Menu
zoet

Chocoladetaart met noten

Chocolade notentaart

Ik ben gek op deze taart, hij is lekker bros en de combinatie van chocolade en noten is natuurlijk waanzinnig! Doordat er een flinke hoeveelheid pure chocolade in deze chocoladetaart gaat, is de smaak van chocolade lekker intens. De noten met suikerlaagje zorgen voor een knapperige topping die perfect combineert met de chocolade.

Pecannotentaart

Je kunt naar smaak lekker variëren met noten waar je van houdt, zelf vind ik vooral pecannoten of een combinatie van pecan- en walnoten erg lekker, maar je kunt gebruiken wat je lekker vindt. De taart is best machtig dus ik snijd er niet al te grote punten van.

Chocoladetaart met noten - ik gebruikte pecannoten en walnoten

Het recept voor deze heerlijke chocolade-notentaart heb ik ooit eens uit een tijdschrift gehaald, ik weet helaas niet meer welke. Als jij weet welke, laat het me weten!

Chocoladetaart bewaren en invriezen

Na het bakken blijft deze taart een dag of twee, drie lekker vers. Ik zou hem goed afdekken met bijvoorbeeld een bijenwasdoek. Je kunt de taart het beste bewaren in de koelkast, en hem een kwartiertje voor het serveren uit de koelkast halen.

Deze taart kun je ook heel goed invriezen. Verpak hem goed, dan blijft hij nog zeker een paar maanden goed in de vriezer.

Chocoladetaart met noten

5 from 2 stemmen
Gang: TaartKeuken: Bij de koffieNiveau: Eenvoudig
Voor

16

stukken
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

45

minutes
Calorieën

339

kcal

Hmmmm, een heerlijke chocoladetaart met een topping van knapperige, gekarameliseerde noten. Zalig bij de koffie!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 150 gr 150 boter + extra om in te vetten

  • 250 gr 250 pure chocolade

  • 3 3 eieren

  • 200 gr 200 bloem

  • 200 gr 200 suiker

  • 1 zakje 1 vanillesuiker

  • 1 snufje 1 zout

  • 150 gr 150 noten naar keuze (bijvoorbeeld pecannoten en walnoten)

  • 2 el 2 bruine suiker

  • 3 el 3 abrikozenjam

Bereiding

  • Vet de springvorm in met boter. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Breek de chocola in stukken en smelt deze samen met de boter in een steelpannetje op laag vuur. Laat het chocolademengsel iets afkoelen.
  • Kluts de eieren. Meng in een kom de bloem, suiker, vanillesuiker en een snufje zout. Mix de geklutste eieren door het beslag. Voeg het chocolade-botermengsel toe en mix kort tot een glad beslag.
  • Strijk het beslag in de ingevette springvorm en verdeel de noten over het beslag. Druk de noten een beetje in het beslag en bestrooi met bruine suiker.
    Bak de chocoladetaart ca 20 minuten op 175 graden.
  • Verwarm de jam in een klein pannetje tot deze vloeibaar is. Verdeel de jam over de chocolade-notentaart (dit gaat het makkelijkste met een kwastje) en bak de taart nog 25 minuten verder.
  • Laat de chocoladetaart met noten afkoelen in de vorm en verwijder dan de springvorm.

Opmerkingen

  • De taart smaakt het lekkerste als hij op kamertemperatuur is. Je kunt de taart in de koelkast prima een dag of drie bewaren.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

2 Reacties

  • Lianne
    14 april 2017 at 19:27

    Oh ziet er goed uit! ;)

    Reply
  • Anne-Marie
    24 maart 2017 at 07:40

    Oeh lekker!!! De combi chocolade noten is altijd goed.

    Reply

Laat een reactie achter