• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Chocolade met noten en rozijnen

    Bijgewerkt: sep 2023 · Geplaatst: sep 2016 door Sandra

    Net als vrijwel iedere vrouw kun je ook mij heel blij maken met chocolade. Vooral chocolade met noten en rozijnen vind ik te lekker voor woorden. Het leek me dan ook een heel goed idee om eens zelf chocoladerepen met noten en rozijnen te maken. Maar, ik wilde er wel een twist aan geven. Een alcoholische twist wel te verstaan :-)

    Naar recept
    Chocolade met noten, rozijnen en jenever

    Tijdens een studiereis door Schotland deden we eens een whisky/chocolade tasting. Ik was nooit zo dol op de combinatie van chocolade en alcohol (weet je nog die vieze kersenbonbons, brrrr), maar sinds die tasting werd ik er weer even aan herinnerd dat het zeker lekker kan zijn!

    Daarom besloot ik eens te gaan experimenteren. Ik had nog een heel lekkere jenever in de kast staan: een bruine jenever van Hooghoudt.

    Als je de fles opendraait ruik je allerlei zoete tonen waarvan ik eigenlijk wel zeker wist dat ze heel goed samen zouden gaan met de smaak van pure chocolade. En ja hoor, dat bleek ook zo te zijn. Ga maar snel maken, deze chocolade met noten en rozijnen, dan zul je het wel zien!

    Tipje: als je fan bent van de combinatie chocolade en noten, probeer dan ook eens deze chocoladetaart met noten, of deze pure chocolade fudge met noten.

    Dit artikel is een gesponsord artikel (advertorial). Voor meer informatie over gesponsorde artikelen, verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.

    Recept

    Een schaaltje met brokken chocolade met noten, rozijnen en jenever. Er omheen liggen verschillende soorten noten en koekjes, de ingrediënten van dit recept.

    Chocolade met noten en rozijnen

    Chocoladerepen met noten en rozijnen maak je heel makkelijk zelf! Je kunt de rozijnen wellen in alcohol voor een extra kick.
    5 van 1 stem
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 15 minuten minuten
    Servings: 10 stukken
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • bakvorm 20x20 cm
    • bakpapier

    Ingrediënten

    • 200 gr pure chocolade
    • 50 gr boter
    • 50 ml Bruine Jenever van Hooghoudt
    • 50 gr rozijnen
    • 50 gr amandelen
    • 50 gr hazelnoten
    • 50 gr meringuekoekjes of biscuitjes
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Doe de rozijnen in een glas en doe de jenever erbij zodat de rozijnen onderstaan.
    • Verfrommel het bakpapier tot een prop, vouw het weer uit en bekleed de bakvorm ermee. Breng een kleine pan met water aan de kook en laat zachtjes koken.
    • Breek de chocolade in stukken en doe deze samen met de roomboter in een hittebestendige kom. Zet de kom boven de pan zodat je de chocolade en de boter au bain marie smelt. Roer regelmatig even door.
    • Hak de amandelen, hazelnoten en koekjes grof en roer deze samen met de jenever-rozijnen door het chocolademengsel.
    • Giet het chocolademengsel in de bakvorm en spreid het goed uit. Laat de noten-chocolade minimaal 3 uur opstijven in de koelkast en snijd in ca tien reepjes.

    Notities

    Bewaar de repen chocolade in een luchtdichte doos, dan blijven ze enkele weken goed.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 263kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwitten: 4g | Vetten: 18g | Zout: 52mg | Vezels: 4g | Suiker: 9g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Eef

      september 25, 2016 at 9:40 am

      Hmm dit klinkt waanzinnig lekker!

      Beantwoorden
    2. Nicole

      september 24, 2016 at 12:02 pm

      wat origineel om er jenever door te doen! Echt een superleuke touch!

      Beantwoorden
    3. Demi | DE KOOKFABRIEK

      september 24, 2016 at 9:21 am

      Mmm! Lekker!

      Beantwoorden
    4. Anne-Marie

      september 24, 2016 at 8:24 am

      Klinkt heeeeeelemaal niet verkeerd :)

      Beantwoorden
    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.