Een groene salade is gewoon áltijd lekker. Een frisse groene salade met een lekkere dressing kun je eigenlijk altijd wel serveren als bijgerecht. En het is een ideaal gerecht om wat restjes uit je koelkast op te maken!
Frisse groene salade
In dit recept geef ik je mijn bereidingswijze om een frisse groene salade te maken. Een recept kun je het haast niet noemen, zo simpel is het. Bovendien krijg je in dit artikel:
- Het recept voor mijn favoriete groene salade dressing
- Heel veel variatietips
- Tips om restjes te verwerken in dit groene salade recept
Dressing groene salade


Omdat deze frisse groene salade een supersimpel basisrecept is, kun je er qua dressings echt alle kanten mee op. Maar ik gebruik het liefste mijn favoriete honing-mosterd dressing. Een echte allemansvriend die je bijna altijd kunt gebruiken om deze groene salade mee te ‘dressen’.
Je hebt ervoor nodig: olijfolie, honing, mosterd en appelazijn. En wat peper en zout. Deze ingrediënten heb je vast wel in je keukenkastje staan, handig toch?
Frisse salade – bijgerecht


Zo’n groene salade is een echte allemansvriend. Zo serveer ik het graag als ik een quiche recept maak. Perfect om wat extra groente binnen te krijgen en lekker fris naast zo’n stevige quiche. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld deze chorizoburgers of andere burgers. Dat gaat perfect samen.
Variatietips voor een gevulde salade
In het basisrecept gaan we uit van een frisse groene salade zonder extra’s. Gewoon groene sla met een lekkere dressing. Maar er zijn natuurlijk eindeloos veel variaties mogelijk. Voeg bijvoorbeeld het volgende toe:
- Groenten (komkommer, tomaat…)
- Fruit (mandarijn, stukjes appel, stukjes peer)
- Verse kruiden (basilicum, bieslook, peterselie…)
- Partjes gekookt ei
- Stukjes gebakken kip of reepjes gebakken biefstuk
- Vis (gerookt of uit blik, bijvoorbeeld zalm, tonijn of makreel)
- Olijven (in ringetjes)
- Pijnpoompitten of andere (grof gehakte) noten
- Kaasflinters (parmezaan of grana padano) of stukjes geitenkaas blauwe kaas
- Croutons
Welke sla gebruiken voor groene salade?


Mijn voorkeur heeft een verse krop sla. Welke sla, dat maakt eigenlijk niet zoveel uit. Kies vooral de sla die jij zelf het lekkerste vind, dan kun je niet fout gaat met dit recept.
IJsbergsla is bijvoorbeeld heerlijk knapperig – erg lekker om te eten bij een burger. Maar wat zachtere slasoorten zoals kropsla, zijn ook heel geschikt voor dit groene salade recept.
Uiteraard kun je ook gebruiken van een voorgesneden sla-melange die je in het koelvak van de supermarkt vindt.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties