Volg culi-sandra.nl op:
Stoofperen met port, kaneel en kardemom

Stoofperen met port, kaneel en kardemom

Stoofperen mogen bij ons niet missen op de kersttafel. Al zolang ik me kan herinneren, maakte mijn moeder stoofpeertjes met Kerst en dat doet ze nog steeds trouw ieder jaar! Stoofperen kwamen trouwens niet alleen met Kerst op tafel, we aten ze eigenlijk gewoon de hele winter door. Helemaal niet gek, want lekker zijn ze! En het kan ook best, want deze peren zijn in het seizoen van eind oktober t/m maart. Je kunt ze dus ook prima de hele winter eten. Maar ik moet eerlijk bekennen: zelf stoofpeertjes maken dat had ik nooit gedaan… Best erg en ik vond dat deze klassieker echt niet mocht ontbreken in de verzameling kerstrecepten op mijn blog, daarom vandaag mijn versie van stoofperen, met kaneel, kardemom en port. Lekker om te serveren als bijgerecht, maar ze kunnen ook heel goed als toetje met Kerst (met een bolletje kaneelijs erbij)

Welke peren voor stoofpeertjes?

Om stoofperen te maken gebruik je het liefst Gieser Wildeman peren. Deze peren zijn keihard en echt niet te eten zo uit het vuistje, maak kook ze en voilà: je hebt heerlijk zachte stoofpeertjes! Je kunt ook St. Remy peren gebruiken om stoofperen te maken, maar die kleuren iets minder mooi rood dan de Gieser Wildeman peren.

Recept stoofperen met port, kaneel en kardemom

Voor 4-5 personen

  • 1 kilo stoofperen (Gieser Wildeman)
  • 500  ml port*
  • 50 gr witte kristalsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kardemom peulen
  • 3 kruidnagels

Wil je alcoholvrije stoofpeertjes maken? Dan kun je de port ook vervangen door bessensap.

Zo maak je de stoofpeertjes met kaneel, kardemom en port

  • Schil de stoofperen met een dunschiller en laat het steeltje en kontje er nog aan.
  • Doe de port in een pan met de suiker, kaneel, kardemom en de kruidnagels.
  • Doe de stoofperen in de pan en laat het geheel twee uurtjes zachtjes sudderen op een laag vuurtje.
  • Laat de stoofpeertjes iets afkoelen en serveer.
  • Tip: je kunt de peren heel goed van te voren maken, dan trekt de smaak er extra lekker in. De peren zijn zowel warm, lauw als koud heel lekker.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

Geen reacties

Laat een reactie achter