Zoete chilisaus, ben jij er ook zo verzot op? Echt, er gaan bij ons thuis heel wat flessen doorheen. Ik was dan ook heel verrast toen ik er achter kwam dat zoete chilisaus zelf maken, echt supermakkelijk is!
Zelfgemaakt het lekkerste!
Enneh, heb je wel eens op het etiket van zo’n fles chilisaus gekeken? De ingrediëntenlijst bestaat uit niet minder dan 12 ingrediënten. Als je hem zelf maakt, zijn dat er nog maar 7.
Weg met de kleurstof, conserveringsmiddelen en andere overbodige ingrediënten en ik beloof je: deze zelfgemaakte zoete, iets pittige chilisaus smaakt precies zoals in de winkel! Het recept vond ik in een exemplaar van Foodies Magazine en het is te goed om niet met jullie te delen!
Zoete chilisaus is multi-inzetbaar
Onmisbaar bij loempia’s, maar ook bij nacho’s uit de oven, tosti’s en nog zoveel meer gerechten. Zo is deze lichtpittige chilisaus ook superlekker bij taco’s met gehakt, bij chili van zoete aardappel en bij deze zalige wraps met gebakken brie. Kortom, verdubbel dit recept eigenlijk maar, want het komt echt wel op ;-)
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Bewaar dit recept op Pinterest:

Nog geen reacties