hapjes

Brie uit de oven met vijgen, honing en tijm

Brie uit de oven met vijgen, tijm en honing

Brie uit de oven vind ik echt zó lekker! Koud ben ik er ook al dol op hoor, maar warm is het nóg lekkerder. Onlangs kreeg ik een prachtige Cheese Baker opgestuurd van Boska, en toen manlief een mooi stuk brie in zijn kerstpakket kreeg, besloot ik die klaar te maken in de Cheese Baker. Overigens heb je voor dit recept niet persé een Cheese Baker nodig hoor, je kunt het ook in een ovenschaaltje klaarmaken. Ik had ook nog wat verse vijgen in huis en dat leek me een mooie combinatie met de brie. Beetje honing erover en wat tijm, en je bent klaar!

Lekker bij de borrel

Dit is een simpel hapje waar je wel veel indruk mee maakt, want dit is lekker jongens! Rood wijntje erbij en je hebt een top-borrelhapje. Zo’n warm hapje bij de borrel vind ik in ieder geval altijd erg lekker. Natuurlijk kun je er een volledige borrelplank van maken door er nog wat extra kazen en wat vleeswaren en fruit erbij te serveren.

Recept brie uit de oven met vijgen en honing

Hapje voor 4 personen

 • Ronde brie (of camembert)
 • 1 vijg
 • 1 el honing
 • 1 takje tijm
 • Toastjes om te serveren

Zo maak je de brie uit de oven

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Haal de brie uit de verpakking en maak in de bovenkant een paar inkepingen (ik snijd hem zo dat er 8 partjes vormen), zo smelt de brie makkelijk en kun je er straks makkelijk partjes van pakken. Doe de brie in een ovenschaaltje.
 • Snijd de vijg in vieren en verdeel de partjes over de brie.
 • Besprenkel de brie met de honing en bestrooi met de blaadjes van het takje tijm.
 • Bak de brie 15-20 minuten in de oven tot hij mooi zacht is. Serveer met toastjes.

Voor dit artikel heb ik producten opgestuurd gekregen (Cheese Baker van Boska), voor meer informatie verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

 • Reply ohladybake

  ziet er heerlijk uit!

  22 januari 2018 at 11:49
 • Reactie achterlaten