sausjes

Zoete chilisaus zelf maken – makkelijk en snel!

Zoete chilisaus zelf maken

Zoete chilisaus, ben jij er ook zo verzot op? Onmisbaar bij loempia’s, maar ook bij nacho’s uit de oven, tosti’s en nog zoveel meer gerechten. Echt, er gaan bij ons thuis heel wat flessen doorheen. Ik was dan ook heel verrast toen ik er achter kwam dat zoete chilisaus zelf maken, echt supermakkelijk is! Enneh, heb je wel eens op het etiket van zo’n fles chilisaus gekeken? De ingrediëntenlijst bestaat uit niet minder dan 12 ingrediënten. Als je hem zelf maakt, zijn dat er nog maar 7. Weg met de kleurstof, conserveringsmiddelen en andere ingrediënten en ik beloof je: deze zelfgemaakte zoete, iets pittige chilisaus smaakt precies zoals in de winkel! Het recept vond ik in een exemplaar van Foodies Magazine en het is te goed om niet met jullie te delen!

Recept zoete chilisaus

Voor ca 300 ml

  • 6 rode pepers
  • 5 tenen knoflook
  • 200 ml water
  • 120 gr kristalsuiker
  • 100 ml azijn
  • snufje zout
  • 1 el maïzena

Zo maak je de zoete chilisaus

  • Hak de rode pepers en de tenen knoflook zo fijn mogelijk en doe ze in een steelpannetje. Voeg het water, de suiker, de azijn en een snufje zout toe en breng het mengsel aan de kook. Roer regelmatig even door zodat de suiker goed oplost en laat het mengsel twee minuten doorkoken.
  • Roer de maïzena glad met 2 el water en roer dit door de chilisaus. Kook de saus nog drie minuten door en laat hem dan volledig afkoelen. Giet over in een flesje of een potje en bewaar je zelfgemaakte zoete chilisaus in de koelkast.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

 

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten