Zelf amandelpasta maken is echt ontzettend makkelijk. Ik maak regelmatig een potje notenpasta. Het is namelijk zó gemaakt en ontzettend lekker.
Zelf amandelpasta maken
Om te beginnen heb je maar enkele ingrediënten nodig:
- Amandelen uiteraard
- Wat neutraal smakende olie, zoals zonnebloemolie
- Grof zeezout
Dat is alles! En als je liever niet teveel zout wilt gebruiken, dan kun je het zeezout uiteraard ook weglaten.
Je hebt dus weinig ingrediënten nodig, en ook de bereiding is ontzettend simpel. Eerst rooster je de noten een kwartiertje in de oven, en daarna draai je ze simpelweg tot een gladde pasta met de rest van de ingrediënten.
Denk je nu, veel te veel moeite om de oven speciaal aan te zetten om wat nootjes te roosteren? Dat begrijp ik, maar sla deze stap alsjeblieft niet over. Door de amandelen te roosteren krijgen ze echt meer smaak. Zelf vind ik het ook zonde om alleen hiervoor de oven voor te verwarmen, dus meestal combineer ik het en rooster ik de noten als ik een ovenschotel maak bijvoorbeeld.
Serveren en bewaren
De amandelpasta vind ik zelf erg lekker als extra beleg op een plak bananenbrood. Maar het is ook erg lekker om een lepeltje door je warme havermout te roeren. Verdeel ook eens een beetje over poffertjes of pannenkoeken, super lekker!
Bewaar de notenpasta in een brandschone, goed afsluitbare pot. Dan blijft het ontzettend lang goed!
Variatietips
Deze amandelpasta is van zichzelf al ontzettend lekker, maar misschien vind je het leuk om af en toe een beetje te spelen met het recept. Je zou dan eens een beetje vanillepasta kunnen toevoegen aan het mengsel. En een vleugje kaneel erdoor lijkt me ook een heerlijke variatie.
Meer notenpasta recepten
Fan van notenpasta? Dan kan ik je ook deze recepten van harte aanbevelen:

Amandelpasta
Ingrediënten
- 150 gr amandelen (met vlies)
- 1 el zonnebloemolie
- zeezout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden en spreid de noten uit over een bakplaat.
- Rooster de amandelen 15 minuten en schud ze tussendoor twee keer om. Laat ze afkoelen.
- Doe de amandelen samen met de olie in een keukenmachine en draai tot een gladde pasta. Wees geduldig, want dit kan best lang duren. Als je de pasta niet glad genoeg krijgt, kun je altijd wat extra olie toevoegen.
- Breng de amandelpasta op smaak met zeezout en bewaar in een brandschone pot.
Voedingswaarden per persoon (indicatie)

Nog geen reacties