• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Banaan uit de oven met chocolade

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: apr 2020 door Sandra

    De prijs voor het meest fotogenieke toetje gaat het niet winnen, maar deze banaan uit de oven met chocolade, frambozen en kokos smaakt wel helemaal top! Extra fijn: qua voorbereidingstijd kost dit je vijf minuten en de bananen hoeven maar 10 minuten in de oven. Zo klaar dus! Niet alleen lekker als toetje, maar ook tussendoor is dit gerechtje heel erg lekker.

    Naar recept
    Banaan uit de oven met chocolade, de bananen zijn in aluminiumfolie gewikkeld en gevuld met chocolade, frambozen en kokos.

    Makkelijk toetje

    Ik vind het moeilijk om een toetje te bedenken dat nóg makkelijker te maken is dan deze banaan met chocolade uit de oven.... Ik bedoel: je snijdt een banaan open en vult deze met stukjes chocolade en frambozen. Even de oven in, nog wat geraspte kokos over en je kunt aanvallen. Makkelijker dan dit wordt het niet!

    Banaan met chocolade van de BBQ

    Zelf maak ik deze banaan met chocolade in de oven, maar in de zomer is dit ook een heerlijk toetje van de BBQ! Je kunt ze dan verder op dezelfde manier bereiden, alleen verwarm je ze op de barbecue in plaats van in de oven.

    Nog zo'n lekker bbq toetje zijn deze smores (biscuitjes, chocolade en marshmallow).

    Recept

    Banaan uit de oven met chocolade, de bananen zijn in aluminiumfolie gewikkeld en gevuld met chocolade, frambozen en kokos.

    Banaan uit de oven met chocolade

    Een wel heel lekkere manier om je stukje fruit te eten: vul een banaan met stukjes chocolade en frambozen. Even in de oven en smullen maar!
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 15 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • ovenschaal

    Ingrediënten

    • 2 bananen
    • 40 gr pure chocolade
    • 10 frambozen
    • 1 el geraspte kokos
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • Snijd de bananen in de kromming in de lengte in. Snijd tot onderin de banaan, maar zorg dat de schil heel blijft. Leg de bananen in een ovenschaal of een vel aluminiumfolie.
    • Hak de pure chocolade in kleine blokjes en vul de bananen ermee.
    • Verdeel de frambozen over de bananen en bak de bananen 10-15 minuten in de oven, zodat de schil zwart wordt en de chocolade goed smelt.
    • Garneer de bananenbootjes met de geraspte kokos en serveer meteen.

    Notities

    Tip: in de zomer kun je deze bananenbootjes ook op de bbq klaarmaken.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 216kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwitten: 3g | Vetten: 9g | Zout: 5mg | Vezels: 5g | Suiker: 17g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More Toetjes

    • Een ouderwetse griesmeelpudding op een grijs bord. De pudding is gegarneerd met aardbeiensaus en verse aardbeien.
      Griesmeelpudding - Ouderwets toetje
    • Een fles zelfgemaakte aardbeienvla, met verse aardbeien ernaast ter decoratie.
      Aardbeienvla
    • Stroopwafelpudding op een bord, met stukjes stroopwafel en karamelsaus als topping.
      Stroopwafelpudding
    • Bovenaanzicht van een stoofpeer galette, gegarneerd met mascarpone.
      Stoofperen toetje met mascarpone

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Willemijn

      augustus 17, 2020 at 8:11 pm

      Hoe hoog zet je de oven?

      Beantwoorden
      • Sandra

        augustus 18, 2020 at 7:08 am

        Hey Willemijn, wat suf dat ik dat ben vergeten te melden in het recept... Ik heb het direct toegevoegd (180 graden). Bedankt voor het melden!

        Beantwoorden
    5 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.