Aardappelgratin: ben jij er ook zo dol op? Ik wel! Deze aardappelgratin met ui uit de oven is superlekker en perfect geschikt als bijgerecht. Bijvoorbeeld tijdens Kerst, maar eigenlijk kan hij het hele jaar door wel. Je brengt de gratin op smaak met allerlei lekkers: knoflook, ui, tijm… En natuurlijk een flinke scheut slagroom want daar wordt de aardappelgratin lekker romig van! Tip: ik schil de aardappels voor de aardappelgratin niet. Dat geeft net even iets meer kleur en bite, en het scheelt een hoop schilwerk (yes, ik ben lui)! Nog een tip: deze ovenschotel is heel goed voor te bereiden, handig voor een etentje. Je kunt de schotel al helemaal klaarmaken (ik zou wel het ei/roommengsel er op het laatste moment aan toevoegen) en dan schuif je hem voor je etentje zo de oven in.
Aardappelgratin met ui
Deze aardappelgratin maakte ik met ui en tijm, mijn favoriete kruid. Maar je kunt eigenlijk alle kanten op met dit recept. Een paar tips:
- Vervang de ui eens door rode ui
- Voeg spekjes toe aan de gratin
- Gebruik rozemarijn in plaats van tijm
Welke aardappels voor aardappelgratin gebruiken?
Welke aardappelen moet je nu gebruiken als je gratin gaat maken? Ik heb even wat onderzoek gedaan maar op het internet kwam ik zowel recepten tegen voor aardappelgratin met vastkokende aardappels, als met kruidige aardappelen. Ik denk dat je dus gewoon moet kiezen wat je zelf het lekkerste vindt. Zelf gebruikte ik vastkokende aardappelen voor deze aardappelgratin, zodat de schijfjes na het koken nog stevig zijn en makkelijk te verwerken zijn.
Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het tof als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met vijf exclusieve recepten.
Nog geen reacties