• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Traybake met chorizo, groenten en garnalen

    Bijgewerkt: mei 2025 · Geplaatst: aug 2018 door Sandra

    Traybake - een mooi woord voor de makkelijkste recepten ter wereld: bij een traybake bak je namelijk alle ingrediënten op een bakplaat of in een ovenschaal. Geen gedoe met verschillende pannen - dus lekker weinig afwas! En bomvol smaak. Kortom: je begrijpt dat een traybake regelmatig op tafel komt hier in huis. Laatst maakte ik al een versie met citroenkip en wortelen, maar vandaag ga ik op de Spaanse tour met deze traybake met chorizo en garnalen.

    Naar recept

    Om je vingers bij af te likken

    Het recept voor deze traybake met garnalen en chorizo stond al eerder in Delicious en normaal gesproken publiceer ik eigenlijk geen recepten die niet van mezelf zijn, maar voor deze traybake met chorizo maak ik graag een uitzondering. Manlief vrat er namelijk zijn vingers nog nét niet bij op, en anders ik wel... Manmanman wat is dit lekker! Daarom heb ik het binnen een maand nu al twee keer gemaakt, en daarom wist ik: dit recept moét ik gewoon met jullie delen!

    Chorizo & Garnalen

    Een beetje de Spaanse versie van 'surf & turf' is dit: vis en vlees samen in één gerecht klinkt misschien een beetje gek, maar probeer het eens. De chorizo (kies een goede!) geeft superveel smaak aan de groenten, en ook aan de garnalen. Erbij maak je een super-simpele aioli door kant en klare mayonaise te mixen met een in de oven gepoft knoflookteentje. Laat je trouwens niet afschrikken door de ingrediëntenlijst voor dit recept. Hij is vrij lang, maar veel van de ingrediënten heb je ongetwijfeld in huis en desondanks is het een heel snel recept, omdat je de groenten in lekker grove stukken snijdt.

    Traybake met chorizo en garnalen + lekker brood

    Van zichzelf is deze traybake met garnalen een koolhydraatarm recept. Fijn als je daar rekening mee moet/wilt houden, maar persoonlijk vind ik het erg lekker om nog een stuk goed brood bij dit recept te serveren. Je zou bijvoorbeeld een afbakbrood kunnen halen, dat kun je dan tegelijkertijd met de chorizo traybake in de oven schuiven. Handig!

    Recept

    Traybake met chorizo en garnalen, in een ouderwets bord geschept. De schotel is gegarneerd met een schep aioli.

    Recept traybake met chorizo, groenten en garnalen

    Een beetje de Spaanse versie van 'surf & turf': vis en vlees samen in één gerecht! Deze traybake met chorizo, garnalen, veel groenten en aioli om je vingers bij op te eten zo lekker!
    5 van 4 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 30 minuten minuten
    Totale tijd: 40 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Ingrediënten

    • 2 tenen knoflook
    • 1 rode paprika
    • 1 gele paprika
    • 1 rode ui
    • 1 citroen
    • 100 gr chorizo-worst
    • 1 el olijfolie
    • 1 el rodewijnazijn
    • 3 takjes tijm
    • 1 tl paprikapoeder
    • peper
    • 10 grote gamba's of garnalen (vers of uit de diepvries)
    • 75 gr mayonaise
    • Eventueel: gebakken aardappels of lekker brood om erbij te serveren
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 190 graden en zet een ovenschaal klaar.
    • Snijd 1 teen knoflook fijn en doe deze samen met de andere - nog ongepelde - teen knoflook in de ovenschaal.
    • Snijd de paprika's en de rode ui grof, en doe de stukken groenten in de ovenschaal.
    • Halveer de citroen en snijd één helft in parten, doe deze in de ovenschaal.
    • Snijd de chorizo fijn en doe de stukjes worst in de ovenschaal. Doe de olijfolie, rodewijnazijn, blaadjes tijm en wat peper in de ovenschaal en schud alles even goed om.
    • Als je diepvriesgarnalen gebruikt, leg je deze nu nog (bevroren) op de rest van de ingrediënten, bak de traybake 30 minuten. Gebruik je verse gamba's, zet de traybake dan eerst 20 minuten in de oven, leg daarna de garnalen erop en bak nog 10 minuten verder.
    • Doe de mayonaise in een kommetje. Doe er een kneepje citroensap bij (van de overgebleven citroenhelft) en roer het paprikapoeder erdoor. Pak het ongepelde teentje knoflook uit de traybake, prak deze fijn en roer door de mayonaise. Serveer de chorizo traybake met deze aioli.

    Notities

  • Serveer eventueel wat gebakken aardappels of brood bij de traybake.
  • Je kunt het gerecht al eerder op de dag klaarmaken, bewaar tot het afbakken afgedekt in de koelkast.
  • Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 476kcal
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.
    Recept traybake met garnalen en chorizo

    More vlees

    • Een hazen stoofpotje in een bord in een rijke, donkere saus met wortel.
      Hazen stoofpotje (Hazenpeper)
    • Een hazenrug omwikkeld met spek en gegarneerd met verse kruiden, ligt op een bord met een vleesbestek ernaast.
      Hazenrug
    • Een ovenschotel met Italiaanse gehaktballetjes: met mozzarella gevulde balletjes gehakt in een tomatensaus. De schotel is gegratineerd met kaas en gegarneerd met verse basilicum.
      Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
    • Een plankje met daarop drie Schotse eieren (gehaktballen gevuld met een gekookt ei), waarvan één gehalveerd.
      Schotse eieren

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 4 votes (4 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.