Menu
Hoofdgerechten / kip / ovenschotels

Pulled chicken nachos

Pulled chicken nachos

Dit recept voor pulled chicken nachos noem ik ook wel de liefdesbaby van twee van mijn persoonlijke favorieten op de blog: de pulled chicken enchiladas en de nachos met gehakt. Ik ben sowieso een groot fan van de TexMex keuken en deze twee recepten komen hier in huis graag op tafel. Nou kreeg ik laatst in eens een heldere ingeving: waarom zou ik deze twee recepten niet combineren tot een heerlijke ovenschotel van pulled chicken nachos? Zo gezegd, zo gedaan! En lekker dat het was…

Nachos met pulled chicken

In dit recept voor nachos met pulled chicken komt het beste uit deze twee favoriete gerechten samen: heerlijke nachos uit de oven, natuurlijk met lekker veel kaas. Zure room erbij, zoetzure saus én echt onmisbaar: een flinke schep verse guacemole. En natuurlijk een royale vulling van pulled chicken. Die is echt mega-simpel te maken en ik kan je aanbevelen om de pulled chicken al een dag eerder te maken. Dan kunnen de smaken er extra goed intrekken én ben je wanneer je ze wilt eten, in een mum van tijd klaar.

Avondeten of borrelhap

Wij eten deze zalige pulled chicken nachos ovenschotel graag als avondeten. Maar ik weet ook zeker dat je jouw gasten heel blij maakt als je dit serveert als borrelhap tijdens een feestje!

Pulled chicken nachos

0 from 0 votes
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

829

kcal

Een heerlijk recept uit de TexMex keuken: pulled chicken nachos met cheddar.

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • 200 gr tomatenblokjes

  • 1 tl komijn

  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder

  • 1 snufje chilipoeder

  • 1 limoen

  • 0,5 zak tortillachips

  • 50 gr geraspte cheddar

  • jalapenos naar smaak

  • 4 el zure room

  • 4 el zoete chilisaus

  • guacemole

Bereiding

  • Begin met het maken van de pulled chicken. Snijd de knoflook en ui fijn en bak deze zachtjes in wat olie tot de ui wat zachter is geworden.
  • Doe de kipfilet, tomatenblokjes en de komijn, paprikapoeder en chilipoeder erbij. Laat dit een half uur pruttelen met de deksel op de pan (haal de laatste 15 minuten de deksel van de pan zodat het vocht grotendeels kan verdampen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  • Proef de pulled chicken en breng op smaak met limoensap, peper en zout.
  • Doe de tortillachips in een ovenschaal en verdeel de pulled chicken erover. Bestrooi met de geraspte cheddar en wat ringetjes jalapenopeper als je daarvan houdt.
  • Verdeel de geraspte kaas over de pulled chicken nacho’s en zet de ovenschotel 5-10 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.
  • Serveer de pulled chicken nachos met zure room, chilisaus en guacemole.

Opmerkingen

  • Tip: maak de pulled chicken een dag van tevoren, dan trekken de smaken er extra goed in en ben je op de dag zelf lekker snel klaar. Je kunt ook heel makkelijk een dubbele portie maken en de rest invriezen.
Recept pulled chicken nachos

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter