sausjes

Zoete chilisaus zelf maken – makkelijk en snel!

Zoete chilisaus zelf maken

Zoete chilisaus, ben jij er ook zo verzot op? Echt, er gaan bij ons thuis heel wat flessen doorheen. Ik was dan ook heel verrast toen ik er achter kwam dat zoete chilisaus zelf maken, echt supermakkelijk is! Enneh, heb je wel eens op het etiket van zo’n fles chilisaus gekeken? De ingrediëntenlijst bestaat uit niet minder dan 12 ingrediënten. Als je hem zelf maakt, zijn dat er nog maar 7. Weg met de kleurstof, conserveringsmiddelen en andere ingrediënten en ik beloof je: deze zelfgemaakte zoete, iets pittige chilisaus smaakt precies zoals in de winkel! Het recept vond ik in een exemplaar van Foodies Magazine en het is te goed om niet met jullie te delen!

Multi-inzetbaar

Onmisbaar bij loempia’s, maar ook bij nacho’s uit de oven, tosti’s en nog zoveel meer gerechten. Zo is deze lichtpittige chilisaus ook superlekker bij taco’s met gehakt, bij chili van zoete aardappel en bij deze zalige wraps met gebakken brie. Kortom, verdubbel dit recept eigenlijk maar, want het komt echt wel op ;-)

Zoete chilisaus zelf maken – makkelijk en snel!

0 from 0 votes
Course: SausCuisine: AziatischDifficulty: Eenvoudig
Voor ca

10

porties
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

71

kcal

Deze zoete chilisaus maak je in een handomdraai met dit makkelijke recept. Lekker bij nachos, loempia’s, taco’s, wraps…

Ingrediënten

  • 6 rode pepers

  • 5 tenen knoflook

  • 200 ml water

  • 120 gr kristalsuiker

  • 100 ml azijn

  • 1 snufje zout

  • 1 el maizena

Bereiding ZOETE CHILISAUS

  • Als je van flink pittig houdt, laat dan de zaadjes en zaadlijsten in de rode pepers, zo niet, dan verwijder je deze eerst uit de pepers voor je ze fijnhakt. Hak de rode pepers en de tenen knoflook zo fijn mogelijk en doe ze in een steelpannetje.
  • Voeg het water, de suiker, de azijn en een snufje zout toe en breng het mengsel aan de kook. Roer regelmatig even door zodat de suiker goed oplost en laat het mengsel twee minuten doorkoken.
  • Roer de maïzena glad met 2 el water en roer dit door de chilisaus. Kook de saus nog drie minuten door en laat hem dan volledig afkoelen.
  • Giet over in een flesje of een potje en bewaar je zelfgemaakte zoete chilisaus in de koelkast.

Opmerkingen

  • Als je de chilisaus in een brandschoon flesje giet en in de koelkast bewaart, is het een paar weken houdbaar.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten