Ontbijten met muffins is een feest! Ik plaatste al eerder een recept voor ontbijtmuffins met banaan en ontbijtmuffins met frambozen, en nu zijn daar deze lekkere yoghurtmuffins met blauwe bessen bijgekomen. Door de yoghurt hebben deze muffins een andere structuur dan wanneer je alleen bloem zou gebruiken. Ze worden er iets ‘vochtiger’ door en dat is eigenlijk heel lekker!
Voedzame yoghurtmuffins
Omdat ik hier een recept van wilde maken dat ook geschikt is als ontbijt, probeerde ik deze muffins zo voedzaam mogelijk te maken. Zo verving ik een deel van het zelfrijzend bakmeel door volkorenmeel & havermout voor extra vezels, en gaan er lekker wat eiwitten in dankzij de yoghurt en de eieren. En vers fruit natuurlijk, door een bakje blauwe bessen door het beslag van de yoghurtmuffins te roeren! Voor de lekker deed ik er trouwens nog wel wat suiker door, worden ze toch net even wat smaakvoller van, vind ik zelf.
Ontbijtje ‘to go’
Wat nou zo handig is aan deze yoghurtmuffins, is dat je ze heel makkelijk mee kunt nemen in een luchtdichte doos. Ik weet dat veel van jullie ‘s ochtends geen tijd hebben (of simpelweg nog geen trek hebben in een ontbijtje) en dus pas eten als je op je werk bent. Dan zijn deze yoghurtmuffins echt ideaal. Makkelijk meenemen, geen risico op lekkende yoghurtbekers op je autostoel… Trouwens, deze yoghurtmuffins met blauwe bessen doen het ook prima als voedzaam tussendoortje, als extraatje in de lunchbox van de kinderen, of als bijgerecht tijdens een picknick bijvoorbeeld.
Muffins met yoghurt & blauwe bessen bewaren
Met dit recept maak je ongeveer 12 ontbijtmuffins. Dat is best veel en ik kan me voorstellen dat je die niet in 1x op krijgt. Je kunt ze een dag of twee, drie bewaren in een luchtdichte doos, maar je kunt de yoghurtmuffins ook heel goed invriezen. Dan zijn ze maanden houdbaar. Haal ze de avond voordat je ermee wil ontbijten, uit de vriezer. Dan zijn ze goed ontdooid.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


2 Reacties
Leny
11 februari 2022 at 07:47Hoi Sandra dit lijkt me heerlijk recept alleen mis ik in de ingediƫntenlijst de bosbessen.
Zelf invullen?
Sandra
18 februari 2022 at 19:46Jeetje wat suf Leny, volgens mij heb ik er 100 gram blauwe bessen in gedaan. Ik heb het recept aangepast, bedankt voor het doorgeven!