Een échte klassieker: blauwe bessen muffins met kruimeltopping. Vind jij ze ook zo onweerstaanbaar lekker? Een luchtige muffin met een subtiele hint van citroen, af en toe een frisse blauwe bes en die kruimelige topping… Heerlijk! Bovendien zijn ze niet al te zoet.
Makkelijk recept voor muffins met blauwe bessen
Yes, van deze muffins blijf je eten! En wat zo fijn is: je maakt ook weer zó een nieuwe lading. Dit blauwe bessen muffins recept is namelijk super-makkelijk. De meeste ingrediënten heb je ongetwijfeld ook al in huis.
Belangrijk is dat je het muffin-beslag niet te lang mixt. Eigenlijk hoef je het alleen maar even door elkaar te roeren tot het net gemengd is. Daardoor schuif je de blauwe bessen muffins razendsnel de oven in! Eitje, toch?
Muffinvormpjes
Voor deze blauwe bessen muffins gebruikte ik van die klassieke, grote papieren muffinvormpjes. Als jij die ook gebruikt, dan kun je ongeveer 8 muffins uit onderstaand recept halen.
Je kunt echter ook de standaard cakevormpjes gebruiken voor dit recept. Die zijn wat lager, en dan haal je ongeveer 12 muffins uit dit recept.
Blauwe bessen muffins bewaren
Bewaar de muffins als ze afgekoeld zijn in een luchtdichte doos. Je kunt ze dan nog enkele dagen bewaren. Het is ook goed mogelijk om ze in te vriezen. Ik zou dan wel de poedersuiker-frosting weglaten, ik denk niet dat die er lekkerder op wordt als je de muffins invriest.
Variaties
- Gebruik een theelepel vanille-extract in het beslag in plaats van citroenrasp
- Vervang de citroenrasp door een theelepel kaneel (en gebruik voor de frosting water in plaats van citroensap en voeg een halve theelepel kaneel toe aan de poedersuiker)


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties