• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Pancakes met aardbeien en slagroom

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: jul 2019 door Sandra

    Pannenkoeken met aardbeien en slagroom, daar zegt niemand nee tegen, toch?

    Naar recept
    Pancakes met aardbeien en slagroom

    Oef, pancakes! Daar mag je me wel voor wakker maken hoor. Gebeurt in de praktijk niet, want le husband blijft maar zeggen dat ik ze véél mooier bak dan hij.

    Tja, heel slim want tegen zo'n compliment is weinig in te brengen toch? En daardoor sta ik vrijwel elke zondag weer een stapeltje pancakes te bakken.

    Pannenkoeken met aardbeien en slagroom

    En als we het dan toch over de liefde hebben: deze pancakes met aardbeien en slagroom kun je zomaar serveren op Valentijnsdag of Moederdag.

    Bij voorkeur op Moederdag, want op Valentijnsdag zijn de aardbeien natuurlijk nog niet in het seizoen. Maar dan kun je ze gerust ook met andere soorten fruit serveren.

    Aardbeien & slagroom

    Aardbeien en slagroom zijn net zo'n onlosmakelijk met elkaar verbonden combinatie als tomaat, mozzarella en basilicum, als appel met kaneel en als banaan met pindakaas.

    Aan zo'n klassieke combinatie hoef je verder maar weinig te doen. In dit geval serveer je een lekkere stapel pancakes bij de aardbeien en slagroom.

    Extra luchtige pancakes, want het geheim is dat je de eiwitten apart opklopt en pas op het laatst door het beslag spatelt. Daardoor krijg je een heerlijk luchtig beslag en dus extra fluffy pannenkoeken! Net als bij die beroemde American pancakes.

    Recept

    Een stapel pannenkoeken met aardbeien en slagroom, er druipt siroop van de pancakes af.

    Pancakes met aardbeien en slagroom

    Heerlijk luchtige American pancakes met een topping van aardbeien en slagroom. Een ultiem verwen-ontbijt!
    5 van 5 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 25 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • mengkom
    • mixer
    • pannenkoekenpan

    Ingrediënten

    • 100 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 tl bakpoeder
    • 10 gr boter (gesmolten)
    • 1 snuf zout
    • 2 eieren
    • 100 ml karnemelk
    • Voor erbij: in stukjes gesneden aardbeien, slagroom en stroop
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Zeef het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder boven een kom en voeg het zout toe. Roer alles door elkaar.
    • Smelt de boter in een klein pannetje of op een lage stand in de magnetron. Vorm een kuiltje in het meel en giet daar de gesmolten boter in.
    • Scheid de eieren en klop het eiwit met behulp van een mixer stijf in een brandschone kom.
    • Voeg de eierdooiers toe aan het meel en de helft van de karnemelk. Klop met een garde en voeg beetje bij beetje de rest van de karnemelk toe, tot alles goed is gemengd.
    • Spatel ten slotte de opgeklopte eiwitten door het beslag. Roer niet te lang door maar spatel het er voorzichtig door, dan blijft het beslag luchtig.
    • Verwarm wat boter of olie in een koekenpan en giet drie kleine hoopjes beslag in de pan. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin en serveer ze met de in stukjes gesneden aardbeien, slagroom en stroop.

    Notities

    Je kunt heel goed een extra portie pannenkoeken maken. In de koelkast blijven deze nog een dag of twee lekker. Even opbakken in de pan en je hebt nog een keer een heerlijk ontbijtje (je kunt de pannenkoeken ook vooraf maken en op de ochtend zelf opwarmen).

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 311kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwitten: 13g | Vetten: 11g | Zout: 396mg | Vezels: 1g | Suiker: 3g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More ontbijt

    • Een potje zelfgemaakte bramenjam, met enkele verse bramen ernaast.
      Zelf bramenjam maken
    • Zelfgemaakte aardbeienjam in een pot met een gebloemd doekje als deksel. Er omheen liggen verse aardbeien.
      Aardbeienjam maken
    • Zelf jam maken: een potje zelfgemaakte kersenjam. Er zit een handgemaakt label op de pot en er liggen verse kersen omheen.
      Kersenjam maken
    • Pruimenjam recept, de jam zit in een glazen potje en is omringd met steranijs, de smaakmaker in dit recept.
      Pruimenjam maken

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Anne-Marie

      mei 31, 2016 at 5:02 am

      Hier mag je me iedere ochtend wel voor wakker maken!

      Beantwoorden
    5 from 5 votes (5 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.