• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Amandelpasta

    Bijgewerkt: aug 2023 · Geplaatst: okt 2022 door Sandra

    Zelf amandelpasta maken is echt ontzettend makkelijk. Ik maak regelmatig een potje notenpasta. Het is namelijk zó gemaakt en ontzettend lekker.

    Naar recept
    amandelpasta

    Zelf amandelpasta maken

    Om te beginnen heb je maar enkele ingrediënten nodig:

    • Amandelen uiteraard
    • Wat neutraal smakende olie, zoals zonnebloemolie
    • Grof zeezout

    Dat is alles! En als je liever niet teveel zout wilt gebruiken, dan kun je het zeezout uiteraard ook weglaten.

    Je hebt dus weinig ingrediënten nodig, en ook de bereiding is ontzettend simpel. Eerst rooster je de noten een kwartiertje in de oven, en daarna draai je ze simpelweg tot een gladde pasta met de rest van de ingrediënten.

    Denk je nu, veel te veel moeite om de oven speciaal aan te zetten om wat nootjes te roosteren? Dat begrijp ik, maar sla deze stap alsjeblieft niet over. Door de amandelen te roosteren krijgen ze echt meer smaak.

    Zelf vind ik het ook zonde om alleen hiervoor de oven voor te verwarmen, dus meestal combineer ik het en rooster ik de noten als ik een ovenschotel maak bijvoorbeeld.

    Serveren en bewaren

    Notenpasta

    De amandelpasta vind ik zelf erg lekker als extra beleg op een plak bananenbrood. Maar het is ook erg lekker om een lepeltje door je warme havermout te roeren. Verdeel ook eens een beetje over poffertjes of pannenkoeken, super lekker!

    Bewaar de notenpasta in een brandschone, goed afsluitbare pot. Dan blijft het ontzettend lang goed!

    Variatietips

    Deze amandelpasta is van zichzelf al ontzettend lekker, maar misschien vind je het leuk om af en toe een beetje te spelen met het recept. Je zou dan eens een beetje vanillepasta kunnen toevoegen aan het mengsel. En een vleugje kaneel erdoor lijkt me ook een heerlijke variatie.

    Meer notenpasta recepten

    Fan van notenpasta? Dan kan ik je ook deze recepten van harte aanbevelen: hazelnootpasta en notenboter.

    Recept

    Amandelpasta in een glazen weckpot met zilveren lepeltjes ervoor. Op de achtergrond een bord poffertjes waar de amandelpasta overheen is gesprenkeld.

    Amandelpasta

    Heerlijk op brood, door havermout of over pannenkoeken: zelfgemaakte amandelpasta.
    5 van 4 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 25 minuten minuten
    Servings: 10 porties
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • keukenmachine
    • klein weckpotje

    Ingrediënten

    • 150 gr amandelen (met vlies)
    • 1 el zonnebloemolie
    • zeezout
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 175 graden en spreid de noten uit over een bakplaat.
    • Rooster de amandelen 15 minuten en schud ze tussendoor twee keer om. Laat ze afkoelen.
    • Doe de amandelen samen met de olie in een keukenmachine en draai tot een gladde pasta. Wees geduldig, want dit kan best lang duren. Als je de pasta niet glad genoeg krijgt, kun je altijd wat extra olie toevoegen.
    • Breng de amandelpasta op smaak met zeezout en bewaar in een brandschone pot.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 88kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwitten: 3g | Vetten: 8g | Zout: 0.1mg | Vezels: 2g | Suiker: 1g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More lunch

    • Een stapel courgettebrood, van opzij gezien. Het dunne platbrood zorgt voor een grote stapel.
      Courgettebrood
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een rijkelijk beleg broodje filet americain, gegarneerd met plakjes gekookt ei met mayonaise en tuinkers.
      Broodje filet americain
    • Vegetarische tosti met champignons, tijm en veel kaas. De tosti is schuin doormidden gesneden en de twee helften brood zijn op elkaar gestapeld.
      Vegetarische tosti met champignons

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 4 votes (4 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.