• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Nicecream met mango, kersen en granola

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: jun 2018 door Sandra

    Nicecream, ken je dat? Het is een soort ijs, maar dan enkel gemaakt van bevroren fruit en yoghurt.

    Naar recept
    Nicecream mango - kersen

    Je voegt er geen suikers aan toe. Op deze manier kun je prima ijs eten als ontbijt! Nicecream dus... Ik moet zeggen dat ik persoonlijk nicecream een beetje te koud vind op de vroege ochtend. Maar als ik het fruit helemaal laat ontdooien, krijg ik een smoothie....

    Nicecream maken

    Mijn oplossing is om het bevroren fruit heel even in de magnetron te doen. Een minuutje maar, op half vermogen. Op die manier is de ergste kou er net af, maar is het fruit nog wel bevroren genoeg om die lekkere nicecream structuur te houden.

    Mocht jij het nou geen probleem vinden om te ontbijten met ijs, dan kun je het fruit natuurlijk ook gewoon meteen uit de vriezer verwerken in dit recept. Met dit nicecream recept kun je oneindig variëren. Deze keer gebruikte ik mango en kersen, maar je kunt natuurlijk ook aardbeien gebruiken, frambozen, een bosvruchtenmix... Net in wat voor fruit je zelf zin hebt!

    Zelf nicecream maken is helemaal niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is wat vers en bevroren fruit, yoghurt, én een goede blender of keukenmachine. Niet iedere blender / keukenmachine kan bevroren fruit handelen, dus wees daar wel voorzichtig mee!

    Mocht je twijfelen of jouw apparaat dit aankan, kun je zoals hierboven beschreven ook het bevroren fruit eventjes in de magnetron doen zodat het iets zachter wordt. Bij mij werkt dat goed en op deze manier kan ik zelfs nicecream maken met de staafmixer.

    Recept

    Nicecream met mango en kersen in een grote glazen Mason Jar. De Nicecream is gegarneerd met granola.

    Nicecream met mango, kersen en granola

    Een lekker koud ontbijt: nicecream van mango en kersen met een topping van knapperige granola.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 15 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • blender
    • Mason jar

    Ingrediënten

    • 250 gr bevroren mango
    • 250 gr bevroren kersen
    • 2 bananen
    • 350 ml dikke yoghurt
    • 1 el honing
    • 60 gr granola
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Doe de stukjes bevroren mango met 1 in stukjes gesneden banaan en 200 ml yoghurt in de blender of keukenmachine. Pureer tot het de structuur van romig ijs heeft. Verdeel de mango nicecream over twee kommen of Mason Jars.
    • Doe nu de bevroren kersen met de andere - in stukjes gesneden - banaan in de blender of keukenmachine. Doe de rest van de yoghurt erbij en voeg de honing toe. Pureer tot een mooi romig geheel en verdeel ook de kersen nicecream over de kommen.
    • Top je ontbijt af met een paar eetlepels granola en serveer meteen.

    Notities

    Overrijpe bananen en ander overrijp fruit zijn heel lekker in nicecream!

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 533kcal | Koolhydraten: 95g | Eiwitten: 24g | Vetten: 10g | Zout: 81mg | Vezels: 9g | Suiker: 64g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More ontbijt

    • Een potje zelfgemaakte bramenjam, met enkele verse bramen ernaast.
      Zelf bramenjam maken
    • Zelfgemaakte aardbeienjam in een pot met een gebloemd doekje als deksel. Er omheen liggen verse aardbeien.
      Aardbeienjam maken
    • Zelf jam maken: een potje zelfgemaakte kersenjam. Er zit een handgemaakt label op de pot en er liggen verse kersen omheen.
      Kersenjam maken
    • Pruimenjam recept, de jam zit in een glazen potje en is omringd met steranijs, de smaakmaker in dit recept.
      Pruimenjam maken

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.