Menu
ontbijt

Yoghurtmuffins met blauwe bessen

Yoghurtmuffins

Ontbijten met muffins is een feest! Ik plaatste al eerder een recept voor ontbijtmuffins met banaan en ontbijtmuffins met frambozen, en nu zijn daar deze lekkere yoghurtmuffins met blauwe bessen bijgekomen. Door de yoghurt hebben deze muffins een andere structuur dan wanneer je alleen bloem zou gebruiken. Ze worden er iets ‘vochtiger’ door en dat is eigenlijk heel lekker!

Voedzame yoghurtmuffins

Omdat ik hier een recept van wilde maken dat ook geschikt is als ontbijt, probeerde ik deze muffins zo voedzaam mogelijk te maken. Zo verving ik een deel van het zelfrijzend bakmeel door volkorenmeel & havermout voor extra vezels, en gaan er lekker wat eiwitten in dankzij de yoghurt en de eieren. En vers fruit natuurlijk, door een bakje blauwe bessen door het beslag van de yoghurtmuffins te roeren! Voor de lekker deed ik er trouwens nog wel wat suiker door, worden ze toch net even wat smaakvoller van, vind ik zelf.

Ontbijtje ‘to go’

Wat nou zo handig is aan deze yoghurtmuffins, is dat je ze heel makkelijk mee kunt nemen in een luchtdichte doos. Ik weet dat veel van jullie ‘s ochtends geen tijd hebben (of simpelweg nog geen trek hebben in een ontbijtje) en dus pas eten als je op je werk bent. Dan zijn deze yoghurtmuffins echt ideaal. Makkelijk meenemen, geen risico op lekkende yoghurtbekers op je autostoel… Trouwens, deze yoghurtmuffins met blauwe bessen doen het ook prima als voedzaam tussendoortje, als extraatje in de lunchbox van de kinderen, of als bijgerecht tijdens een picknick bijvoorbeeld.

Muffins met yoghurt & blauwe bessen bewaren

Met dit recept maak je ongeveer 12 ontbijtmuffins. Dat is best veel en ik kan me voorstellen dat je die niet in 1x op krijgt. Je kunt ze een dag of twee, drie bewaren in een luchtdichte doos, maar je kunt de yoghurtmuffins ook heel goed invriezen. Dan zijn ze maanden houdbaar. Haal ze de avond voordat je ermee wil ontbijten, uit de vriezer. Dan zijn ze goed ontdooid.

Yoghurtmuffins met blauwe bessen

5 from 1 stem
Gang: OntbijtKeuken: GezondNiveau: Eenvoudig
Voor

12

muffins
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

25

minutes
Calories

189

kcal

Lekker, ontbijten met muffins! Deze muffins met yoghurt en blauwe bessen zijn heerlijk als tussendoortje of ontbijt.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 150 gr 150 zelfrijzend bakmeel

  • 150 gr 150 volkoren meel

  • 1 tl 1 bakpoeder

  • 100 gr 100 havermoutvlokken

  • 150 gr 150 suiker

  • 4 4 eieren

  • 400 gr 400 Griekse yoghurt

  • 1 tl 1 vanille-extract

  • 1 1 citroen

  • 1 snuf 1 zout

  • 100 gr 100 blauwe bessen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een muffinvorm klaar met 12 papiertjes in. Ik gebruik hoge vormpjes, als je lage vormpjes gebruikt, houd je misschien wat beslag over en kun je wat meer muffins bakken.
  • Doe het zelfrijzend bakmeel, volkoren meel, bakpoeder, de havermoutvlokken, suiker en een snufje zout in een kom en meng goed door elkaar.
  • Doe de eieren in een andere kom en voeg hier de yoghurt en vanille-extract aan toe. Klop dit goed los.
  • Roer het ei-yoghurt mengsel nu door het meel, mix niet te lang! Roer voorzichtig de blauwe bessen en de rasp van de citroen door het beslag.
  • Giet het beslag in de muffinvormpjes en bak de yoghurtmuffins in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Recept muffins met yoghurt en blauwe bessen

2 Reacties

  • Leny
    11 februari 2022 at 07:47

    Hoi Sandra dit lijkt me heerlijk recept alleen mis ik in de ingediëntenlijst de bosbessen.
    Zelf invullen?

    Reply
    • Sandra
      18 februari 2022 at 19:46

      Jeetje wat suf Leny, volgens mij heb ik er 100 gram blauwe bessen in gedaan. Ik heb het recept aangepast, bedankt voor het doorgeven!

      Reply

Laat een reactie achter