en mini stukjes fudge.

    Pure chocolade met fudge en zeezout

    Een makkelijk en lekker zoet hapje: chocolade met fudge en zeezout. Heerlijk bij de koffie of thee.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 10 minuten minuten
    Servings: 10 stukjes
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • magnetron / ovenbestendig kommetje
    • kookpan
    • bakvorm 20x20 cm
    • koksmes

    Ingrediënten

    • 200 gr pure chocolade
    • 30 gr fudge
    • 0,5 tl zeezout
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Smelt de pure chocolade au bain marie: zet een ovenbestendige glazen kom op een pan met heet water en laat de chocolade onder regelmatig roeren, smelten.
    • Verdeel de gesmolten chocolade over de met bakpapier beklede bakvorm van 20x20 cm.
    • Snijd de fudge in kleine blokjes en verdeel deze over de gesmolten chocolade.
    • Strooi het zeezout over de chocolade en laat in een paar uur goed hard worden in de koelkast.
    • Snijd de chocolade in stukjes. Je kunt hiervoor het beste al wat snijlijnen in de chocolade zetten nadat deze een klein beetje is opgesteven in de koelkast.

    Notities

    Tip: om van die mooie scherpe punten te krijgen als op de foto, haal je de chocolade na een kwartier uit de koelkast en maak je er alvast voorzichtig wat snijlijnen in. Zodra de chocolade helemaal hard is, zet je een mes halverwege de snijlijn, de chocolade zal dan afbreken over de lengte van de snijlijn. Bewaar de chocolade in een luchtdichte doos, dan blijft het lang houdbaar.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 132kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwitten: 2g | Vetten: 9g | Zout: 5mg | Vezels: 2g | Suiker: 7g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.