Menu
hapjes

Camembert uit de oven

Camembert uit de oven

Warme camembert uit de oven, geserveerd met een schepje cranberrycompote en wat nootjes. Is dat een lekkere borrelhap, of is dat een lekkere borrelhap? Het smaakte mij in ieder geval méér dan goed, en daarom deel ik het recept voor camembert uit de oven nu graag met jullie!

Recept camembert uit de oven

Nou ja, recept… Zo zou ik het haast niet durven noemen, want deze borrelhap is wel zó makkelijk te maken, dat je het maar 1x hoeft te maken om het recept uit je hoofd te kennen. Dat is dan weer niet zo handig van mij, want ik vind het natuurlijk heel leuk als je steeds weer terugkomt naar mijn site! Gelukkig staan er nog veel meer lekkere recepten online ;-)

Brie of camembert

Niet zo’n fan van camembert? Natuurlijk kun je die in het recept ook heel goed vervangen door een ronde brie. Net zo lekker! Varieer ook lekker met de noten. Zelf vind ik pecannoten erg lekker smaken bij deze camembert uit de oven, maar walnoten zijn ook erg lekker. En het zuurtje van de cranberrycompote is een mooie tegenhanger voor de vette kaas! Op mijn blog vind je ook een recept voor cranberrycompote, dat je hier prima voor kunt gebruiken.

Camembert uit de oven
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Camembert uit de oven

0 from 0 stemmen
Gang: HapjeKeuken: VegetarischNiveau: Eenvoudig
Voor ca

4

personen
Voorbereiding

5

minutes
Oventijd

10

minutes
Calorieën

189

kcal

Een heerlijk & makkelijk warm borrelhapje: camembert uit de oven.

Ingrediënten

  • 1 ronde camembert (ca 250 gram)

  • 0,5 tl tijm

  • cranberrycompote

  • 50 gr pecannoten, grof gehakt

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de camembert uit de verpakking en pak losjes in met een vel keukenpapier.
  • Maak met een mes 4 inkepingen in de kaas, zodat er driehoekjes ontstaan in de bovenkant van de kaas.
  • Bestrooi de camembert met de tijm en zet ongeveer 10 minuten in de oven, de kaas is dan lekker zacht.
  • Serveer de camembert met toastjes, cranberrycompote en de pecannoten.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

Borrelhapje camembert

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter