ontbijt

Cheesecake mugcake met aardbeien of blauwe bessen

Cheesecake mugcake met aardbei

Ik had nog een restje roomkaas over en ik weet nooit zo goed wat ik daar mee moet doen. Maar weggooien is zonde, dus dan verzin ik er wel iets mee! Ik probeerde al een tijdje een lekker recept te maken voor een vanille mugcake maar ik was niet zo enthousiast over de structuur ervan. Toen bedacht ik dat ik wel een soort van cheesecake mugcake recept kon maken: een mug cake die lekker romig wordt door de roomkaas, en met een hintje van vanille. Handje blauwe bessen erbij, klaar! Dat bleek eigenlijk best een succes! Normaal gesproken wordt een mugcake best snel droog, maar door de roomkaas blijft hij lekker, tja… vochtig. Sorry, klinkt smerig maar ik weet niet hoe ik het beter kan omschrijven!

Mug cakes – waar zijn ze gebleven?

Ik heb trouwens wel het idee dat de mugcake-rage een beetje voorbij is, jij? Voorheen zag ik ze heel vaak voorbij komen op instagram, maar de laatste tijd niet meer. Hip of niet, ik blijf ze lekker maken want ik vind ze heerlijk! Inmiddels vind je al een handje vol mugcake-recepten op mijn blog en deze cheesecake mugcake vind ik een erg fijne aanvulling daarop. Goed, door naar het recept voor deze cheesecake mug cake.

Recept cheesecake mugcake

Voor 1 persoon

 • 3 el zelfrijzend bakmeel
 • 1 ei
 • 1 tl vanille-extract
 • Snufje zout
 • 1 tl vanillesuiker
 • 1 tl citroensap
 • 3 el roomkaas (ik gebruikte Philadelpia maar mascarpone kan ook)
 • handje blauwe bessen

Zo maak je de cheesecake mug cake

 • Doe het zelfrijzend bakmeel met het ei, vanille-extract, het zout en het citroensap in een kommetje. Klop het geheel met een vork goed los.
 • Voeg de roomkaas toe en klop dit door het ei-mengsel heen totdat je een glad beslag overhoudt.
 • Giet het mengsel in een kommetje en verwarm 3 minuten op 500 watt in de magnetron.
 • Bestrooi met blauwe bessen en klaar is je cheesecake mugcake! Pas wel op, hij is heet dus laat hem eventjes afkoelen voor je begint met eten.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Cheesecake mugcake met vanille en blauwe bessen

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten