Dadels met spek zijn een hele goede combinatie! Het zoete van de dadels met het zoute spek, heerlijk!

Dit hapje is zo makkelijk te maken dat het eigenlijk overbodig is om er een recept voor te geven. Toch deel ik dit graag met jullie, want de combinatie van de zoete dadels met de gorgonzola en het zoute spek is gewoon overheerlijk.
Dadels met spek en gorgonzola
Voor dit recept heb je nodig - de titel geeft het al een beetje weg....
Dadels - zelf kies ik bij voorkeur voor Medjool dadels. Deze zijn groter, zachter en zoeter dan gewone dadels. Ze zijn daardoor makkelijker te vullen en wat minder stuk dan de meeste dadels.
Spek - ontbijtspek werkt hiervoor het beste, dat is lang en kun je daardoor goed om de dadels heen rollen.
Blauwe kaas - gorgonzola is mijn favoriet in dit makkelijke borrelhapje.
Variatietips
Wil je liever een vegetarische versie maken? Laat het spek dan weg en bedruppel de dadels na het bakken met een beetje balsamicostroop. Je zou er ook nog een walnootje bij kunnen stoppen voor een hartige bite.
Houdt je niet van gorgonzola? Dan zou je het ook kunnen vervangen door geitenkaas of een stukje brie. Zelfs roomkaas is een goede optie.
Dit borrelhapje voorbereiden en bewaren
Héél handig, deze dadels met spek en gorgonzola kun je helemaal van te voren klaarmaken. Op het moment dat je ze wilt serveren doe je ze in de pan en bak je ze even aan alle kanten, zodat het spek mooi gaar wordt en de kaas een beetje smelt. Je kunt dit al een dag van tevoren doen.
Hapjes over? Je kunt ze nog een dag bewaren in een goed afsluitbare doos in de koelkast. Warm ze voor het serveren weer eventjes op in de koekenpan.
Tussendoortjes met dadels
Trouwens, dadels zijn ook heel geschikt om tussendoortjes mee te maken en mee te bakken. Denk bijvoorbeeld aan deze dadels met pindakaas. En deze dadelcake is echt een favoriet hier in huis!
Recept
Dadels met spek en gorgonzola
Ingrediënten
- 20 dadels
- 10 plakjes ontbijtspek
- 100 gr blauwe kaas (of geitenkaas)
Zo maak je het
- Ontpit de dadels, en vul deze met een klein stukje blauwe kaas.
- Omwikkel de gevulde dadels met een half plakje ontbijtspek.
- Dit pakketje bak je een paar minuutjes in een koekenpan met wat olijfolie. Draai de dadels regelmatig om zodat de kaas warm wordt en het spek mooi bruin wordt maar niet verbrandt.
- Serveer de dadels met spek warm.
Laat een reactie achter