voorgerechten

Carpaccio van rode biet

Carpaccio van rode biet

Is het geen plaatje, deze bietencarpaccio? Ik zag onlangs bij boeren & buren chioggabietjes op de bestellijst staan en ik wist dat deze bietjes er prachtig uitzien van binnen: schitterend roze met wit! Het nadeel is dat ze deze waanzinnige kleuren verliezen als je ze verhit, dus ik besloot ze rauw op te dienen en er een carpaccio van biet van te maken. Dat kan heel goed met chioggabietjes want die smaken heel lekker fris. Dit is dan ook een heel licht voorgerechtje wat je heel goed op zou kunnen dienen tijdens de feestdagen. Om het iets meer vullend te maken en een extra smaak toe te voegen kun je er nog geitenkaas overheen verkruimelen, maar voor de foto heb ik dat even achterwegen gelaten, zodat je de waanzinnige knalkleuren van de chioggabietjes in deze bietencarpaccio nog beter kan zien! Kun je nou geen chioggabietjes vinden? Dan kun je deze bietencarpaccio ook maken met rode bietjes, of gele bietjes. Allemaal lekker!

Recept carpaccio van rode biet

Voor 4 personen

  • 3-4 kleine bietjes (chioggabiet, rode biet, gele biet… Of een mix!)
  • 4 handjes rucola
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamico-azijn
  • 1 el honing
  • 2 tl verse tijmblaadjes
  • 4 el pijnboompitten
  • 60 gr zachte geitenkaas

Zo maak je de bietencarpaccio

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze een beetje bruin beginnen te kleuren. Schud regelmatig om en blijf erbij, want ze verbranden snel!
  • Schil de bietjes en snijd ze zo dun mogelijk. Dit gaat het beste met een mandoline, maar het kan ook met een scherp mes. Pas goed op je vingers!
  • Verdeel de plakjes biet over vier borden.
  • Maak een dressing van de olijfolie, balsamico-azijn, honing en tijm en meng deze door de rucola.
  • Verkruimel de geitenkaas over de bietjes en verdeel de rucola-salade over de bietencarpaccio.
  • Garneer de carpaccio van biet met de pijnboompitjes.

Bietencarpaccio met geitenkaas

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

3 Comments

  • Reply Jo

    Blijft de kleur ook mooi als je het een dag van te voren maakt?

    23 december 2017 at 08:11
    • Reply Sandra

      Hi Jo, hmmm dat heb ik zelf nog niet geprobeerd. Ik maakte het recept een paar uurtjes van tevoren en dat ging goed, maar het lijkt me dat de plakjes ook een beetje gaan uitdrogen als je het te lang van tevoren maakt.

      23 december 2017 at 09:49
  • Reply Eef

    Wauw wat een plaatje San!

    18 december 2017 at 20:11
  • Reactie achterlaten