• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Bruschetta's - 10x ideeën voor toppings

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: dec 2022 door Sandra

    Bruschetta's vind ik ontzettend leuk om te maken. Het is een ideaal gerechtje om in grote hoeveelheden te maken en je kunt er alle kanten mee op.

    Naar recept
    bruschetta met chorizo

    Ook ziet zo'n grote plank met belegde broodjes er al snel heel feestelijk uit. Leuk om te serveren op een verjaardag, bij een kom soep bijvoorbeeld. Of serveer met een frisse groene salade.

    Recept bruschetta

    Bruschetta brie

    Je maakt bruschetta heel eenvoudig door je favoriete stokbrood (of neem een lekkere ciabatta bijvoorbeeld) in dunne plakken te snijden.

    Besmeer de sneetjes brood aan beide kanten met een beetje olijfolie en grill het brood in de oven of in een grillpan aan beide kanten tot je broodjes mooi knapperig zijn.

    De bruschetta beleggen

    bruschetta met mozzarella
    bruschetta met champignons

    Nu kan het beleggen gaan beginnen! Zoals gezegd kun je alle kanten op met bruschetta's, dus ik geef je een paar ideetjes:

    10x brushetta beleggen

    • Ricotta (met citroenschil, peper en zout), gehalveerde cherrytomaatjes, basilicum en balsamico
    • Pesto, rauwe ham en mozzarella
    • Mozzarella, pesto en zongedroogde tomaat
    • Blauwe kaas, plakjes peer en walnoten
    • Brie of geitenkaas en honing
    • Prosciutto en gegrilde courgette
    • Prosciutto, perzik en blauwe kaas
    • Prosciutto, parmezaan en balsamico
    • Gebakken champignons met knoflook en tijm
    • Uitgebakken chorizo met ui, tomaat, tijm en oregano (zie het uitgewerkte recept hieronder)

    Afhankelijk van het beleg kun je de bruschetta nog een paar minuten terugplaatsen in de oven. Dit is bijvoorbeeld heel lekker bij de combinatie van mozzarella, pesto en tomaat, brie/geitenkaas & honing en de versie met champignons.

    Recept bruschetta met chorizo

    Eén van mijn favoriete nieuwe combinaties is bruschetta met chorizo en ui. Ik geef je het recept:

    Recept

    Bruschetta met chorizo en ui op een houten serveerplank.

    Bruschetta's met chorizo

    Zelf bruschetta maken is heel makkelijk en je kunt alle kanten op met de toppings. Deze versie met chorizo is één van mijn favorieten.
    5 van 1 stem
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 15 minuten minuten
    Servings: 8 sneetjes
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • broodmes
    • koksmes
    • koekenpan

    Ingrediënten

    • 8 sneetjes stokbrood
    • 100 gr chorizo
    • 1 ui
    • 5 trostomaatjes
    • 0,5 tl oregano
    • 0,5 tl tijm
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Besmeer de sneetjes brood lichtjes met olijfolie en bak ze in een grillpan of onder de grill van je oven tot ze aan beide kanten mooie grillstreepjes hebben.
    • Snijd ondertussen de chorizo in kleine blokjes en bak deze uit in een droge koekenpan.
    • Snijd de ui in halve ringen en voeg deze toe aan de chorizo, bak ca 5 minuten mee tot de ui wat zachter is geworden.
    • Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Dep goed droog en voeg samen met de kruiden toe aan de pan.
    • Bak nog even mee en beleg vervolgens de brushetta met het chorizo / ui / tomaat mengsel.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 122kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwitten: 5g | Vetten: 4g | Zout: 145mg | Vezels: 1g | Suiker: 2g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More voorgerechten

    • Luxe voorgerecht - pasteitjes met ragout van garnalen en rivierkreeft, op een bordje.
      Luxe voorgerecht: pasteitjes met garnalen ragout
    • Temaki sushi met zalm, avocado en wortel. De handrolls liggen met drie naast elkaar op een bordje en zijn besprenkeld met nori en sesamzaadjes.
      Temaki sushi met zalm en avocado
    • Een schaal gegrilde mozzarella met aubergine, fijngesneden tomaat en basilicum.
      Gegrilde aubergine met mozzarella
    • Een bord vegetarische carpaccio van rode biet met truffelmayonaise, sla en parmezaanse kaas.
      Vegetarische carpaccio

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Eef

      december 28, 2015 at 10:58 am

      Heerlijk! Laatst nog bruchetta's gemaakt met knoflook & tomaat, simpel maar o zo fijn. Jouw versie met ricotta, tomaatjes & balsamico lijkt me ook heerlijk. Die ga ik even onthouden voor oud & nieuw :)

      Beantwoorden
    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.