voorgerechten

Carpaccio van rode biet

Carpaccio van rode biet

Is het geen plaatje, deze bietencarpaccio? Dit is een lekker licht voorgerecht wat je heel goed op zou kunnen dienen tijdens de feestdagen. Om het iets meer vullend te maken en een extra smaak toe te voegen kun je er nog geitenkaas overheen verkruimelen, maar voor de foto heb ik dat even achterwege gelaten, zodat je de waanzinnige knalkleuren van de chioggiabietjes in deze bietencarpaccio nog beter kan zien!

Chioggiabiet

Ik zag onlangs bij boeren & buren chioggiabietjes op de bestellijst staan en ik wist dat deze bietjes er prachtig uitzien van binnen: schitterend roze met wit! Het nadeel is dat ze deze waanzinnige kleuren verliezen als je ze verhit, dus ik besloot ze rauw op te dienen en er een carpaccio van biet van te maken. Dat kan heel goed met chioggiabietjes want die smaken heel lekker fris. Kun je nou geen chioggiabietjes vinden? Dan kun je deze bietencarpaccio ook maken met rode bietjes, of gele bietjes. Allemaal lekker!

Bietencarpaccio met geitenkaas

Carpaccio van rode biet

0 from 0 votes
Course: VoorgerechtCuisine: VegetarischDifficulty: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijdminutes
Calorieën

227

kcal

Een bijzonder vegetarisch voorgerecht dat extra mooi wordt als je chioggiabietjes gebruikt: carpaccio van bietjes met geitenkaas.

Ingrediënten

  • 3-4 kleine bietjes (chioggabiet, rode biet, gele biet… Of een mix!)

  • 75 gr rucola

  • 2 el olijfolie extra vierge

  • 1 el balsamico-azijn

  • 1 el honing

  • 2 tl tijmblaadjes

  • 4 el pijnboompitten

  • 60 gr zachte geitenkaas

Bereiding bietencarpaccio

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze een beetje bruin beginnen te kleuren. Schud regelmatig om en blijf erbij, want ze verbranden snel!
  • Schil de bietjes en snijd ze zo dun mogelijk. Dit gaat het beste met een mandoline, maar het kan ook met een scherp mes. Pas goed op je vingers! Verdeel de plakjes biet over vier borden.
  • Maak een dressing van de olijfolie, balsamico-azijn, honing en tijm en meng deze door de rucola.
  • Verkruimel de geitenkaas over de bietjes en verdeel de rucola-salade over de bietencarpaccio. Garneer de carpaccio van biet met de pijnboompitjes.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

3 Comments

  • Reply Jo

    Blijft de kleur ook mooi als je het een dag van te voren maakt?

    23 december 2017 at 08:11
    • Reply Sandra

      Hi Jo, hmmm dat heb ik zelf nog niet geprobeerd. Ik maakte het recept een paar uurtjes van tevoren en dat ging goed, maar het lijkt me dat de plakjes ook een beetje gaan uitdrogen als je het te lang van tevoren maakt.

      23 december 2017 at 09:49
  • Reply Eef

    Wauw wat een plaatje San!

    18 december 2017 at 20:11
  • Reactie achterlaten