• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Chocoladekoekjes met pecannoten en witte chocolade

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: sep 2019 door Sandra

    Op een zondag is er toch niets fijner dan lekker de keuken in te duiken om wat lekkers te bakken. Vandaag maak ik heerlijke chocolade pecankoekjes die rijkelijk gevuld zijn met gesmolten pure chocolade, stukjes witte chocolade en lekker veel pecannoten.

    Naar recept
    Chocoladekoekjes met pecan

    Chocoladekoeken met pecannoten

    Chocoladekoekjes op zich zijn natuurlijk al lekker, maar met deze vulling helemaal! Tip: hak de stukken witte chocolade een beetje grof. Je komt dan tijdens het eten van die lekkere brokken witte chocolade tegen en dat is zó lekker! Qua vulling kun je natuurlijk lekker variëren. Je zou ook melkchocolade of pure chocolade kunnen gebruiken, en met de noten kun je ook afwisselen. Gebruik wat jij lekker vindt!

    Ook met de noten kun je lekker variëren. Pecannoten vind ik altijd heerlijk in baksels, ook in deze maple pecan cupcakes bijvoorbeeld. Maar je zou ook walnoten kunnen gebruiken.

    Deze chocoladekoekjes lopen best wat uit, vandaar dat je ze het beste in twee rondes kunt bakken. Gelukkig hoeven ze niet al te lang in de oven.

    Chocoladekoekjes bewaren

    Bewaar de chocolade pecankoekjes als ze helemaal zijn afgekoeld in een goed afsluitbare pot of doos. Je kunt ze enkele dagen bewaren, maar of ze dat gaan halen... ;-)

    Tip: deze koekjes met witte chocolade en cranberry zijn ook een aanrader!

    Recept

    Chocoladekoekjes met pecannoten. Er zijn drie chocoladekoekjes op elkaar gestapeld en bijeen gebonden met rood-wit keukentouw. Om de koekjes heen liggen stukke pure chocolade en pecannoten.

    Chocoladekoekjes met pecannoten en witte chocolade

    Lekkere chocoladekoeken met een vulling van pecannoten en stukken witte chocolade.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
    Bereidingstijd: 12 minuten minuten
    Totale tijd: 42 minuten minuten
    Servings: 12 koekjes
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • mengkom
    • mixer
    • bakpapier

    Ingrediënten

    • 75 gr pecannoten (of andere noten, bv walnoten, hazelnoten...)
    • 75 gr pure chocolade
    • 75 gr witte chocolade
    • 150 gr roomboter
    • 125 gr bruine basterdsuiker
    • 8 gr vanillesuiker
    • 1 snufje zout
    • 1 ei
    • 175 gr bloem
    • 1 tl cacaopoeder
    • 1 tl bakpoeder
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
    • Hak de pecannoten grof. Hak 150 gr pure chocolade grof en hak de witte chocolade in stukjes, niet al te klein want het is lekker als je de stukjes chocolade goed kunt proeven in het koekje.
    • Mix de boter met de basterdsuiker, de vanillesuiker en een snuf zout. Mix het ei er doorheen. Mix de bloem, de cacao en het bakpoeder door het beslag.
    • Smelt de grof gehakte pure chocolade au bain marie en spatel de gesmolten chocolade door het beslag.
    • Meng als laatste de gehakte chocolade en de pecannoten erdoor. Zet het deeg een half uur in de koelkast zodat het een beetje opstijft. Dit mag ook langer.
    • Vorm van de helft van het deeg 6 bolletjes en zet de andere helft nog even terug in de koelkast.
    • Verdeel de deegbolletjes over een met bakpapier beklede bakplaat en druk de bolletjes een klein beetje platter.
    • Bak de chocolade pecankoekjes in 12 minuten gaar op 175 graden en herhaal dit nog een keer met de rest van het deeg.
    • Laat de chocoladekoekjes volledig afkoelen op een rooster en bewaar ze in een luchtdichte trommel.

    Notities

    Je kunt de ongebakken deegballetjes invriezen voor later, dan kun je snel chocoladekoekjes bakken als je daar zin in krijgt!

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 305kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwitten: 4g | Vetten: 20g | Zout: 137mg | Vezels: 2g | Suiker: 16g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.