• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Dadels met spek en gorgonzola

    Bijgewerkt: nov 2023 · Geplaatst: okt 2017 door Sandra

    Dadels met spek zijn een hele goede combinatie! Het zoete van de dadels met het zoute spek, heerlijk!

    Naar recept
    Dadels met spek op een borrelplank. Op de achtergrond een stuk blauwe kaas, waarmee de dadels gevuld zijn.

    Dit hapje is zo makkelijk te maken dat het eigenlijk overbodig is om er een recept voor te geven. Toch deel ik dit graag met jullie, want de combinatie van de zoete dadels met de gorgonzola en het zoute spek is gewoon overheerlijk.

    Dadels met spek en gorgonzola

    Voor dit recept heb je nodig - de titel geeft het al een beetje weg....

    Dadels - zelf kies ik bij voorkeur voor Medjool dadels. Deze zijn groter, zachter en zoeter dan gewone dadels. Ze zijn daardoor makkelijker te vullen en wat minder stuk dan de meeste dadels.

    Spek - ontbijtspek werkt hiervoor het beste, dat is lang en kun je daardoor goed om de dadels heen rollen.

    Blauwe kaas - gorgonzola is mijn favoriet in dit makkelijke borrelhapje.

    Variatietips

    Dadels met blauwe kaas en spek op een borrelplank. Een hand pakt één van de hapjes met een prikker.

    Wil je liever een vegetarische versie maken? Laat het spek dan weg en bedruppel de dadels na het bakken met een beetje balsamicostroop. Je zou er ook nog een walnootje bij kunnen stoppen voor een hartige bite.

    Houdt je niet van gorgonzola? Dan zou je het ook kunnen vervangen door geitenkaas of een stukje brie. Zelfs roomkaas is een goede optie.

    Dit borrelhapje voorbereiden en bewaren

    Gevulde dadels met kaas en spek, met wat bieslook erop ter decoratie.

    Héél handig, deze dadels met spek en gorgonzola kun je helemaal van te voren klaarmaken. Op het moment dat je ze wilt serveren doe je ze in de pan en bak je ze even aan alle kanten, zodat het spek mooi gaar wordt en de kaas een beetje smelt. Je kunt dit al een dag van tevoren doen.

    Hapjes over? Je kunt ze nog een dag bewaren in een goed afsluitbare doos in de koelkast. Warm ze voor het serveren weer eventjes op in de koekenpan.

    Tussendoortjes met dadels

    Trouwens, dadels zijn ook heel geschikt om tussendoortjes mee te maken en mee te bakken. Denk bijvoorbeeld aan deze dadels met pindakaas. En deze dadelcake is echt een favoriet hier in huis!

    Recept

    Dadels met spek op een borrelplank. Op de achtergrond een stuk blauwe kaas, waarmee de dadels gevuld zijn.

    Dadels met spek en gorgonzola

    Een makkelijk en snel te maken hapje: dadels met blauwe kaas en spek.
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 20 minuten minuten
    Servings: 20 hapjes
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • koekenpan

    Ingrediënten

    • 20 dadels
    • 10 plakjes ontbijtspek
    • 100 gr blauwe kaas (of geitenkaas)
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Ontpit de dadels, en vul deze met een klein stukje blauwe kaas.
    • Omwikkel de gevulde dadels met een half plakje ontbijtspek.
    • Dit pakketje bak je een paar minuutjes in een koekenpan met wat olijfolie. Draai de dadels regelmatig om zodat de kaas warm wordt en het spek mooi bruin wordt maar niet verbrandt.
    • Serveer de dadels met spek warm.

    Notities

    Tip: maak de hapjes vooraf al klaar, dan hoef je ze alleen nog maar even op te bakken als je gasten er zijn.
    Wil je de dadels met spek mooi laten glanzen? Verwarm dan een klein beetje honing zodat het goed vloeibaar is, en kwast de dadels er mee in.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 58kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwitten: 1g | Vetten: 3g | Zout: 62mg | Vezels: 1g | Suiker: 6g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hapjes

    • Geroosterde paprika dip met bieslook en pijnboompitjes. Er om heen liggen toastjes die zijn besmeerd met de spread.
      Geroosterde paprika dip
    • Doperwtenspread recept: de spread is op toastjes gesmeerd en gegarneerd met gerookte zalm en waterkers.
      Doperwtenspread met gerookte zalm
    • Een schaal met Pimientos de Padron, een tapas hapje van Spaanse groene pepers met zeezout. De schaal staat op een donkerroze doek en er liggen vorkjes op.
      Pimientos de Padron - Spaanse groene pepers
    • Een bladerdeegkrans met brie, bessen, walnoten en tijm met rode bessen en walnoten er omheen ter decoratie.
      Bladerdeegkrans met brie

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.