Eén van mijn favoriete vegetarische tapas hapjes? Pimientos de padron! Spaanse groene pepers met veel grof zeezout. Héérlijk!

Dit vind ik toch zo'n heerlijk hapje. Je mag gerust zo'n hele schaal met Spaanse pepers voor me zetten, ik eet ze allemaal op. En het leuke is: dit is ook nog zo ongeveer het makkelijkste tapas recept wat er is. Je hebt er namelijk maar drie ingrediënten voor nodig en ze zijn binnen tien minuten klaar.
Spaanse groene pepers, heet?
Denk je nu: groene pepers? Die hitte kan ik niet aan? Geen zorgen: deze pepers zijn namelijk helemaal niet pittig. Heel af en toe kan er een iets pittiger exemplaar tussen zitten, maar echt heel wordt het nooit.
Ingrediënten Pimientos de Padron

Voor dit recept heb je maar drie ingrediënten nodig:
Pimientos de Padron - bij de supermarkt moet je echt mazzel hebben om deze groene pepers te vinden. Sommige supermarkten hebben ze soms wel in het assortiment. Gelukkig zijn ze online ook erg goed verkrijgbaar en dankzij hun formaat passen ze in een brievenbuspakketje, dus bestellen is niet zo duur.
Zeezout - voor dit recept heb je absoluut grof zeezout nodig, of gebruik fleur de sel, ook heerlijk.
Olijfolie - ik bakte de pepers in een neutrale, milde olijfolie.
Zo maak je dit tapas hapje
Je kunt Pimientos de Padron op verschillende manieren bereiden. Je kunt ze grillen, frituren of een kwartier in een hete oven zetten. Ik ging voor de in mijn ogen makkelijkste manier: bakken in een hete koekenpan.
Het is super simpel: verhit een ruime hoeveelheid olijfolie in een koekenpan. Voeg de pepers en grof zeezout toe en verhit tot de pepers aan alle kanten donkerbruine 'blaren' krijgen. Vervolgens bestrooi je ze nog met wat extra grof zout en kun je ze serveren.
Pimientos de Padron zijn superlekker als snack, maar je kunt ze ook zeker tijdens een tapas-diner serveren. Lekker naast Albondigas bijvoorbeeld (Spaanse gehaktballetjes).
Recept

Pimientos de Padron - Spaanse groene pepers
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 16 Pimientos de Padron
- 2 el olijfolie
- 2 tl grof zeezout
Zo maak je het
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de groene pepers toe en de helft van het zout.
- Bak de pepers op hoog vuur en schud ze regelmatig om, tot ze aan alle kanten bruine 'blaren' beginnen te vertonen.
- Doe de Pimientos de Padron over in een serveerschaal en bestrooi met de rest van het zeezout.






Laat een reactie achter