• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    De lekkerste champignonsaus

    Bijgewerkt: sep 2023 · Geplaatst: jan 2017 door Sandra

    Zelf champignonsaus maken moeilijk? Soms is zelf saus maken lastig, maar deze saus is echt heel makkelijk te maken. Hij is met 20 minuten klaar en dat is hij meer dan waard. Deze champignonsaus is lekker zoetig en smaakt werkelijk fantastisch bij bijvoorbeeld een schnitzel of een stukje wild.

    Naar recept
    Champignonsaus

    Vooral bij een hertenbiefstuk is deze saus niet te versmaden, maar hij gaat ook goed samen met entrecote.

    Zoetige champignonsaus

    Deze saus is een beetje zoetig door de ontbijtkoek en gembersiroop. Daarom smaakt deze champignonsaus erg lekker bij stukjes vlees die wel een zoetje kunnen gebruiken.

    Wild - zoals hert - kan een beetje zoet heel goed hebben en daarom serveer ik deze saus het liefste bij een stukje hertenbiefstuk. Zelf serveer ik hem vaak tijdens kerst. Serveer er bijvoorbeeld pommes duchesses uit de oven bij.

    Goede bouillon

    Om de saus extra lekker te maken, zou ik aanraden om een goede bouillon te gebruiken. Geen bouillonblokje, maar bouillon uit een pot.

    Ook in de supermarkt zijn prima basisbouillons te verkrijgen. Meestal moet je ze nog met wat water verdunnen. Heb je bouillon over? Daar kun je uiteraard een lekkere soep van maken!

    Recept

    Champignonsaus in een klein glazen kommetje, met een lepel erin.

    De lekkerste champignonsaus

    Een eenvoudig recept voor een smakelijke champignonsaus. Deze zoetige saus is erg lekker bij wild of een stukje biefstuk.
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 25 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • kookpan

    Ingrediënten

    • 20 gr braadboter
    • 2 uien
    • 400 gr champignons
    • 1 dikke plak ontbijtkoek
    • 2 bolletjes stemgember
    • 2 el gembersiroop
    • 250 ml paddenstoelen- of runderbouillon
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Snijd de ui fijn en snijd de champignons in stukjes.
    • Verwarm de boter en bak hierin de ui en de champignons in twee minuten bruin.
    • Voeg de verkruimelde ontbijtkoek toe, de fijngesneden gember, de gembersiroop en de bouillon.
    • Breng de champignonsaus op smaak met zout en peper en laat in ca 12-15 minuten op een zacht vuurtje indikken.

    Notities

    Je kunt de paddenstoelensaus al een dag van tevoren klaarmaken en voor het serveren even opwarmen. Bewaar hem afgedekt in de koelkast.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 88kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 4g | Vetten: 4g | Zout: 288mg | Vezels: 2g | Suiker: 5g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More sausjes

    • Een bakje zelfgemaakte mayonaise, met gebakken aardappels uit de oven er omheen.
      Zelf mayonaise maken: zó lukt het altijd (met of zonder staafmixer)
    • Een weckpotje gevuld met zelfgemaakte enchiladasaus.
      Enchiladasaus
    • Een potje lavaspesto met lavasbladeren ervoor.
      Lavaspesto (maggiblad-pesto)
    • Knoflookboter maken met als ingrediënten boter, knoflook, citroen en veel verse kruiden.
      Knoflookboter maken

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.