• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Tortillachips met guacemole en garnalen

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: feb 2021 door Sandra

    De inspiratie voor dit simpele recept kwam ik tegen op Pinterest. Tortillachips met guacemole zijn altijd al een perfecte combinatie, maar door er ook nog wat garnalen en chilisaus bij te serveren, maak er je een extra bijzonder hapje van. 

    Naar recept
    Tortillachips met garnalen op een houten serveerplank.

    Makkelijk hapje met vis

    Dit hapje met garnalen was meteen een succesnummer op feestjes, maar ik serveer het ook wel eens als tussendoortje of voorgerecht in het weekend. En toen laatst een keer een hoofdgerecht compleet was mislukt, werd dit een alternatief diner, haha!

    Hapjes maken en direct serveren

    Let wel op: je kunt dit hapje niet lang van tevoren maken, want dan worden de chips wat zompig en dat is zonde. De guacemole kun je wel al eerder op de dag maken, maar besprenkel dan wel flink met limoensap om verkleuren te voorkomen.

    Recept

    Tortillachips met garnalen op een houten serveerplank.

    Tortillachips met guacemole en garnalen

    Een makkelijk maar heel lekker hapje: tortillachips met guacamole en garnelen.
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 15 minuten minuten
    Servings: 40 personen
    Author: Sandra

    Ingrediënten

    • 40 tortillachips
    • 2 avocado's
    • 1 tomaat
    • 4 bosuitjes
    • 2 el crème fraiche
    • 1 kneepje citroensap of limoensap
    • 250 gr Hollandse garnalen
    • zoete chilisaus
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Maak de guacamole door de avocado's fijn te prakken. Roer er de in heel kleine stukjes tomaat en bosui doorheen.
    • Meng de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper, zout en limoensap.
    • Besmeer de tortillachips met een beetje guacamole. Beleg elk chipje met een paar garnaaltjes en bedruppel met de chilisaus. Serveer direct.

    Notities

    Tip: Ik beleg meestal niet alle chipjes met garnalen omdat niet iedereen daarvan houdt. Je kunt de garnalen dan helemaal weglaten of vervangen door bijvoorbeeld wat extra blokjes tomaat, een beetje geraspte kaas of fijngesnipperde rode ui. Enjoy! 

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 40kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwitten: 2g | Vetten: 2g | Zout: 34mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hapjes

    • Geroosterde paprika dip met bieslook en pijnboompitjes. Er om heen liggen toastjes die zijn besmeerd met de spread.
      Geroosterde paprika dip
    • Doperwtenspread recept: de spread is op toastjes gesmeerd en gegarneerd met gerookte zalm en waterkers.
      Doperwtenspread met gerookte zalm
    • Een schaal met Pimientos de Padron, een tapas hapje van Spaanse groene pepers met zeezout. De schaal staat op een donkerroze doek en er liggen vorkjes op.
      Pimientos de Padron - Spaanse groene pepers
    • Een bladerdeegkrans met brie, bessen, walnoten en tijm met rode bessen en walnoten er omheen ter decoratie.
      Bladerdeegkrans met brie

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Eef

      juni 26, 2016 at 8:57 am

      Oeh! Dit ziet er weer heerlijk uit, yum :) What's not to like? Lekker en origineel hapje voor bij de borrel (of als het diner mislukt is ;) )

      Beantwoorden
    5 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.