Stoofperen mogen bij ons niet missen op de kersttafel. Al zolang ik me kan herinneren, maakte mijn moeder stoofpeertjes met Kerst en dat doet ze nog steeds trouw ieder jaar! Stoofperen kwamen trouwens niet alleen met Kerst op tafel, we aten ze eigenlijk gewoon de hele winter door. Helemaal niet gek, want lekker zijn ze! En het kan ook best, want deze peren zijn in het seizoen van eind oktober t/m maart. Je kunt ze dus ook prima de hele winter eten. Maar ik moet eerlijk bekennen: zelf stoofpeertjes maken dat had ik nooit gedaan… Best erg en ik vond dat deze klassieker echt niet mocht ontbreken in de verzameling kerstrecepten op mijn blog, daarom vandaag mijn versie van stoofperen met port met kaneel en kardemom. Lekker om te serveren als bijgerecht, maar ze kunnen ook heel goed als toetje met Kerst (met een bolletje kaneelijs erbij)
Welke peren voor stoofpeertjes?
Om stoofperen te maken gebruik je het liefst Gieser Wildeman peren. Deze peren zijn keihard en echt niet te eten zo uit het vuistje, maak kook ze en voilà: je hebt heerlijk zachte stoofpeertjes! Je kunt ook St. Remy peren gebruiken om stoofperen te maken, maar die kleuren iets minder mooi rood dan de Gieser Wildeman peren.


Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het tof als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met vijf exclusieve recepten.
Nog geen reacties