Zooo, deze crunchwraps met kip wil je zeker een keer proberen. Krokant gebakken wraps met een vulling van smakelijke pulled chicken en cheddar. En allerlei lekkere bijgerechten erbij.

Crunch wraps met kip
Ik heb het gevoel dat de crunchwraps trend alweer een beetje voorbij is. Zonde, wat wat is dit lekker! Eerder maakte ik al crunch wraps met gehakt, en nu dus dit crunchwrap recept met kip.

Voor de vulling gebruikte ik mijn pulled chicken recept, want dat is nou eenmaal geweldig lekker en kun je als basis voor ontzettend veel recepten gebruiken. Zo smaakt het geweldig in deze krokante wraps, maar is het ook een heerlijke topping voor een pulled chicken nachos schotel of op een Tex Mex pizza.
Tip: je kunt ook nog een beetje enchiladasaus over de pulled chicken verdelen om de vulling nog wat smeuiiger te maken.
TexMex recept

Liefhebbers van de Tex Mex keuken gaan zeker blij worden van dit crunchwrap recept. De bekende smaken uit deze keuken vind je terug in dit recept voor crunchwraps met kip, en ook de bijgerechten passen er helemaal bij:
- Lekkere frisse guacemole
- Tomatensalsa
- Zure room
- Chilisaus
Ik word in ieder geval meteen weer enthousiast nu ik over dit recept schrijf, hopelijk wil jij het ook nu meteen gaan maken!

Recept

Crunchwraps met kip
Ingrediënten
Voor de pulled chicken
- 500 gr kipfilet
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 400 gr tomatenblokjes (blik)
- 1,5 tl komijn
- 1,5 tl (gerookt) paprikapoeder
- 0,5 tl chilipoeder
Overig
- 6 (volkoren) tortillawraps
- 100 gr mais (blikje)
- 30 gr nachochips
- 120 gr geraspte cheddar
Optioneel voor erbij (aanrader!)
- tomatensalsa
- zure room
- guacemole
- chilisaus
- peterselie of koriander (optioneel)
Zo maak je het
- Begin met het maken van de pulled chicken. Snijd de knoflook en ui fijn en bak deze rustig aan in wat olie tot de ui wat zachter is geworden.
- Doe de kipfilet, tomatenblokjes en de komijn, paprikapoeder en chilipoeder erbij. Laat dit een half uur pruttelen met de deksel op de pan (haal de laatste 15 minuten de deksel van de pan zodat het vocht grotendeels kan verdampen. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Laat ondertussen de mais goed uitlekken in een vergiet en verkruimel de nachochips grof.
- Haal de kipfilets uit de tomatensaus en pluk ze met behulp van twee vorken fijn. Roer de kip weer door de saus en roer ook de mais erdoor. Warm dit nog even goed door.
- Beleg nu de wraps in het midden met het pulled chicken mengsel.
- Verdeel de chipskruimels over de pulled chicken en verdeel ook de geraspte cheddar erover.
- Vouw de wraps nu dicht, doe dit door steeds een stukje naast het al gevouwen stuk, naar binnen te vouwen. Vouw 'm in zes stappen helemaal dicht.
- Bak nu de crunch wraps in een droge koekenpan tot ze aan beide kanten mooi goudbruin en stevig zijn geworden. Serveer met zure room, guacemole en/of salsa, en zoete chilisaus, en wat verse kruiden.






Laat een reactie achter