Soms heb ik ineens een bak-aanval. Helemaal niet erg, want daar komt natuurlijk altijd iets lekkers uitrollen :-) Laatst was het weer zover, en stond ik ineens om negen uur ‘s avonds in de keuken om deze dadeltaart te bakken. Ik maakte hem al eens eerder maar dat was alweer een tijd geleden, en dat is altijd een mooie gelegenheid om een nieuwe foto te maken voor bij het recept. Want zeker in de begintijd van mijn blog waren de foto’s niet echt om over naar huis te schrijven. Ik ben zeker nog steeds niet de beste food-fotograaf hoor, maar de foto’s zien er tegenwoordig wel een stukje appetijtelijker uit ;-) Zo ook van deze dadeltaart! De oude foto was niet echt mooi dus tijd voor een nieuwe foto. Helemaal niet erg, want deze dadeltaart is superlekker.
Weinig toegevoegde suiker
Deze taart is niet zo heel erg zoet en daarom kun je er best lekker grote stukken van serveren. De sticky toffee topping zorgt wel voor een lekker zoetje trouwens, hmmmm. Aan de dadeltaart voeg je geen extra suiker toe. De dadels bevatten natuurlijk al veel suiker en zijn dan ook zoet genoeg van zichzelf. In de sticky toffee topping gaat trouwens wel een beetje suiker! Het recept voor deze dadeltaart komt uit het boek Zoete Gerechten.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
2 Reacties
Atie Groot
19 maart 2018 at 09:30Je dadeltaart was heerlijk Sandra!
Atie Groot
17 maart 2016 at 08:12Van harte gefeliciteerd Sandra.
Ik ben nieuwsgierig wat je vanavond gaat presenteren!
Het maakt niet uit wat, want het is allemaal lekker, maar mijn favoriet is de carrot cake.
Fijne dag!