Menu
lunch

Amandelpasta

amandelpasta

Zelf amandelpasta maken is echt ontzettend makkelijk. Ik maak regelmatig een potje notenpasta. Het is namelijk zó gemaakt en ontzettend lekker.

Zelf amandelpasta maken

Om te beginnen heb je maar enkele ingrediënten nodig:

  • Amandelen uiteraard
  • Wat neutraal smakende olie, zoals zonnebloemolie
  • Grof zeezout

Dat is alles! En als je liever niet teveel zout wilt gebruiken, dan kun je het zeezout uiteraard ook weglaten.

Je hebt dus weinig ingrediënten nodig, en ook de bereiding is ontzettend simpel. Eerst rooster je de noten een kwartiertje in de oven, en daarna draai je ze simpelweg tot een gladde pasta met de rest van de ingrediënten.

Denk je nu, veel te veel moeite om de oven speciaal aan te zetten om wat nootjes te roosteren? Dat begrijp ik, maar sla deze stap alsjeblieft niet over. Door de amandelen te roosteren krijgen ze echt meer smaak. Zelf vind ik het ook zonde om alleen hiervoor de oven voor te verwarmen, dus meestal combineer ik het en rooster ik de noten als ik een ovenschotel maak bijvoorbeeld.

Serveren en bewaren

De amandelpasta vind ik zelf erg lekker als extra beleg op een plak bananenbrood. Maar het is ook erg lekker om een lepeltje door je warme havermout te roeren. Verdeel ook eens een beetje over poffertjes of pannenkoeken, super lekker!

Bewaar de notenpasta in een brandschone, goed afsluitbare pot. Dan blijft het ontzettend lang goed!

Variatietips

Deze amandelpasta is van zichzelf al ontzettend lekker, maar misschien vind je het leuk om af en toe een beetje te spelen met het recept. Je zou dan eens een beetje vanillepasta kunnen toevoegen aan het mengsel. En een vleugje kaneel erdoor lijkt me ook een heerlijke variatie.

Meer notenpasta recepten

Fan van notenpasta? Dan kan ik je ook deze recepten van harte aanbevelen:

  • Notenspread

    Recept notenspread

    Cooks in 20 Niveau: Gemakkelijk

    Deze notenpasta is erg lekker op een plak bananenbrood. Het is ook nog eens zó gemaakt!

  • Zelf hazelnootpasta maken

    Zelf hazelnootpasta maken

    Niveau: Eenvoudig

    Hazelnootpasta zelf maken is erg makkelijk en ook nog eens zo gepiept!

Amandelpasta

5 from 4 stemmen
Gang: Uncategorized
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Heerlijk op brood, door havermout of over pannenkoeken: zelfgemaakte amandelpasta.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 150 gr 150 amandelen (met vlies)

  • 1 el 1 zonnebloemolie

  • zeezout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en spreid de noten uit over een bakplaat.
  • Rooster de amandelen 15 minuten en schud ze tussendoor twee keer om. Laat ze afkoelen.
  • Doe de amandelen samen met de olie in een keukenmachine en draai tot een gladde pasta. Wees geduldig, want dit kan best lang duren. Als je de pasta niet glad genoeg krijgt, kun je altijd wat extra olie toevoegen.
  • Breng de amandelpasta op smaak met zeezout en bewaar in een brandschone pot.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

recept amandelpasta

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter