Menu
zoet

Blauwe bessen cake met limoen

Blauwe bessen cake

Blauwe bessen cake – ziet dit er niet zalig uit? Ik houd heel erg van cakes bakken, op de een of andere manier lijkt het altijd nét even makkelijker dan een taart bakken. Dat is met deze blauwe bessen cake ook het geval, hij is zo gemaakt en echt ontzettend lekker. 

Roomkaas-frosting

Door de roomkaas-topping is de cake lekker zoet, maar door de frisse vulling met bosbessen en limoen, wordt hij niet té zoet. Echt, hier blijf je van door-eten! Gevaarlijk lekker… En ziet deze cake met blauwe bessen er ook niet prachtig uit? Door de blauwe bessen in het beslag is dit een erg fotogenieke cake.

Blauwe bessen cake in de herhaling

Cake met blauwe bessen

Dit recept voor blauwe bessen cake wordt hier in huis steeds weer opnieuw gemaakt. Dan weet je dat het lekker is! Maar naast lekker, is het ook gewoon een heel makkelijke cake om te maken. En de zoete frosting geeft de cake nét even een upgrade ten opzichte van een ‘gewone’ cake. Daarmee wordt deze cake met blauwe bessen echt een traktatie. Ik maak hem zelfs wel eens voor een verjaardag, omdat het eigenlijk net een taartje is.

Meer cake recepten

Als je ook zo van cakes bakken houdt, verwijs ik je graag naar dit artikel met alle cake recepten op mijn blog. Zo zijn bijvoorbeeld deze Deense Droomcake en deze kokoscake met limoen ook toppers!

Blauwe bessen cake met limoen

5 from 3 stemmen
Gang: TussendoortjeKeuken: CakeNiveau: Eenvoudig
Voor ca

12

plakken
Voorbereiding

25

minutes
Oventijd

50

minutes
Calorieën

265

kcal

Een lekkere en makkelijke cake met blauwe bessen. Zoet door de lekkere frosting, maar toch fris dankzij de blauwe bessen en limoen.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • Voor de blauwe bessen cake
  • 160 gr 160 bloem

  • 1 tl 1 bakpoeder

  • 1 snufje 1 zout

  • 120 gr 120 roomboter

  • 100 gr 100 roomkaas (bv Philadelphia light of Mon Chou)

  • 130 gr 130 suiker

  • 2 2 eieren

  • 1 tl 1 vanille-extract

  • 1 1 limoen

  • 100 gr 100 blauwe bessen

  • Voor de frosting
  • 75 gr 75 roomkaas

  • 3 el 3 roomboter

  • 100 gr 100 poedersuiker

  • 1 handje 1 blauwe bessen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Zeef de bloem en roer met het bakpoeder en zout door elkaar en zet apart. Doe de boter en suiker in een andere kom en mix deze luchtig. Doe dit lang, het liefste zo’n tien minuten, daar wordt de cake lekker luchtig van!
  • Mix vervolgens de roomkaas erdoor en klop de eieren er één voor één doorheen.
    Voeg het vanille-extract toe en de rasp van de limoen en mix nog even door. (bewaar de limoen, het sap heb je straks nodig voor de frosting)
  • Voeg het bloemmengsel toe aan de kom en spatel deze luchtig door het roomkaas-mengsel heen. Roer de blauwe bessen voorzichtig door het beslag.
  • Doe het beslag in het cakeblik en bak de cake 50 minuten. Laat de blauwe bessen cake een half uurtje afkoelen in de vorm en haal hem er daarna uit om helemaal af te laten koelen.
  • Maak nu de frosting door de boter en roomkaas luchtig te mixen. Voeg de poedersuiker toe en roer deze er voorzichtig doorheen. Mix als laatste het sap van de helft van de limoen door het mengsel. Proef even om te kijken of je nog meer limoensap wilt toevoegen aan de frosting. Verdeel de topping over de blauwe bessen cake en versier met (gehalveerde) blauwe bessen.

Opmerkingen

  • Bewaar de blauwe bessencake afgedekt in de koelkast, dan blijft hij ongeveer 2-3 dagen lekker. Laat de cake op kamertemperatuur komen voor je hem serveert, dan is hij het lekkerste.
Recept cake met blauwe bessen

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter