• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Mango-pompoenpuree (broodbeleg)

    Bijgewerkt: sep 2023 · Geplaatst: okt 2021 door Sandra

    Toen ik laatst op Instagram vroeg of jullie het leuk zouden vinden als ik af en toe een recept plaats dat ook heel geschikt is voor kinderen, reageerde jullie bijna allemaal met 'JA!'. Daarom een nieuw kidsproof recept: mango-pompoenpuree.

    Naar recept
    Mango pompoenpuree op een beschuitje. Naast de beschuit en erachter staan twee weckpotjes die gevuld zijn met mango-pompoenpuree.

    Zoet broodbeleg met mango en pompoen

    Nu Luuk steeds ouder wordt, maak ik namelijk steeds vaker gerechtjes speciaal voor hem, hoewel hij ook grotendeels gewoon met de pot mee-eet. Ik vind het gewoon veel te leuk!

    Deze keer maakte ik zelf mango-pompoenpuree voor op brood. Zelf broodbeleg maken doe ik regelmatig, ontzettend leuk!

    Deze versie vinden kinderen zalig, maar ik moet bekennen dat ik hem zelf ook erg lekker vind. Het is weer eens wat anders dan anders.

    Broodbeleg: mangospread met pompoen

    Deze zoete, smaakvolle mango-pompoenpuree maak je echt in een mum van tijd. Ik besloot het zelf te maken omdat Luuk dol is op de kant en klare variant die je kunt kopen op de kinderafdeling van de supermarkt.

    Wel gemakkelijk, maar deze spread bevat maar liefst 10% agavesiroop. Helemaal niet nodig, want de mango-pompoenpuree is al super zoet van zichzelf.

    Ik gebruik wat meer mango dan pompoen, zodat de puree van zichzelf al zoet genoeg is en de smaak van de pompoen niet overheerst.

    Recept

    Mango pompoenpuree op een beschuitje. Naast de beschuit en erachter staan twee weckpotjes die gevuld zijn met mango-pompoenpuree.

    Mango-pompoenpuree

    Zelf broodbeleg maken met maar twee ingrediënten: mango en pompoen. Een heerlijke zoete spread voor op brood, zonder toegevoegde suikers.
    4.67 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 20 minuten minuten
    Servings: 15 porties
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • ovenschaal
    • blender

    Ingrediënten

    • 250 gr mango
    • 150 gr pompoenpuree (of hele pompoen, of blokjes pompoen)
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Zorg ervoor dat de pompoen zacht genoeg wordt om te pureren. Zelf rooster ik meestal een hele pompoen in de oven: halveer de pompoen en zet hem 45 minuten in de oven op 180 graden. Dan wordt hij heerlijk zacht en kun je zo het vruchtvlees eruit scheppen. Geen tijd voor? Je kunt ook blokjes pompoen uit de vriezer 15-20 minuten koken.
    • Laat de pompoen afkoelen.
    • Schil de mango en snijd er blokjes van. Doe de blokjes mango en pompoen in een blender, keukenmachine of staafmixer en pureer kort tot een gladde spread.
    • Je kunt de mango-pompoenspread een paar dagen in de koelkast bewaren (zie tips)

    Notities

    Omdat 400 gram broodbeleg best veel is, vries ik meestal de helft van de mango-pompoen puree in. Hier gebruik ik een ijsblokjes-vorm voor. Dan kun je steeds een blokje ontdooien als je zin hebt in een broodje mangospread.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 13kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwitten: 0.2g | Vetten: 0.1g | Zout: 0.3mg | Vezels: 0.3g | Suiker: 3g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More lunch

    • Een stapel courgettebrood, van opzij gezien. Het dunne platbrood zorgt voor een grote stapel.
      Courgettebrood
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een rijkelijk beleg broodje filet americain, gegarneerd met plakjes gekookt ei met mayonaise en tuinkers.
      Broodje filet americain
    • Vegetarische tosti met champignons, tijm en veel kaas. De tosti is schuin doormidden gesneden en de twee helften brood zijn op elkaar gestapeld.
      Vegetarische tosti met champignons

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.