Zoete chilisaus, ben jij er ook zo verzot op? Echt, er gaan bij ons thuis heel wat flessen doorheen. Ik was dan ook heel verrast toen ik er achter kwam dat zoete chilisaus zelf maken, echt supermakkelijk is!
Zelfgemaakt het lekkerste!
Enneh, heb je wel eens op het etiket van zo’n fles chilisaus gekeken? De ingrediëntenlijst bestaat uit niet minder dan 12 ingrediënten. Als je hem zelf maakt, zijn dat er nog maar 7.
Weg met de kleurstof, conserveringsmiddelen en andere overbodige ingrediënten en ik beloof je: deze zelfgemaakte zoete, iets pittige chilisaus smaakt precies zoals in de winkel! Het recept vond ik in een exemplaar van Foodies Magazine en het is te goed om niet met jullie te delen!
Zoete chilisaus is multi-inzetbaar
Onmisbaar bij loempia’s, maar ook bij nacho’s uit de oven, crunch wraps, pulled chicken nachos en nog zoveel meer gerechten. Zo is deze lichtpittige chilisaus ook superlekker bij taco’s met gehakt, bij chili van zoete aardappel en bij deze zalige wraps met gebakken brie. Kortom, verdubbel dit recept eigenlijk maar, want het komt echt wel op ;-)

Zoete chilisaus zelf maken – makkelijk en snel!
Ingrediënten
- 6 rode pepers
- 5 tenen knoflook
- 200 ml water
- 120 gr kristalsuiker
- 100 ml azijn
- 1 snufje zout
- 1 el maizena
Zo maak je het
- Als je van flink pittig houdt, laat dan de zaadjes en zaadlijsten in de rode pepers, zo niet, dan verwijder je deze eerst uit de pepers voor je ze fijnhakt. Hak de rode pepers en de tenen knoflook zo fijn mogelijk en doe ze in een steelpannetje.
- Voeg het water, de suiker, de azijn en een snufje zout toe en breng het mengsel aan de kook. Roer regelmatig even door zodat de suiker goed oplost en laat het mengsel twee minuten doorkoken.
- Roer de maïzena glad met 2 el water en roer dit door de chilisaus. Kook de saus nog drie minuten door en laat hem dan volledig afkoelen.
- Giet over in een flesje of een potje en bewaar je zelfgemaakte zoete chilisaus in de koelkast.
Notities
Voedingswaarden
Bewaar dit recept op Pinterest:

Nog geen reacties