zoet

Chocolade pecankoekjes

Chocolade pecankoekjes

Op een zondag is er toch niets fijner dan lekker de keuken in te duiken om wat lekkers te bakken. Vandaag maak ik heerlijke, asociaal grote chocolade pecankoekjes (koeken dus eigenlijk…).

Recept chocolade pecankoekjes

(voor 18 heel grote koeken)

  • 150 gr pecannoten (of andere noten, bv walnoten, hazelnoten…)
  • 150 gr pure chocolade
  • 150 gr chocolade naar keuze (van 1 soort, of een mengsel van puur, melk en wit, leef je uit!)
  • 300 gr roomboter
  • 250 gr bruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 350 gr bloem
  • 2 tl cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder

Bereiding Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Hak de pecannoten grof. Hak 150 gr pure chocolade grof en de andere 150 gr in kleine stukjes. Mix de boter met de basterdsuiker, de vanillesuiker en een snuf zout. Mix de eieren er doorheen. Mix de bloem, de cacao en het bakpoeder door het beslag. Smelt de pure chocolade in de magnetron (zachtjes, kijk uit dat het niet verbrandt!) Spatel de gesmolten chocolade erdoor en ten laatste de gehakte chocolade en de pecannoten. Bak de koekjes in 15 minuten gaar op 175 graden. Je haalt hier 18 grote koeken uit, natuurlijk kun je er ook kleinere chocolade pecankoekjes van maken, verkort dan de baktijd iets naar zo’n 12 minuten.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten