hapjes

Brie uit de oven met vijgen, honing en tijm

Brie uit de oven met vijgen, tijm en honing

Brie uit de oven vind ik echt zó lekker! Koud ben ik er ook al dol op hoor, maar warm is het nóg lekkerder. Onlangs kreeg ik een prachtige Cheese Baker opgestuurd van Boska, en toen manlief een mooi stuk brie in zijn kerstpakket kreeg, besloot ik die klaar te maken in de Cheese Baker. Overigens heb je voor dit recept niet persé een Cheese Baker nodig hoor, je kunt het ook in een ovenschaaltje klaarmaken. Ik had ook nog wat verse vijgen in huis en dat leek me een mooie combinatie met de brie. Beetje honing erover en wat tijm, en je bent klaar!

Lekker bij de borrel

Dit is een simpel hapje waar je wel veel indruk mee maakt, want dit is lekker jongens! Rood wijntje erbij en je hebt een top-borrelhapje. Zo’n warm hapje bij de borrel vind ik in ieder geval altijd erg lekker. Natuurlijk kun je er een volledige borrelplank van maken door er nog wat extra kazen en wat vleeswaren en fruit erbij te serveren.

Voor dit artikel heb ik producten opgestuurd gekregen (Cheese Baker van Boska), voor meer informatie verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.

Brie uit de oven met vijgen, honing en tijm

0 from 0 votes
Course: HapjeCuisine: BorrelDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

5

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

222

kcal

Een lekker makkelijk hapje: warme brie uit de oven met vijgen, honing en tijm. Serveer met brood of toast.

Ingrediënten

  • 1 ronde brie (of camembert)

  • 1 vijg

  • 1 el honing

  • 1 takje tijm

  • toastjes om te serveren

Bereiding brie uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de brie uit de verpakking en maak in de bovenkant een paar inkepingen (ik snijd hem zo dat er 8 partjes vormen), zo smelt de brie makkelijk en kun je er straks makkelijk partjes van pakken. Doe de brie in een ovenschaaltje.
  • Snijd de vijg in vieren en verdeel de partjes over de brie. Besprenkel de brie met de honing en bestrooi met de blaadjes van het takje tijm.
  • Bak de brie 15-20 minuten in de oven tot hij mooi zacht is. Serveer met toastjes.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply ohladybake

    ziet er heerlijk uit!

    22 januari 2018 at 11:49
  • Reactie achterlaten