zoet

Blauwe bessen cake met limoen

Blauwe bessen cake

Ik houd heel erg van cakes bakken, op de een of andere manier lijkt het altijd nét even makkelijker dan een taart bakken. Dat is met deze blauwe bessen cake ook het geval, hij is zo gemaakt en echt ontzettend lekker. Door de roomkaas-topping is de cake lekker zoet, maar door de frisse vulling met bosbessen en limoen, wordt hij niet té zoet.

In de herhaling

Dit recept voor blauwe bessen cake wordt hier in huis steeds weer opnieuw gemaakt. Dan weet je dat het lekker is! Maar naast lekker, is het ook gewoon een heel makkelijke cake om te maken. En de zoete frosting geeft de cake nét even een upgrade.

Blauwe bessen cake met limoen

0 from 0 votes
Course: TussendoortjeCuisine: CakeDifficulty: Eenvoudig
Voor ca

12

plakken
Voorbereiding

25

minutes
Oventijd

50

minutes
Calorieën

265

kcal

Een lekkere en makkelijke cake met blauwe bessen. Zoet door de lekkere frosting, maar toch fris dankzij de blauwe bessen en limoen.

Ingrediënten

  • Voor de blauwe bessen cake
  • 160 gr bloem

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 snufje zout

  • 120 gr roomboter

  • 100 gr roomkaas (bv Philadelphia light of Mon Chou)

  • 130 gr suiker

  • 2 eieren

  • 1 tl vanille-extract

  • 1 limoen

  • 100 gr blauwe bessen

  • Voor de frosting
  • 75 gr roomkaas

  • 3 el roomboter

  • 100 gr poedersuiker

  • 1 handje blauwe bessen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Zeef de bloem en roer met het bakpoeder en zout door elkaar en zet apart. Doe de boter en suiker in een andere kom en mix deze luchtig. Doe dit lang, het liefste zo’n tien minuten, daar wordt de cake lekker luchtig van!
  • Mix vervolgens de roomkaas erdoor en klop de eieren er één voor één doorheen.
    Voeg het vanille-extract toe en de rasp van de limoen en mix nog even door. (bewaar de limoen, het sap heb je straks nodig voor de frosting)
  • Voeg het bloemmengsel toe aan de kom en spatel deze luchtig door het roomkaas-mengsel heen. Roer de blauwe bessen voorzichtig door het beslag.
  • Doe het beslag in het cakeblik en bak de cake 50 minuten. Laat de blauwe bessen cake een half uurtje afkoelen in de vorm en haal hem er daarna uit om helemaal af te laten koelen.
  • Maak nu de frosting door de boter en roomkaas luchtig te mixen. Voeg de poedersuiker toe en roer deze er voorzichtig doorheen. Mix als laatste het sap van de helft van de limoen door het mengsel. Proef even om te kijken of je nog meer limoensap wilt toevoegen aan de frosting. Verdeel de topping over de blauwe bessen cake en versier met (gehalveerde) blauwe bessen.

Opmerkingen

  • Bewaar de blauwe bessencake afgedekt in de koelkast, dan blijft hij ongeveer 2-3 dagen lekker. Laat de cake op kamertemperatuur komen voor je hem serveert, dan is hij het lekkerste.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten