Warme camembert uit de oven, geserveerd met een schepje cranberrycompote en wat nootjes. Is dat een lekkere borrelhap, of is dat een lekkere borrelhap? Het smaakte mij in ieder geval méér dan goed, en daarom deel ik het recept voor camembert uit de oven nu graag met jullie!
Recept camembert uit de oven
Nou ja, recept… Zo zou ik het haast niet durven noemen, want deze borrelhap is wel zó makkelijk te maken, dat je het maar 1x hoeft te maken om het recept uit je hoofd te kennen. Dat is dan weer niet zo handig van mij, want ik vind het natuurlijk heel leuk als je steeds weer terugkomt naar mijn site! Gelukkig staan er nog veel meer lekkere recepten online ;-)

Brie of camembert
Niet zo’n fan van camembert? Natuurlijk kun je die in het recept ook heel goed vervangen door een ronde brie. Dan maak je dus brie uit de oven. Net zo lekker! Varieer ook lekker met de noten. Zelf vind ik pecannoten erg lekker smaken bij deze camembert uit de oven, maar walnoten zijn ook erg lekker. En het zuurtje van de cranberrycompote is een mooie tegenhanger voor de vette kaas! Op mijn blog vind je ook een recept voor cranberrycompote, dat je hier prima voor kunt gebruiken.


Camembert uit de oven
Ingrediënten
- 1 ronde camembert (ca 250 gram)
- 0,5 tl tijm
- cranberrycompote
- 50 gr pecannoten, grof gehakt
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal de camembert uit de verpakking en pak losjes in met een vel keukenpapier.
- Maak met een mes 4 inkepingen in de kaas, zodat er driehoekjes ontstaan in de bovenkant van de kaas.
- Bestrooi de camembert met de tijm en zet ongeveer 10 minuten in de oven, de kaas is dan lekker zacht.
- Serveer de camembert met toastjes, cranberrycompote en de pecannoten.
Voedingswaarden

Nog geen reacties