• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Cantuccini zelf maken - helemaal niet moeilijk!

    Bijgewerkt: apr 2024 · Geplaatst: okt 2022 door Sandra

    Cantuccini zelf maken? Natuurlijk! Want koekjes bakken is ontzettend leuk, maar koekjes bakken die je normaal in de supermarkt koopt, vind ik vooral heel erg leuk.

    Naar recept Naar video
    cantuccini recept

    Het fijne is dat dit recept voor cantuccini koekjes echt ontzettend makkelijk is. Je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig en die heb je vast al in huis. Hoe makkelijk wil je het hebben?

    Italiaanse amandelkoekjes

    Cantuccini ken je misschien wel van een vakantie in Italië. Deze heerlijke amandelkoekjes zijn lekker om zó te eten, maar smaken ook heerlijk als je ze - naar echt Italiaans gebruik - even in de koffie doopt. Dat maakt ze ook wat zachter, want deze koekjes zijn wel wat aan de harde kant!

    Koekjes met Amaretto

    cantuccini met amaretto

    Behalve in de koffie, krijg je dit koekje ook wel eens geserveerd aan het einde van het diner. Met een glaasje 'vin santo' (een zoete wijn) of Amaretto om in te dopen.

    Cantuccini zonder boter

    Wat ik handig vind aan dit recept: je gebruikt geen boter. Meestal wil ik NU iets bakken en heb ik geen tijd om boter op kamertemperatuur te laten komen, haha!

    Maar dat is bij dit cantuccini recept dus ook helemaal niet nodig. Desondanks smaken deze koekjes heerlijk rijk, dankzij het ei, de suiker en de noten.

    Variaties op dit cantuccini recept

    italiaanse koekjes met sinaasappel

    Het oorspronkelijke cantuccini recept vond ik in het 5 or less-kookboek van Chickslovefood. In het oorspronkelijke recept wordt citroenschil gebruikt, zelf verving ik dit door limoenschil. Meer variaties:

    • Gebruik limoenschil in plaats van sinaasappelschil
    • Doop de cantuccini koekjes na het afkoelen voor de helft in gesmolten chocolade
    • Een eetlepel amaretto door het deeg is erg lekker!
    • Varieer eens met verschillende specerijen en voeg een theelepel kaneel of gember toe. Kardemom en steranijs zijn ook erg lekker maar gaan snel overheersen, voeg daar een half theelepeltje van toe.

    Cantuccini bewaren

    italiaanse amandelkoekjes

    Deze koekjes kun je nadat ze volledig zijn afgekoeld, het beste bewaren in een goed afgesloten koektrommel of luchtdichte doos. Ze blijven dan zeker nog wel een weekje lekker. Of je dat redt betwijfel ik, want van deze lekkere koekjes blijf je eten!

    PS: als je van Italiaanse koekjes houdt, vind je deze koekjes met Amarene-kersen vast ook erg lekker!

    Recept

    Cantuccini recept - een hand doopt een koekje in een kopje koffie.

    Cantuccini zelf maken - helemaal niet moeilijk!

    Zelf cantuccini maken is helemaal niet moeilijk met dit recept voor deze heerlijke Italiaanse amandelkoekjes.
    5 van 5 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
    Bereidingstijd: 30 minuten minuten
    Totale tijd: 50 minuten minuten
    Servings: 25 koekjes
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • mengkom
    • zeef
    • koksmes
    • bakpapier

    Ingrediënten

    • 2 eieren
    • 200 gr zelfrijzend bakmeel (+ extra voor bestuiven)
    • 1 snufje zout
    • 160 gr suiker (+ 2 el extra voor de garnering)
    • 1 sinaasappel (alleen de schil)
    • 100 gr amandelen (ongezouten)
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • Doe 1 ei in een kom en splits het andere ei (let op: bewaar de dooier wel!) Doe het eiwit bij het andere ei en klop dit los.
    • Zeef het meel boven de kom en doe het zout en de suiker erbij.
    • Was de sinaasappel en rasp de schil boven de kom. Doe ook de eieren in de kom.
    • Hak de amandelen grof, voeg toe aan de kom en kneed alles tot een soepel deeg.
    • Bestuif het aanrecht met wat bloem en vorm twee repen van het deeg van ongeveer 15 x 5 centimeter.
    • Leg de repen op een met bakpapier bekleed bakrooster. Klop de eidooier los en besmeer de koekrepen ermee.
    • Bak de koekrepen in 20 minuten mooi goudbruin, haal uit de oven en snijd ze in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik.
    • Leg de cantuccini koekjes terug op het rooster en bestrooi met 2 el suiker. Bak de koekjes nog 7-8 minuten en laat de cantuccini helemaal afkoelen.

    Video

    Notities

    Bewaar de koekjes in een goed afsluitbare trommel, dan blijven ze zeker een week lekker.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 84kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwitten: 2g | Vetten: 2g | Zout: 21mg | Vezels: 1g | Suiker: 7g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Eef

      oktober 24, 2016 at 5:46 am

      Hmm!! Deze waren echt heerlijk San! Aanrader :D

      Beantwoorden
    2. Daniëlle

      oktober 22, 2016 at 6:09 am

      Wat leuk dat ze "gemakkelijk" te maken zijn! Leuk om eens te proberen!

      Beantwoorden
    3. Anne-Marie

      oktober 21, 2016 at 2:00 pm

      Dat klinkt inderdaad niet zo moeilijk om te maken. Leuk!

      Beantwoorden
    5 from 5 votes (5 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.