Menu
vis / Hoofdgerechten

Risotto met gerookte zalm en citroen

Citroenrisotto met gerookte zalm

Risotto met gerookte zalm en citroen, zo lekker! Het is weer zaterdag, dus lekker de tijd om te koken vandaag! Ik eet alleen vandaag en om heel eerlijk te zijn bestel ik dan vaak een pizza, maar soms heb ik zin om juist lekker uit te pakken als ik alleen eet. Ik had mijn oog laten vallen op een recept uit het magazine ‘Boodschappen’, een hartige risotto met gerookte zalm. Risotto vind ik sowieso heerlijk, zeker in het najaar (met paddenstoelen of met pompoen)

Zomerse risotto met gerookte zalm

Deze citroenrisotto is ook in de zomer heerlijk. De risotto is lekker romig dankzij de roomkaas en de gerookte zalm, maar de citroen geeft het recept een heerlijke frisse twist. Ik heb het originele recept voor de citroenrisotto uit Boodschappen magazine wel een beetje naar mijn eigen smaak aangepast. Bij deze mijn recept voor citroenrisotto heb gemaakt.

Risotto zonder alcohol

Tip: liever geen alcohol? Vervang de witte wijn dan door extra bouillon. Zo maak je heel eenvoudig risotto zonder alcohol. Mocht je wel de wijn willen gebruiken voor dit recept, dan is het erg lekker om er ook een glaasje van te serveren bij de risotto met gerookte zalm.

Citroenrisotto met gerookte zalm

Citroenrisotto met gerookte zalm

Romige risotto met een frisse touch van citroen. Met de gerookte zalm erbij is dit echt een fantastisch recept!
4.50 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 4 stengels sereh (citroengras)
  • 300 gr risottorijst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 750 ml kippenbouillon
  • 200 gr zachte roomkaas met kruiden
  • 400 gr gerookte zalm
  • verse bieslook

Zo maak je het

  • Snipper de ui en de knoflook en bak deze ca 2 minuten in wat olijfolie. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels gaan glanzen.
  • Kneus de sereh en doe deze in de pan. Doe de witte wijn erbij en roer tot het vocht is opgenomen.
  • Giet een flinke scheut bouillon bij de risotto, blijf zeer regelmatig roeren en giet steeds wat bouillon bij de risottorijst. Ga zo door tot al het vocht is opgenomen. In totaal moet de risotto 20-25 minuten gekookt hebben om mooi gaar te worden.
  • Rasp de citroen en pers hem daarna uit. Hak de bieslook fijn. Roer de kruidenkaas en het citroensap door de risotto en breng op smaak met peper (zout vind ik zelf niet nodig omdat de gerookte zalm ook vrij zout is, maar voeg dit toe naar smaak).
  • Garneer de citroenrisotto met de gerookte zalm, de citroenrasp en de gehakte bieslook.

Notities

  • Tip: Je kunt deze citroenrisotto ook heel goed als tussengerecht serveren, halveer dan wel de porties.
  • Tip: liever geen alcohol? Vervang de witte wijn dan door extra bouillon.
  • Restje risotto over? Hier kun je balletjes van rollen deze paneren en vervolgens frituren. Dan heb je arancini oftewel risotto-bitterballen!
  • Voedingswaarden

    Calories: 665kcal
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.

    Bewaar dit recept op Pinterest:

    Recept risotto met gerookte zalm

    Nog geen reacties

      Laat een reactie achter

      Beoordeling recept