Menu
ontbijt

Cheesecake mugcake met aardbeien of blauwe bessen

Cheesecake mugcake met aardbei

Ik had nog een restje roomkaas over en ik weet nooit zo goed wat ik daar mee moet doen. Maar weggooien is zonde, dus dan verzin ik er wel iets mee! Ik probeerde al een tijdje een lekker recept te maken voor een vanille mugcake maar ik was niet zo enthousiast over de structuur ervan. Toen bedacht ik dat ik wel een soort van cheesecake mugcake recept kon maken: een mug cake die lekker romig wordt door de roomkaas, en met een hintje van vanille. Handje blauwe bessen erbij, klaar! Dat bleek eigenlijk best een succes! Normaal gesproken wordt een mugcake best snel droog, maar door de roomkaas blijft hij lekker, tja… vochtig. Sorry, klinkt smerig maar ik weet niet hoe ik het beter kan omschrijven!

Mug cakes – waar zijn ze gebleven?

Ik heb trouwens wel het idee dat de mugcake-rage een beetje voorbij is, jij? Voorheen zag ik ze heel vaak voorbij komen op instagram, maar de laatste tijd niet meer. Hip of niet, ik blijf ze lekker maken want ik vind ze heerlijk! Inmiddels vind je al een handje vol mugcake-recepten op mijn blog en deze cheesecake mugcake vind ik een erg fijne aanvulling daarop. Goed, door naar het recept voor deze cheesecake mug cake.

Cheesecake mugcake met vanille en blauwe bessen

Cheesecake mugcake met aardbeien of blauwe bessen

5 from 1 vote
Course: OntbijtCuisine: TussendoortjeDifficulty: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

3

minutes
Calorieën

346

kcal

Deze cheesecake mugcake is lekker als ontbijt of tussendoortje. Garneer hem met vers fruit van het seizoen en je hebt een feestje in een kom!

Ingrediënten

 • 3 el zelfrijzend bakmeel

 • 1 ei

 • 1 tl vanille-extract

 • 1 snufje zout

 • 1 tl vanillesuiker

 • 1 tl citroensap

 • 3 el roomkaas (bv Philadelpia, Mon Chou of mascarpone)

 • 1 handje blauwe bessen of aardbeien

 • poedersuiker om te garneren

Bereiding

 • Doe het zelfrijzend bakmeel met het ei, vanille-extract, het zout en het citroensap in een kommetje. Klop het geheel met een vork goed los.
 • Voeg de roomkaas toe en klop dit door het ei-mengsel heen totdat je een glad beslag overhoudt.
 • Giet het mengsel in een kommetje en verwarm 3 minuten op 500 watt in de magnetron.
 • Bestrooi met blauwe bessen of in stukjes gesneden aardbeien en garneer met wat poedersuiker. Klaar is je cheesecake mugcake! Pas wel op, hij is heet dus laat hem eventjes afkoelen voor je begint met eten.
Recept cheesecake mugcake

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

  Laat een reactie achter