Alcoholvrije stoofperen zijn eigenlijk net zo lekker als de variant met alcohol. Normaal maak ik ze vaak met port, waanzinnig lekker. Maar soms wil je gewoon stoofpeertjes zonder alcohol maken. Omdat er ook kinderen van eten, of zwangeren bijvoorbeeld. Want hoewel je stoofpeertjes lang kookt en er dus een groot deel van de alcohol verdampt, zal er altijd wat achterblijven in de peertjes. En dat wil je dus soms niet!
Stoofpeertjes zonder alcohol
Om de alcoholvrije stoofperen toch een extra lekker smaakje mee te geven, kun je ze koken in bessensap. Ik gebruikte hiervoor cranberry- en zwarte bessensap, dit is te koop in 1-liter flessen van het merk Ocean’s. Volgens mij is dit merk in veel supermarkten verkrijgbaar. Maar je kunt uiteraard ook bessensap van een ander merk gebruiken. En ik denk dat het ook erg lekker is om druivensap te gebruiken!
Gieser Wildeman peren
Als ik deze alcoholvrije stoofperen ga maken, doe ik dat het liefste met Gieser Wildeman peren. Dit zijn dé peren om stoofpeertjes mee te maken. Ze zijn echt keihard en helemaal niet lekker om zo uit de hand te eten. Maar als je ze hebt gekookt weet je niet wat je proeft! Gebruik absoluut geen rijpe handperen voor dit recept. Die zijn veel te zacht en zullen tot moes koken.
Kruidige stoofpeertjes zonder alcohol
Voor een lekker kruidig smaakje kook ik verschillende specerijen mee met de alcoholvrije stoofperen. Kaneel is natuurlijk echt onmisbaar, maar verder vind ik het erg lekker om steranijs mee te koken. Dit zorgt voor een heel bijzondere smaak aan de stoofpeertjes. En een beetje kruidnagel voor wat extra warmte!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties