weekendgerechten

Citroenrisotto met gerookte zalm

Citroenrisotto met gerookte zalm
Het is weer zaterdag, dus lekker de tijd om te koken vandaag! Ik eet alleen vandaag en om heel eerlijk te zijn bestel ik dan vaak een pizza, maar soms heb ik zin om juist lekker uit te pakken als ik alleen eet. Ik had mijn oog laten vallen op een recept uit het magazine ‘Boodschappen’, een hartige risotto met citroen en gerookte zalm. Risotto vind ik sowieso heerlijk, zeker in het najaar (met paddenstoelen, hmmmm)

Zomerse risotto

Deze citroenrisotto is ook in de zomer heerlijk. De risotto is lekker romig dankzij de roomkaas en de gerookte zalm, maar de citroen geeft het recept een heerlijke frisse twist. Ik heb het originele recept voor de citroenrisotto uit Boodschappen magazine wel een beetje naar mijn eigen smaak aangepast. Bij deze de versie zoals ik de citroenrisotto heb gemaakt.

Tip: liever geen alcohol? Vervang de witte wijn dan door extra bouillon.

Recept citroenrisotto met gerookte zalm

(4 personen)

 • Een bosje bosuitjes of 4 sjalotjes
 • 2 tenen knoflook
 • Olijfolie
 • 1 citroen
 • 4 stengels sereh (citroengras)
 • 300 gr risottorijst
 • 150 ml droge witte wijn
 • 750 ml kippenbouillon
 • 200 gr zachte roomkaas met kruiden
 • Peper
 • 400 gr gerookte zalm
 • Bieslook

Zo maak je de risotto met citroen en gerookte zalm

 • Snipper de ui en de knoflook en bak deze ca 2 minuten in wat olijfolie.
 • Voeg de rijst toe en roer tot de korrels gaan glanzen.
 • Kneus de sereh en doe deze in de pan.
 • Doe de witte wijn erbij en roer tot het vocht is opgenomen.
 • Giet een flinke scheut bouillon bij de risotto, blijf zeer regelmatig roeren en giet steeds wat bouillon bij de risottorijst. Ga zo door tot al het vocht is opgenomen. In totaal moet de risotto 20-25 minuten gekookt hebben om mooi gaar te worden.
 • Rasp de citroen en pers hem daarna uit. Hak de bieslook fijn.
 • Roer de kruidenkaas en het citroensap door de risotto en breng op smaak met peper (zout vind ik zelf niet nodig omdat de gerookte zalm ook vrij zout is, maar voeg dit toe naar smaak).
 • Garneer de citroenrisotto met stukjes gerookte zalm, de citroenrasp en de gehakte bieslook.

Tip: Je kunt deze citroenrisotto ook heel goed als tussengerecht serveren, halveer dan wel de porties.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten